8 Начина Да Увеличиш Доходите Си Още Днес

Великият Зиг Зиглар казва: ”Парите не са най-важното в живота, но в много случаи са също толкова необходими, колкото и кислорода за дишането.”

За съжаление обаче темата за богатството, доходите и печеленето на пари често се обсъжда в негативен контекст. Това е защото обществото днес се бои да не бъде уличено в алчност… Важно е обаче да осъзнаем, че парите са неотменна част от свободата.

Нека да дадем следния пример.

Колко пъти си чувал тези изказвания на хора?

”Парите са коренът на всяко зло.”

”Богатите са алчни.”

”Щастието не е в парите.”

„Не всичко е пари.”

На всички ни е ясно, че парите не са всичко, и че например щастието ни и здравето на семейството ни също са важни. Защо обаче трябва да умаловажаваме важността на парите?

Интересно е, че обикновено хората, които правят подобни коментари най-много се нуждаят от пари и често са разорени. Това се получава, защото умаловажавайки важността на парите, те не се стремят да подобрят финансовата си ситуация.

Така че нека да си го кажем както си е. Парите са важна част от живота ни и за да живеем пълноценно ние се нуждаем от тези цветни хартийки.

Нека разгледаме 8 съвета как да използваме максимално времето си, за да увеличим доходите си за напред.

1. Спри това, което си правил до сега.

Всички сме чували поговорката “Лудост е да правиш едно и също нещо отново и отново и да очакваш различни резултати”. Ако не си доволен от сегашната си финансова ситуация, първото нещо, което трябва да направиш е да промениш стратегията. Именно досегашната ти стратегия те е довела до сегашната ти ситуация.

Независимо от твоето минало и отношение с парите, няколко прости решения те делят от едно по-спокойно, сигурно и приятно бъдеще. Но трябва да си готов да промениш стратегията.

2. Не позволявай парите да те определят.

Твоето самоуважение не трябва да има нищо общо с твоите финанси. Независимо дали имаш 5 лева или 5 милиона в банката, ти винаги трябва да бъдеш уверен в себе си и своите способности.

Да бъдеш богат или беден е състояние на ума. Ти си и се превръщаш в това, което мислиш, че си.. Затова виждаме много милионери да губят богатството си изцяло, но техния “милионерски манталитет” им позволява да натрупат богатство отново и то за отрицателно време.

3. Правилото за 80%-20%

Когато си правиш график за седмицата, винаги започвай с нещата, които ти носят или имат потенциала да ти донесат най-много доходи. 20% от всичко, което правиш ти носи 80% от общите доходи. Целта ти е да разбереш кои са тези 20% от дейностите, които ти носят 80% от доходите и да ги увеличиш.

Имай предвид, че ако досега твоите 80% са идвали от работа за някой друг… може би е хубаво да се концентрираш на бизнес-тип дейности, които постепенно ще ти носят повече и повече доходи.

Винаги се питай, дали това което правиш в момента ти носи печалба. Много сегашни предприемачи и хора, промотирайки продукти и услуги прекарват прекалено малко време, правейки дейности, които им носят пари и прекалено много време “правейки нещата красиви” или “намествайки ненужни детайли”.

Веднъж разбереш ли кои са тези правилни дейности, ти постепенно и сигурно ще се движиш към финансова свобода. Ако не си сигурен и се нуждаеш от помощ да ги откриеш, в края на статията можеш да се регистрираш за Безплатен Уебинар, който имаме точно на тази тема.

4. Времето ти е скъпо. Не го прахосвай.

Времето е много по-ценно от парите. Факт е, че винаги можеш да направиш повече пари, но никога не можеш да изпросиш повече време от създателя.

Колко пари искаш да правиш за 1 месец? 5,000лв.? Ако това е целта ти… това означава, че работейки по 40 часа на седмица, ти трябва да правиш средно около 31лв. на работен час. Нека това да ти даде представа колко сериозно трябва да третираш твоите часове и твоята продуктивност. Не позволявай на другите да “крадат” от времето ти.

Няма нищо по ценно от времето и затовa трябва да го използваш разумно! Ние всички имаме едни и същи 24 часа в деноношието. Това обаче, което определя резултатите ни, е как ние използваме тези 24 часа.

5. Казвай по-често думата “НЕ”.

Стийв Джобс веднъж е казал: “Това което направи Апъл толкова успешна компания след завръщането ми, е че ние започнахме да казваме НЕ на многото излишни продукти и дейности.”

Ако си някой, който постоянно се ангажира с нови дейности, тази дума тотално ще промени живота ти.

Кажи “НЕ” на всичко, което не ти носи печалба! Следвай този принцип, докато не получиш желаните резултати. Ангажирай се единствено и само с дейности, водещи до твоето подобрение и желани доходи. Това е проста математика…

6. Важно е с кой се заобикаляш.

Повечето бедни хора се събират с други разорени хора, оплаквайки се заедно колко са разорени и как никой не им помага. Опитвай се да прекарваш повече време с хора, които имат желаните от теб резултати. И в този случай… хора по-богати от теб.

Не случайно е казано “С какъвто се събираш, такъв ставаш”. Стреми се да си винаги заобиколен от успешни хора. Начинът им на мислене, поведението им и всичко, което казват и правят е заразно.

Можеш да продължиш да прекарваш време с хора на твоето положение и да живееш живота, който живееш сега… или да се включиш в клуб на амбициозни и успешни хора (подобно на Академията на Успей в България) и да предадеш техните резултати и качества на себе си.

7. Не се оправдавай.

Колкото повече се оправдаваш, толкова по-малко пари имаш. Това е неизменен закон на природата, също както закона за гравитацията.

Енергията и времето, прекарани да си измисляш оправдания е по-добре да ги инвестираш в мисленето на реални решения, които ще те придвижват напред в живота. Извиненията, които си казваш са като болестно състояние и тези, които продължават да се оправдават винаги ще имат проблеми с парите.

Докато много хора обвиняват правителството на България и техните решения… много други развиват нови умения и така … осигуряват постигане на финансовите си цели.

Поеми отговорност като голям мъж или жена!

8. Премини от жертва към ЛИДЕР.

Сега след като знаеш, че оправданията не водят до никъде каква е следващата стъпка?

Следващата стъпка е да станеш Лидер в конкретната си индустрия и това, с което се занимаваш. Хората, които правят най-много пари са Лидерите, които имат най-много отговорности и помагат на най-много хора да си вършат тяхната работа.

На колкото повече хора улесниш живота, толкова повече пари ще имаш. Независимо дали е шефа ти… клиентите ти… или семейството ти.

Разликата между посредствените приходи и ултра-високите приходи е отдаденост към крайния резултат, започвайки с едно единствено солидно решение.

Взел ли си вече това решение?  

Надяваме се тази статия ти е била полезна!

Каним те на Специален Уебинар, напълно безплатен, който ще се проведе онлайн този Четвъртък от 20:00ч. пред твоя компютър. Темата е: Новите правила на парите – Как да постигнеш финансова независимост, без повече страх от неизвестното”

Кликни на картинката отдолу и ще те отведе на страница, на която да се регистрираш напълно безплатно.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *