9 Доказани Стратегии, с Които да Увеличиш Продажбите на Твоя Продукт или Услуга от Браян Трейси

Достигането до нови потенциални клиенти, които да се интересуват и да закупят твоя продукт или услуга е важна част от целия процес на продажбата. Имаш страхотен продукт, но не успяваш да откриеш подходящите клиенти, които да искат да го купят?

А може би, не си сигурен как да комуникираш с клиентите си или имаш объркващо продажбено съобщение?

Използвай тези 9 съвета за продажби, за да достигнеш до правилните потенциални клиенти, които ще закупят твоите продукти.

1. Хората купуват резултати

Хората не купуват продукти, те купуват резултатите, които продуктът ще им даде. Започни процеса на идентифициране на идеалния си клиент, като направиш списък с всички предимства и резултати, които клиентът ти ще получи, като използва продукта или услугата ти.

2. Определи ясно кой е твоят клиент

Кой е човекът, който най-вероятно ще купи продукта ти и ще го купи веднага? Създай аватар на този клиент.

Задай си следните конкретни въпроси:

  • На колко години е моят потенциален клиент?
  • Дали е мъж или жена?
  • Има ли деца?
  • Колко пари прави месечно?
  • Има ли образование?

3. Идентифицирай точния проблем на клиента

Какъв проблем има твоят клиент, който ти можеш да решиш? Ако си идентифицирал правилно клиента си, то той ще ти плаща, за да решиш проблема му с твоя продукт или услуга.

  • Понякога проблемите са очевидни и ясни.
  • Понякога проблемите не са очевидни и са неясни.
  • Понякога проблемите не съществуват за клиента. Ако проблемът не съществува, клиентът няма да купи продукта ти.

4. Развий конкурентно предимство

Ти сам определяш твоето конкурентно предимство. Определи кои точно са ползите и резултатите, които клиентът ти ще получи, след като закупи твоя продукт или услуга. С какво твоите ползи и резултати се различават от тези на конкуренцията?

Фокусирай се върху ползите от това, което прави продукта ти по-добър от останалите на пазара.

5. Използвай качествено съдържание и социални медии за успешен маркетинг

Има много повече начини да достигнеш до потенциални клиенти, от всякога. Всички те са безплатни. Можеш да използваш социални медии като Facebook, Youtube, Instagram и твоя блог във твоя полза. Чрез изграждането на връзка с клиентите си чрез тези канали можеш да имаш достъп до повече хора от всякога.

В днешно време е по-трудно да достигаме до хора лично и интернет ни помага да разрешим този проблем завинаги. С интернет, ние можем да достигаме до много нови хора всеки ден лесно и бързо, дори без да сме компютърни специалисти. Неслучайно някои от най-успешните хора днес в България и Чужбина споделят, че дължат продажбите си именно на промотирането по Интернет.

Ако и ти желаеш да достигаш до потенциални клиенти по интернет, но се нуждаеш от повече информация и тренировки на тази тема, не забравяй да се регистрираш за безплатния маркетинг курс, който имаме в края на статията. Това е нашият подарък за теб и за други хора в България.

6. Прави ефективни презентации

При продажбите е важно да направиш креативна и завладяваща презентация за клиентите си. Един от многото начини е да събереш всички ограничаващи вярвания и това, което спира хората да си купят. За цялостната система, може да гледаш това видео по темата.

7. Фокусирай се да задържиш клиента си до живот

След като даден клиент си закупи продукта ти, това не трябва да бъде краят на връзката ти с него. Фокусирай се върху поддържането на силни и дълги взаимоотношения с клиентите си. Това ще създаде повече доверие и ще добави стойност към продукта ти. Доволните клиенти ще се връщат при теб вечно! 🙂

8. Предложи на потенциалните си клиенти нещо наистина стойностно и го дай безплатно

Твоят идеален клиент е много по-вероятно да закупи продукта ти, ако му помогнеш предварително. Може да създадеш безплатна статия, видео, електронна книжка или др., където споделяш полезна информация и наистина даваш всичко от себе си, за да помогнеш.
След като си помогнал, чак тогава може да представиш продукта или услугата си.

9. Продажбеното ти съобщение трябва да е много конкретно

Избери една или две ползи от продуктите си и ги посочи ясно в продажбеното си съобщение. Посочи ясно на потенциалните си клиенти какво точно ще направи продуктът ти за тях. Бъди конкретен. Ако продуктът ти има множество предимства и ползи, създай продажбено съобщение за всяка група от хора, за които то може да се отнася.

Има ли стратегии които ти си приложил, за да увеличиш продажбите си? Сподели ги в коментарите.

Искрено се надяваме тази статия да ти е харесала. Ако желаеш да гледаш допълнителни тренировки за това как да достигаш до потенциални клиенти, изцяло по интернет – регистрирай се за Безплатния Маркетинг курс.

За да се регистрираш Безплатно, докато мини курсът е още активен, кликни на картинката отдолу и въведи първо име и имейл, на който да ти изпратим Видео Тренировките. Ще получиш мигновенен достъп.

Искрено се надяваме статията да ти е харесала и не забравяй да се регистрираш за Безплатния Мини Курс сега, като кликнеш на картинката отдолу.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *