8 Неща, за Които Успешните Хора Никога не Губят от Ценното си Време

8 Неща, за Които Успешните Хора Никога не Губят от Ценното си Време

Понякога хората се чувстват толкова претоварени, обезсърчени и стресирани, че стигат до момент, в който не знаят как да продължат. В такива случаи най-доброто решение за тях е да определят онези незначителни неща, които им губят времето и да ги отстранят от пътя си.

Всички ние от време на време се занимаваме с неща, които с нищо не спомагат нито за щастието, нито за успеха ни. Но ако искаме да станем част от преуспелите хора, трябва да направим необходимите промени и да се научим колко голяма е цената на всяка секунда от нашия ден. Необходимо е да разберем, че нямаме никакво време за губене в неща, които не спомагат за личното ни израстване или за разрастването на бизнеса ни.

Всички се стремим да сме успешни в живота, но губенето на време за незначителни неща ни пречи да достигнем и развием напълно потенциала си. Проблемът е, че често ни е трудно да различим важните неща от незначителните, докато някой не ни ги посочи.

Като за начало е важно да направим анализ на ежедневието си – час по час, за да се научим да работим по-разумно и да отстраним нещата, които ни губят времето. Тук ще представим осем неща, за които успешните хора никога не губят времето си (следователно и ние не би трябвало да го правим!)

1. Продуктивните и успешни хора не „засядат” в социалните мрежи

В днешно време следенето на публикации във Facebook, разглеждането на снимки в Instagram, четенето на съобщения в Twitter и останалите социални мрежи се е превърнало в част от ежедневието. Ако не успяваш да контролираш времето, което прекарваш там обаче, часовете ще летят един след друг, а ти няма да си изпълнил нито едно от задълженията си.

В такъв случай или си постави лимит на времето, прекарвано в мрежите, като настроиш аларма и след това да ги изключиш, или влизай там едва след като си свършил с цялата работа, като един вид награда за труда.

2. Продуктивните и успешни хора не започват деня си без план

Успешните хора си имат цел – добре-обмислен план за всеки ден, който да следват. Можеш да си запишеш най-важните две или три неща, които да изпълниш през този ден. Избягвай да правиш дълъг списък със задачи.

Ако задачите ти са големи и дългосрочни, можеш да ги разделиш на разумни етапи, през които да преминеш, докато не свършиш цялата работа и ги премахнеш от списъка.

3. Продуктивните и успешни хора не вършат дейности, които ще ги изхабят емоционално.

Ако искаш да заживееш наистина успешен живот, трябва да се фокусираш върху нещата, които ще те заредят с положителна енергия. Продуктивните хора не си губят времето за неща, които ги изхабяват емоционално.

Преди да се съсредоточиш върху ежедневните си ангажименти, се увери, че тези дейности ще окажат положително влияние върху живота ти. Ако това не ти се вярва, можеш да помислиш за отказването им. Не се чувствай длъжен да даваш отговор незабавно, след като си помолен да направиш нещо. Помисли преди да кажеш „да”. Необходимо е да разбереш също, че няма нищо лошо в това да кажеш и „не” на някои молби, които ще ограбят от времето ти.

4. Продуктивните и успешни хора не се тревожат за нещата, които са извън техния контрол.

Успешните хора осъзнават, че тревогата не води до никъде, особено ако не можеш да направиш нищо, за да промениш ситуацията.

Така че превърни мислите си в действия и се фокусирай върху нещата, които можеш да направиш.

5. Продуктивните и успешни хора не общуват с негативни хора.

Известна мисъл казва, че ние сме средното аритметично на петимата души, с които прекарваме най-много време. Така че, ако искаш да бъдеш възможно най-добрия, се обграждай с възможно най-добрите хора.

Увери се, че си премахнал отровната, негативна енергия около теб. Ако желаеш да полетиш, трябва да се освободиш от всичко, което те тегли надолу.

6. Продуктивните и успешни хора не мислят за миналите си неуспехи.

Успешните хора правят грешки. Всъщност всеки човек прави грешки. За да бъдем успешни в живота, обаче, е важно да не вършим една и съща грешка два пъти. Вместо това следва да се поучим от грешките си, да растем и в следствие на тях да станем по-добри хора.

Така че когато сгрешиш, си кажи, че грешката вече е направена и няма как да върнеш нещата назад. Съсредоточи се върху това, което си научил от нея и си състави стратегия позитивно да продължиш напред.

7. Продуктивните и успешни хора не се съсредоточават върху това, което правят останалите хора.

Чудесно е да се вдъхновяваш от нещата, които вършат успешните хора, но когато непрекъснато започнеш да се сравняваш с другите и това те тегли надолу, е време да промениш начина си на мислене.

Вдъхновявай се от другите, но свикни да се състезаваш само с най-важния човек: със себе си.

8. Продуктивните и успешни хора не поставят себе си на последно място в списъка с приоритетите си.

Всички имаме дни, когато не спим… нито спортуваме достатъчно, за да успеем да свършим работата си по някой голям проект. Но ако желаеш дългосрочен успех и щастие, трябва да ги поставиш на първо място в списъка с приоритетите си.

Един от успешните начини да направиш това е да започнеш деня си, като правиш нещо, което обичаш – може би това ще е някакъв вид спорт, медитация, водене на дневник или четене на любима книга. Прави това, което ти допада след събуждане, защото така ще се чувстваш щастлив, съсредоточен и силен в останалите часове от деня.

Има ли неща от този списък, които губят от времето ти ?

%d0%b1%d0%b5%d0%b7%d0%bf%d0%bb%d0%b0%d1%82%d0%b5%d0%bd%d0%bc%d0%b0%d1%80%d0%ba%d0%b5%d1%82%d0%b8%d0%bd%d0%b3-%d0%ba%d1%83%d1%80%d1%81

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *