Доказани Стъпки, с Които да Грабнем Всичко, Което Искаме в Живота

photo-1453743327117-664e2bf4e951

Някога да си се чудил защо животът ти не изглежда така, както си си го представял, когато примерно си бил на три? Да, разбира се, спечелил си някаква сума пари, постигнал си определени цели в живота, но наистина ли това е всичко, което си искал за себе си? Наистина?

Когато хората чуват името ти, какво ли е първото нещо, което си мислят те за теб? А то това ли е, с което ти искаш да бъдеш запомнен?

Всеки човек е роден  с определени качества. Не пропилявай живота си в безцелно лутане, в губене на ценно време покрай фалиращ бизнес, тичайки от работа на работа, които са ти изключително неприятни. Ти заслужаваш много повече от това. Затова, независимо докъде те е докарал живота в момента, се запитай: Каква е основната ми цел, която стои зад това, което правя, с всеки изминал ден?

Каква е твоята мисия, твоето призвание, твоята цел? Постигаш ли това? Може би не. Обмисли този простичък съвет, който би могъл да промени всичко и да ти помогне да започнеш живота, който винаги си желал…

Самата истина за начинът, по който да се сдобиеш с всичко, което си искал в живота си

Това е тя: Изгради взаимоотношения с хора, които живеят така, както ти би искал да живееш. Въпреки, че този съвет е простичък, е толкова силен, че да промени всичко за теб. Повярвай!

Със сигурност си чувал поговорката: “С каквито се събираш, такъв и ставаш.” Е, не е казано без причина. А с какви хора прекарваш повечето от времето си ти? Ако се позоваваме на поговорката, би следвало и ти да си такъв или поне такъв човек ще станеш.

Ето един пример:

Да кажем, че се стремиш към това да станеш Главен изпълнителен директор на особено добре развиваща се компания , която има огромно въздействие в целия свят. Проблемът е в това, че не знаеш, от къде да започнеш. Имаш невероятен план, но всеки път, когато го споделиш на най- близките за теб хора, те го отхвърлят, защото е “нереален” или “налудничав”. Вместо да те подкрепят, те пускат по някоя шега, след това те канят да се поразсееш с тях докато гледате някой футболен мач по телевизията, пиейки бира. Ясно е, че си амбициран и вярваш в своя план. Какво трябва да направиш в такъв случай? Никой около теб не вярва в този план, да не говорим за това, че и няма как да ти помогне в изпълнението му. Отговорът е – Подобри приятелския си кръг. Това не означава да пренебрегнеш старите си приятели, а да събереш около себе си такива хора, които да ти помогнат за осъществяването на идеите ти.

Сега идва въпросът: Как да открия такива приятели?

Има толкова много съвети и начини, чрез които да се свържеш с успешните хора, но повечето от тях не изглеждат толкова достоверни. Затова, тук са подбрани някои, които са били успешни за повечето хора:

1. Бъди там, където са и те

Присъствай на събития, където можеш да срещнеш такъв вид хора. Най – важното е просто да бъдеш себе си и не премисляй дали да отидеш или не, защото, ако се откажеж, само ще загубиш от това. Ти си единствено там , за да създадеш нови контакти, затова не се дръж странно и не преигравай. Бъди истински. Разбира се, не на всеки ще му се харесаш нито на теб всеки ще ти допадне, но връзките, на които им е писано да се създадат, ще се случат. Единственото, което се изисква от теб, е да бъдеш себе си и да се забавляваш.

2. Бъди активен в онлайн общностите

Това е чудесна идея, с която да се озовеш в средата на успешните хора. Под онлайн общности се има предвид, форуми, в които хора с опит разменят съвети, идеи и мнения. Затова се разрови из мрежата и намери форуми с такива цели. Ключът към постигането на твоята цел е да се въвлечеш в точните събития. Колкото повече искрено помагаш на хората, толкова повече приятелства ще се завържат.

3. Дай началото на нещо твое

Ако нямаш достатъчните време и средства, има друг подходящ начин да подобриш приятелския си кръг. Това е да бъдеш този, който улеснява случващото се около теб. Това може да стане като създадеш своя собсвтена страница, форум, нещо което ще ти помогне да бъдеш заобиколен от исканите от теб хора. Обикновено, това се случва при хора, които започват от това. Членовете на твоето “нещо”, което си създал, ще те приемат като лидер и ще се допитват често до теб , а това от своя страна ще помогне на приятелството покрай вашето общуване да се случи.

Кръстопътят

За да се случи всичко това от горе изброеното е нужно действие. Ако се намираш в ситуация, в която не се чувстваш удоволетворен с живота си и имаш желание нещо да се подобри, тогава попадаш на кръстопът:

Ако тръгнеш по пътеката наляво, можеш да продължиш живота си постарому и нищо няма да се промени. Великите идеи ще продължават да се зараждат в ума ти, но никоя от тях няма да се реализира.

Ако тръгнеш по пътеката надясно, ще преоткриеш себе си. Това е пътеката, по която малко хора поемат. Това е пътеката, която ще разкрие пред теб много повече от непознатото. Ще се срещнеш с невероятни хора и ще изживееш незабравими приключения, но със сигурност няма да ти бъде лесно, колкото и изтъркано да звучи това.

Трябва да се напънеш и да направиш усилието, но в края, пътеката отдясно ще си струва много повече от тази в ляво.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *