Парите Наистина Растат по Дърветата Тогава, Когато Работиш с Наслада

tree-landscape-children-art-hd-wallpaper

Кой не желае да бъде свободен, да има възможността да прави това, което иска – когато поиска?

Винаги съм чувствал, че животът е прекалено кратък. Определено е твърде кратък, за да бъдеш нещастен.

Когато бях студент в Университета и учех бизнес, бях нещастен. Повечето от нас не сме били сигурни какво искаме да правим, когато сме били млади. Някои следват съвета на родителите, както направих и аз. Единственото, за което бях сигурен, когато бях на 19 беше, че не искам да специализирам в бизнеса. Нито исках да работя за никого, а това, което мога да кажа сега е, че е точно това, на което ме учеха.

За да се махна от този факултет, се записах на шега в клас по изкуства. Там открих магията. Оказа се, че обожавах да работя с ръцете си. Изведнъж ми стана ясно: исках да бъда креативен. Как обаче можех да се издържам, ако стана артист? А аз не исках просто да се издържам, аз исках да имам тази “финансова свобода”, за да живея живота си по мои правила. Исках да живея приятно.

Някак си бях сигурен в това, че преследвайки желаната от мен работа, ще доведе до възможности, макар да разбирах добре факта, че повечето артисти никога не печелят много. Един от плюсовете на креативността е, че никога не остарява, никога не се изхабява.

Това е, което научих през последните няколко десетилетия за създаването на “финансова свобода”:

1. Стани експерт

Това може да се случи единствено, когато се отдадеш себе си и времето си. Ако откриеш нещо, което истински харесваш да правиш, няма да ти се струва толкова като работа, а по- скоро като развлечение. Веднъж след като се усъвършенстваш, ще разбереш как работят нещата . Ще откриеш златната среда, където са и парите. За мен е неоспорим фактът, че в днешно време да станеш експерт е по- лесно, от когато и да е било. Можеш да се учиш, да наблюдаваш и да забелязваш хората, които правят това, към което си се насочил и ти. Всичко това само с няколко кликвания в Интернет.

Първоначално, когато се заех в подобряването на способностите ми, станах експерт в това да правя 3D плюшени играчки. Днес аз съм експерт в лицензирането. Служих с ръцете си, когато правех 3D плюшени играчки, но лицензирането ми позволи да достигна до тази “Финансова свобода”, за която толкова много копнеех.

2. Бъди заобиколен от талантливи личности

Бях истински късметлия да се срещна с моя наставник Стив Аскин. Той отвори вратите си за мен към неговия много по – голям свят. Предизвикваше ме и ме учеше. Наистина, той отвори очите ми за свят, пълен с възможности. Какво можеш да направиш ти? Фокусирай се върху постоянното повишаване нивото на твоята игра. За да станеш по- добър играч, се нуждаеш от това да си около по-добър талант. Не улягай. Търси други, които се справят добре. Присъствай на срещи, присъединявай се към организации и се решавай да ходиш на събития- каквото и да правиш, намери тези личности, които са успели и са се издигнали по- нагоре в играта.

Свързано: Защо е Нужно да си Заобиколен от Стойностни Хора

3. Бъди отстъпчив

Под това имам предвид да не пилееш. Не живей отвъд възможностите си. Бъди пестелив и находчив с разполагаемите парични средства. Нуждаеш се от време, за да откриеш точните възможности. Когато си толкова вглъбен да преследваш всеки един лев, ти забраняваш на себе си да гледаш в перспектива. Когато напълно се отдадеш на стрес и се поставиш в непосилна финансова ситуация е немислимо, губиш силата да отказваш. А тази сила е всичко. Трябва да се научиш да отказваш на предложения, които не пасват на плановете ти и да приемаш други, които са подходящи.

Когато сме млади, искаме материални неща. Веднъж след като придобиеш “финансовата свобода”, материалното придобива по-малка стойност за теб. Когато си финансово независим, материалното няма власт над теб. Какво искам да кажа с това ли? Никога не се оставяй на професията ти да те определя като човек. Единствено бъди сигурен, че това, което правиш, пасва на плановете ти. Не се страхувай да приемеш работата, която знаеш, че ще те научи на способностите, от които се нуждаеш.

4. Не пропилявай времето, което е ценно за теб

Времето е ресурс, който трябва да пазиш. Отделяй време за себе си. Отделяй време, за да участваш в удоволствията, които те карат да се чувстваш жив- учи се, наблюдавай, наслаждавай се. Имай усет за интерес към заобикалящото те. Открий нещата, които те вълнуват, нещата, които те карат да се чувстваш нервен. Избягвай хора, които те карат да се чувстваш нещастен.

Когато се дипломирах, си помислих: ” Ако просто работя по-здраво от всеки друг, ще се чувствам добре.” Тази здрава работа беше ключът, вълшебната формула. Аз успях да играя спортове като просто правех това. Сега знам, отнема много повече. Трябва да бъдеш на правилното място, в подходящото време. Създаваш собствения си късмет, когато се мотаеш наоколо.

“Финансовата свобода” не зависи от това колко пари правиш. Тя е това, което ти позволява да изградиш живота, който желаеш. Запомни: това са новите пари.

 

Стивън Кий, списание “Entrepreneur”

%d0%b1%d0%b5%d0%b7%d0%bf%d0%bb%d0%b0%d1%82%d0%b5%d0%bd%d0%bc%d0%b0%d1%80%d0%ba%d0%b5%d1%82%d0%b8%d0%bd%d0%b3-%d0%ba%d1%83%d1%80%d1%81

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *