9 Неща, Които Научих от Разговори с Милионери

photo-1453838956707-38a7aa3cd62d

Всеки път, когато започвам интервю с бизнес лидер, сякаш не осъзнавам влиянието, което той има върху мен. Да имаш възмоността да разговаряш с дузина успели и вдъхновяващи личности е повече от невероятно преживяване.

По време на разговорите получавам неповторимия шанс да се докосна до част от тайните и съветите им, какво ги мотивира, какво им е помогнало да стигнат до положението, в което се намират сега.

Това са девет от най- добрите уроци, които получих от тях, а сега аз ги предавам на вас:

1. Ти си сбора от петимата човека, с които прекарваш най- много време

Майка ми постоянно повтаряше: ” Кажи ми какви са приятелите ти, за да ти кажа какъв си ти.” Напълно права е, защото милионери са заобиколени от други милионери.

Ако ние сме такива, с каквито се събираме, от значителна важност е да бъдем заобиколени от правилния тип хора. Успешните хора са винаги в постоянна връзка помежду си на разни събития, конференции и организации.

2. Парите сами по себе си няма да те направят щастлив

Обаче могат да ти купят свободата да правиш нещата, които те правят щастлив. Истинското щастие идва като запълваш времето си със значителни занимания.

Срещал съм се с богати хора, които са изключително нещастни, и бедни хора от страни в Третия свят, които са едни от най-щастливите хора, на които някога съм попадал. Това, което искам да кажа е, че е възможно да бъдеш щастлив, независимо да имаш $20 или $200 мнл.

3. “Не става въпрос за целта, а за това да се превърнеш в човека, който може да постигне целта си.”

Великият Тони Робинс веряотно знае за какво говори.

Повечето милионери ще ти кажат, че не е толкова важно правенето на пари, а израстването като човек, развиването на бизнеса до степен, в която да си способен да правиш пари. Пътят до е много по- ценен, отколкото целта, към която си се устремил.

Веднъж след като си стигнал до финала, изниква въпросът: ” Ами сега какво?”. Затова е толкова важно да се насладиш на пътешествието и да бъдеш признателен за това колко далеч си стигнал и какво си постигнал до момента.

4. Намери си наставник, за да можеш да се развиваш

Почти всеки успял човек ще ти каже, че е имал наставник през определен период от своя път.

Открий някого, на когото се възхищаваш, някой, който е на нивото, на което и ти искаш да бъдеш. Попитай го за напътствия, помощ, с които да подобриш себе си. С дадените ти съвети ще се научиш на добра практика, ще бъдеш предизвикани по- добре подготвен за успеха.

5. Обичай да се учиш

Всеки предприемач и успешен човек, с когото съм се срещал, е доживотен ученик. Те разбират от каква важност е постоянно да се информират, подобряват и израстват.

Твърдо решение на успех хора се учат посредством книги, аудиозаписи, онлайн курсове, семинари… Те са непоколебими в желанието си непрекъснато да развиват нови умения и да се развиват, никога да остават бездейни. Те никога не се спират.

6. Два (или три, или четири) източника на доходи е по- добре от един

Милионерите знаят как да направят така че парите и ресурсите да работят в тяхна полза. Почти всички от тях имат по още два източника на доходи.

Докато многобройните източници на доходи им помагат да увеличават богатството си, те са вкопчени в единия от източниците, а след това разнообразяват веднъж след като са установили стабилност.

7. Мразиш фитнеса? Ами, научи се да го мразиш по-малко

Почти всеки милионер, когото съм интервюирал има някаква строгоопределена програма за тренировки- вдигане на тежести, маратони и триатлони, бягане. Те са елитът в бизнеса и във фитнеса.

Има взаимна зависимост между това да надминеш себе си във фитнеса и да надминеш себе си в бизнеса. И в двата случая става въпрос за сила и самочувствие, дисциплинираност и отдаденост. Слабите не издържат. Затова започавай тренировките във фитнеса и останалото ще ти се стори не толкова страшно.

8. Чети – много

Все още очаквам момента, в който ще срещна милионер, който не чете толкова много. Не говоря за книги от сорта на “Хари Потър” или “Игрите на глада”. Говоря за книги с истински практични съвети за професионално и личностно развитие за хора, които искат постоянно да усъвършенстват, както себе си, така и бизнеса си.

Книгите са чудесен начин да се учиш от успешни хора, които може би са били в същото положение, в което се намираш и ти в момента. Това е като да имаш най- великите умове на поколението ни за твои наставници. Чети много, чети често.

9. Записвай преживяванията си

Не е нужно да имаш блог, за да бъдеш милионер. Но няма да е зле да имаш. Мого успешни хора са започнали от воденето на блог.

Воденето на блог е могъщо средство, защото чрез “документирането” на твоя път към успеха и твоите просветления ти преминаваш през нещо като себеоткриване. В същото време ти също разрастваш репутацията и бизнеса си. Ако не си готов да споделиш всичко в публичен блог, опитай да си водиш дневник. Чрез писането ти се самонаблюдаваш и това ти напомня през какво си преминал и до къде искаш да стигнеш. Също така записвайки целите си е невероятен начин да се подсигуриш, че ще станат реалност.

Джим Рон е казал: “Предизвикателство е да бъдеш ученик на собствения си живот, бъдеще, съдба. Не се доверявай на паметта си. Когато чуеш нещо стойностно, запиши си го. Когато попаднеш на нещо важно, запиши си го. Отдели си време, в което да си водиш записки и дневник.”

 

Джордан Фрийд, “Success”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *