6 Идеи Как да Правиш Пари без Нужно Образование

photo-1431608660976-4fe5bcc2112c

Според Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР) само 46% от студентите завършват докрай специалността, която са избрали да учат. Проучвания също така показват че завършилите университет на възраст от 25 до 32 печелят с по-малко от половина повече на година, отколкото тези без висше образование. Но когато имаме предвид студентските заеми, които трябва да се изплащат, и тепърва навлизането в истинския бизнес, струва ли си въобще висшето образование?

    Свързано: Нужно Ли е Висше Образование в Днешни Дни?

Разбира се, всеки с образование би трябвало да цени своето обучение, но това не намаля големия потенциал на един амбициозен човек без диплома от добър университет. Питър Тийл е чудесен пример за един самоук успешен човек. Той дори предлага награда от $100.000 на спрели образованието си студенти или такива, които не кандидатстват, за каквато и да е специалност, за да станат предприемачи.

Не е задължително да имаш висше образование, за да си проправиш път към успеха. Ако ученето не ти се отдава, можеш да създадеш своя собствена възможност или да увеличиш нивото си на работа в настоящата си длъжност.

Това са няколко чудесни идеи с помощта, на които можеш да печелиш пари без нужно образование:

1. Предлагай уменията си

Този вид бизнес е най-лесен като за начало. Няма нищо натоварващо и не се нуждаеш от някакви връзки или уебсайт, за да започнеш. Просто трябва да притежаваш умение, за което хората да ти плащат. Уеб дизайн, уроци по определен предмет,контент маркетинг, копирайтинг това са част от сферите, от които можеш да започнеш.

Няма да печелиш кой знае колко от това, за да увеличиш приходите си, но се фокусирай над това как би могъл да изкараш повече и можеш да се натъкнеш на невероятна идея.

Ако все още не си развил конкретно умение, не се притеснявай. Никога не е късно да започнеш от някъде. Вече има толкова много информация в интернет, от която можем непрестанно да се учим. Например ние от “Успей в България”, създадохме напълно безплатен Маркетинг Курс, който ще можеш да изтеглиш в края на статията.

2. Инвестирай в недвижими имоти

Всеки, който разполага с натрупан капитал може да се впусне в бизнес с недвижими имоти, например да се занимава с жилища под наем. А ти знаеш ли как да ръководиш такъв бизнес? Ако ли не, съюзи се с някого, който е опитен в тази сфера. Би се развил чудесен бизнес, ако имаш талант за това.

3. Стани консултант

Измисли нещо по-голямо от това да обучаваш счетоводители на час или да предлагаш уроци за бизнес развитие. Бъди консултант вместо това, получавай заплата за съветите, които даваш. Отново би могло да е свързано със счетоводство или бизнес ръководство. Мисли върху разрешаването на най-големите проблеми в сферата, в която си консултант. Така би спечелил много повече, ако идеите ти са добри.

Консултантите работят без договор, което е плюс за тях, могат да избират, както дългосрочни така и краткосрочни планове за работа. Макар да не се нуждаят от висше образование, като консултант може би трябва да имаш някакъв документ, който те удостоверява като такъв и определено трябва да имаш нужните познания в определената сфера, в която ще работиш.

4. Създай твой продукт

Всеки продава разни неща, от които вече мисли, че няма нужда, но има нещо повече от това. Интернет гъмжи от блогове и уебсайтове, в които хората промотират и предлагат продуктите си. Това всъщност е лесно начинание, можеш да трупаш печалби от всяко едно занимание или полезен материал, които грабват вниманието.

Преди да започнеш да продаваш, помисли върху това как да промотираш продукта си, защото в това се крие ключът към добрата печалба. Например, добра идея е да заснемеш процеса на изработка докато през това време и говориш за продукта си. Ние от Академията на Успей в България учим всички наши студеденти как успешно да продават продукти и услуги по интернет.

5. Бъди авантюрист

Скай дайвинг инструктурите не се нуждаят от нищо друго освен сертификат, който ги опълномощава. Докато се наслаждаваш на приключенията можеш да печелиш пари като например освен инструктор по скай дайвинг можеш да водиш групи по рафтинг, каякинг, планиски обиколки или катерене.

Професиите, свързани с повече приключения, обикновено не биват толкова добре платени, ако човекът с такава длъжност работи за компания. Но има начини, с които да препечелваш повече от твоята страст. Издигни се, нека много хора разберат за теб и започни собствен бизнес или обучавай клиенти как да станат професионалисти в дадения екстремен спорт. Също така можеш и да помислиш върху организирани курсове през почивните дни.

6. Търси работа, която не изисква висше образование

Има толкова много професии, които не изискват диплома за завършено висше образование. Много от тях са и доста добре платени. Например казино мениджърите не се нуждаят от образование и са отговорни за ръководенето на екипа и разрешаването на дадени ситуации. Детективи, уеб предприемачи дори пилоти се нуждаят просто от сертификат и дадено обучение, но не и от диплома от университет.

Преди да се втурнеш към университети и студентски заеми се замисли дали наистина се нуждаеш от този лист хартия, който ще получиш, и дали това ще бъде в полза на бъдещата ти кариера.

%d0%b1%d0%b5%d0%b7%d0%bf%d0%bb%d0%b0%d1%82%d0%b5%d0%bd%d0%bc%d0%b0%d1%80%d0%ba%d0%b5%d1%82%d0%b8%d0%bd%d0%b3-%d0%ba%d1%83%d1%80%d1%81

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *