9 Урока, Които Научих от Разговорите ми с 9 Милионери

Всеки път, когато започвам интервю с бизнес лидер, сякаш не осъзнавам влиянието, което той има върху мен. Да имаш възмоността да разговаряш с дузина успели и вдъхновяващи личности е повече от невероятно преживяване.

По време на разговорите получавам неповторимия шанс да се докосна до част от тайните и съветите им, какво ги мотивира, какво им е помогнало и какво ги е довело да са там, където са сега.

Това са девет от най-добрите урока, които получих от тях и нямам търпение да ги споделя с теб! 

1. Ти си сбора от петимата човека, с които прекарваш най- много време

Майка ми постоянно повтаряше: “Кажи ми кои са приятелите ти, за да ти кажа какъв си ти.” Вярваш или не, тя се оказа напълно права, защото милионерите са заобиколени само и единствено от други милионери.

Ако ние наистина сме сбора от хората, с които се обргаждаме, то е от изключително важно значение да бъдем заобиколени от правилния тип хора. Успешните хора са винаги в постоянна връзка помежду си, ходят на разни събития, конференции и организации, където обменят опит и идеи.

Много от нас намират за изключително труден процесът да ходят по такива места и да се заобграждат с упешни хора. Може би градът, в който живееш е по-малък и нямаш тази възможност. Затова онлайн уебинарите биха били страхотен вариант да се заобградиш с хора, които се стремят към успех. Но за това ще говорим по-долу! 🙂

2. Парите сами по себе си няма да те направят щастлив

Да, парите сами по себе си няма да те направят щастлив, обаче могат да ти купят свободата да правиш нещата, които те правят щастлив. Истинското щастие идва, кагато запълваш времето и дните си със значителни дейности, които придават смисъл в живота ти и те карат да се чувстваш полезен и ентусиазиран! 🙂

Срещал съм се с богати хора, които са изключително нещастни, и бедни хора от страни в Третия свят, които са едни от най-щастливите хора, на които някога съм попадал. Това, което искам да кажа е, че е възможно да бъдеш щастлив сега, независимо дали имаш 20лв. или 20 милиона в банката. Бъди благодарен за всичко, което имаш! Този ден е подарък за теб и трябва да го оцениш. Колкото по-благодарни сме за малките неща, вселената ще отключва все повече за нас.

3. “Не става въпрос за целта, а за това да се превърнеш в човека, който може да постигне целта си.”

Великият Тони Робинс вероятно знае за какво говори.

Повечето милионери ще ти кажат, че не е толкова важно правенето на пари, а израстването като човек, изграждането на бизнеса до степен, в която да ти носи пари автоматично. Пътуването до целта е много, много по-ценно от самата дестинация.

Веднъж след като си стигнал до финала, изниква въпросът: “Ами сега какво?”  Затова е толкова важно да се насладиш на пътешествието и да бъдеш благодарен за това колко далеч си стигнал и какво си постигнал до момента.

4. Намери си ментор, за да можеш да се развиваш и израстваш

Почти всеки успял човек ще ти каже, че е имал ментор през определен период от своя път.

Открий някого, на когото се възхищаваш, някой, който е на нивото, на което и ти искаш да бъдеш. Попитай го за напътствия, помощ, с които да подобриш себе си. С дадените съвети, ти ще се научиш на най-добрите практики, ще бъдеш предизвикан и много по-добре подготвен за успеха, който ти предстои.

5. Обичай да се учиш

Всеки предприемач и успешен човек, с когото съм се срещал, е доживотен ученик. Те разбират от каква важност е постоянно да се информират, подобряват и израстват.

Твърдо решените на успех хора, се учат посредством книги, онлайн курсове, семинари и уебинари… Те са непоколебими в желанието си непрекъснато да развиват нови умения и да израстват като личности. Никога да не бездействат. Никога да не се спират своето обогатяване.

Ако и ти си някой, който се стреми към непрестанно обогатяване, ще бъде страхотно да се запишеш за безплатния мини-курс, който имаме в края на статията. Темата е: “Как да достигаш до нови и потенциални клиенти, изцяло по интернет” Ще бъде уникално и в края на статията ще може да се запишеш, напълно безплатно. 🙂

6. Два (или три, или четири) източника на доходи са по-добре от един.

Милионерите знаят как да направят така че парите и ресурсите им да работят в тяхна полза. Освен главният им бизнес, почти всички от тях имат по още два източника на доходи. Дали са инвестирали в компании, в партньорства и т.н., те винаги преценяват къде да вложат средствата си, за да им носят пасивни доходи.

Докато многобройните източници на доходи им помагат да увеличават богатството си, те са вкопчени в единия и главен източник на доходи, а след това разнообразяват веднъж след като са установили стабилност.

7. Мразиш да спортуваш? Ами, научи се да го мразиш по-малко

Почти всеки милионер, когото съм интервюирал има някаква определена програма за тренировки – дали това е вдигане на тежести във фитнеса, бягане, упражнения или разходка всяка сутрин. Те са елитът в бизнеса и във здравословния живот.

Има взаимна зависимост между това да надминеш себе си в спорта и да надминеш себе си в бизнеса. И в двата случая става въпрос за сила и самочувствие, дисциплинираност и отдаденост. Слабите не издържат. Затова започавай тренировките и активния начин на живот и останалото ще ти се стори не толкова страшно.

8. Чети – много

Все още очаквам момента, в който ще срещна милионер, който не чете толкова много. Не говоря за книги от сорта на “Хари Потър” или “Игрите на глада”. Говоря за книги с истински практични съвети за професионално и личностно развитие за хора, които искат постоянно да усъвършенстват, както себе си, така и бизнеса си.

Книгите са чудесен начин да се учиш от успешни хора, които може би са били в същото положение, в което се намираш и ти в момента. Това е като да имаш най- великите умове на поколението ни за твои ментори. Чети много, чети често.

9. Записвай преживяванията си

Не е нужно да имаш блог, за да бъдеш милионер. Но няма да е зле да имаш. Мого успешни хора са започнали от воденето на блог.

Воденето на блог е могъщо средство, защото чрез “документирането” на твоя път към успеха и твоите просветления ти преминаваш през нещо като себеоткриване. В същото време ти също разрастваш авторитета и бизнеса си. Ако не си готов да споделиш всичко в публичен блог, опитай да си водиш дневник. Чрез писането, ти се самонаблюдаваш и това ти напомня през какво си преминал и до къде искаш да стигнеш. Също така записвайки целите си е невероятен начин да се подсигуриш, че ще станат реалност.

Джим Рон е казал: “Предизвикателство е да бъдеш ученик на собствения си живот, бъдеще, съдба. Не се доверявай на паметта си. Когато чуеш нещо стойностно, запиши си го. Когато попаднеш на нещо важно, запиши си го. Отдели си време, в което да си водиш записки и дневник.”

Джордан Фрийд, “Success”

Ако ти е харесала тази статия, нямаме търпение да те видим на Безплатния Мини-Курс. Темата е: “Как да достигаш до нови и потенциални клиенти, изцяло по интернет!” 🙂 Запиши се в кутийката отдолу и нямаме търпение да те видим! 🙂

Пожелаваме ти прекрасна седмица! 🙂

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *