9 Вдъхновяващи Уроци за Живота от Стив Джобс

stevejobs1

Той дойде, видя… завладя и остави след себе си някои големи уроци, които всички ние можем да научим.

Едно нещо е сигурно, Стив Джобс не е постигнал успеха си за една нощ. Отнело му е години на усилена работа, решителност и постоянство, за да изгради Apple в компанията, която е днес.

И благодарение на многото му лекции и речи, които е изнесъл.. имаме поглед върху работната му етика и как точно е успял постигне толкова много. И за да ти помогнем да постигнеш личните си цели, ние решихме да подготвим 9 от най-вдъхновяващите му уроци. Прочети ги, мотивирай се от тях и след това излез и превърни мечтите си в реалност.

 1. Следвай сърцето си

„Почти всичко – всички външни очаквания, цялата гордост, целият страх на притеснението от провала, тези неща просто избледняват пред лицето на смъртта, оставяйки само това, което е наистина важно.

Да помниш, че ще умреш е най-добрият начин, който знам да избегнеш капана на това да мислиш, че имаш нещо за губене. Вече си беззащитен. Няма причина да не следваш сърцето си.”

2. Вярвай в себе си

„He мoжeш дa cвъpжeш тoчĸитe, глeдaйĸи нaпpeд; мoжeш дa ги cвъpжeш, caмo ĸогато ce oбpъщaш нaзaд. Зaтoвa тpябвa дa имaш вяpa, чe тe няĸaĸ щe ce cвъpжaт в бъдeщeтo ти. Tpябвa дa вяpвaш в нeщo – в инcтинĸтa cи, cъдбaтa, живoтa, ĸapмaтa, ĸaĸвoтo и дa e. Toзи пoдxoд ниĸoгa нe мe e paзoчapoвaл и пpoмeни вcичĸo в живoтa ми”.

3. Обичай това, което правиш

„Paбoтaтa щe зaeмa гoлямa чacт oт живoтa ти. Eдинcтвeният нaчин дa бъдeш иcтинcĸи yдoвлeтвopeн e дa пpaвиш тoвa, ĸoeтo cмятaш зa чyдecнa paбoтa. А единcтвeният нaчин дa въpшиш cтpaxoтнa paбoтa e дa oбичaш тoвa, ĸoeтo пpaвиш.

Aĸo нe cи гo oтĸpил oщe, пpoдължaвaй дa тъpcиш. He ce пpимиpявaй. Както с всичко останало, свързано със сърцето, като го намериш, ще разбереш, че е това. И, ĸaтo c вcяĸa дoбpa вpъзĸa, щe cтaвa вce пo-дoбpe и дoбpe c гoдините. Taĸa чe пpoдължaвaй дa тъpcиш, дoĸaтo нe гo oтĸpиeш. He ce пpимиpявaй”.

4. Цели се към хоумрън

“Бъди мярка за качество. Някои хора не са свикнали със среда, в която съвършенството е стандарт.”

5. Избирай внимателно

“Хората мислят, че фокусирането върху нещо означава да кажеш “Да” на нещото, върху което се фокусираш. Но това изобщо не е така. Всъщност фокусирането означава да кажеш “Не” на стотици други добри идеи.

Трябва да избираш внимателно. Всъщност, аз съм толкова горд от нещата които съм направил, колкото и от нещата които сме избрали да не направим. Иновацията е да кажеш “не” на 1000 неща.”

6. Цели се към яснота и опростеност

„Дизайнът не е само как изглежда или как се усеща нещо. Дизайнът е как то работи. Това е една от моите мантри – яснота и опростеност. Простото може да бъде по-трудно от сложното. Трябва много упорито да работиш, за да прочистиш мисленето си така, че да създадеш нещо просто. Но в края на краищата си заслужава, защото веднъж озовеш ли се там, можеш да местиш планини.”

7. Работи в екип

“Моят бизнес модел са “Бийтълс”. Те са били четири момчета, които са държали негативните си страни под контрол. Балансирали са се един друг и общото е било много повече от сумата от отделните части. Ето така виждам аз бизнеса, великите неща никога не се правят от един човек. Те се правят от група хора.”

8. Не си поставяй за цел да правиш пари

“Целта на Apple не е да прави пари. Целта на Apple е да създава отлични продукти с красив дизайн. Вярваме, че като резултат от това, хората ще обичат нашите продукти… и като още един резултат от това ние ще правим пари.”

9. Не губи надежда

Понякога животът те удря с тухла по главата. Не губи надежда…

Сещаш ли се за други цитати от Стив Джобс, които са оставили следа в теб? Сподели в коментарите. 🙂

Също така, ако все още не си се регистрирал за безплатния Маркетинг курс, можеш да го направиш в прозорчето отдолу. Това е един невероятен начин да развиеш ново умение или да подобриш уменията, които вече имаш… за да продължиш да разрастваш бизнеса си. 🙂

%d0%b1%d0%b5%d0%b7%d0%bf%d0%bb%d0%b0%d1%82%d0%b5%d0%bd%d0%bc%d0%b0%d1%80%d0%ba%d0%b5%d1%82%d0%b8%d0%bd%d0%b3-%d0%ba%d1%83%d1%80%d1%81

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *