7-те Неща, Които Ме Направиха Милионер на 22

dollar

Като за начало аз съм на 22. През последните 12 месеца натрупах 1 млн. долара чрез една от най- пленяващите индустрии на планетата, където средно моят конкурент беше два пъти по моята възраст и с 10 повече влияние в бизнеса. Завършил съм престижен университет на 20. Ходил сим в над 50 държави, завършил съм общо 13 триатлона и имам изключително щастлив и активен живот.

Свързано: 9 Стъпки, Които Ще Те Направят Милионер Преди да Станеш на 30

Нещата за момента са прекрасни, но бъдещето ми не беше винаги толкова ясно.

Когато завърших университет, се преместих в окръг Каунти, Калифорния, за да отворя нов офис за бизнеса на семейството ми. Първите няколко месеца бяха жестоки и аз бързо стигнах до заключението, че успехът, който ще имаме някой ден (ако въобще имаме такъв), ще бъде постигнат изключително трудно, отколкото някога съм си представял. Освен че съм искал да постигна повече, отколкото трябва, през целия си живот, се замислих как наистина да надмина всички останали в живота, когато най- накрая има истинско значение.

След като обмислих нещата и се пренастроих, осъзнах, че тайната към дълготраен успех в бизнеса се крие зад комбинацията между висок дук и креативно мислене.

Това са седем умствени промени, които осъществиха моето развитие:

1. Годините са просто едно число

Възползвай се от младостта си, колкото се може повече. Ако гледаш на възрастта си като предимство, това безспорно ще бъде в твоя полза. Моментът, в който започнеш да си даваш извинения защо все още не си успял, е моментът, в който се вричаш на сигурен провал.

Ако вярваш, че наистина може да го направиш, тогава ще го направиш. От друга страна хората не искат да видят нищо повече от един трудолюбив, интелигентен и отдаден младеж, който е успешен в това, което прави.

2. Влагай в себе си

Най-сигурната ми инвестиция е тази в бъдещето ми. Чети минимум 30 минути на ден, слушай нещата, които те вълнуват и би научил нещо истинско и полезно от тях, търси си наставници непрекъснато. Не само че трябва да си перфекетен в сферата, в която се развиваш, но и трябва да си добре изпипан гений, способен да дава мнение по всяка една тема независимо дали е свързана с финанси, маркетинг, политика или спорт. Вдишвай знанието, както вдишваш въздуха и сложи знанието пред всичко останало.

(Ако искаш да се развиваш и да си перфектен в сферата на Маркетинга, по долу ще откриеш безплатен маркетинг курс)

Вярвам, че е много важно да се глезиш от време на време, за да се наградиш за добре свършената работа и да избегнеш преумората и загубата на амбиция. Веднъж седмично аз ходя на масаж като по часовник и това е един от най-добрите ми трикове, с които стимулирам продуктивността си. Помисли върху създаването на запомнящи се моменти, които да изпълнят  с блясък живота ти, и с които да можеш след време да се хвалиш.

3. Избягвай умствената умора

Вниманието е важен ресурс в ежедневието, което в минимални дози може да се окаже причинител на непродуктивност. Независимо от умствената издръжливост, която е натрупана през годините, винаги ще съществува опасността от срив или наплив от желание за бездействие.

Запази енрията на ума си като правиш лесно обратими решения, колкото е възможно по-бързо и като планираш за напред ежедневните действия, за да можеш по този начин да изпълняваш прости задачи машинално. Аз знам с какво ще бъда облечен и какво ще ям за закуска всеки един ден от всяка следваща седмица. А ти знаеш ли?

4. Изгради здрав ум

Най- голямата разлика между посредствеността и блестящ успех е възможостта да работиш с часове наред. Концентрацията е от първостепенно значение. Без съзнателно да развиваш умствената си издръжливост, няма как да си достоен конкурент на тези, които систематично са издградили тяхната издръжливост през годините в света на бизнеса.

Следвай уменията си като бъдеш бдителен над тях и внимаваш за неща, които могат да те разсеят. Прави цялостен анализ на ежедневните си задължения всяка вечер и винаги търси възможности за подобрение.

5. Мисли в големи мащаби

Техниката за поставянето на цели и невероятната й способност да ускорява успеха е безпогрешна. Ако все още нямаш целите си за една, две, пет, десет години напред написани на видно място, сега е моментът да го направиш. Аз чета моите веднага щом се събудя абсолютно всяка една сутрин. Запитай се какво трябва да се случи, за да могат планираните за 10 години цели да бъдат изпълнени само за една година?

Вродената сила за поддържане на постоянство заедно със заучените ти цели могат да ти повлияят, както положително, така и отрицателно. Това е причина за безпокойсво, ако се уповаваш на по-бавно изпълнение на целите си. Бъди отговорен и старателен в планирането на действията, които ще те карат да даваш всичко по силите си.

6. Прави нещата по план

Планирай работата си и след това работи по плановете си. Това може би е най- важното нещо, което ме доведе до успеха.

Най- лесният начин да си създадеш личен план върху действията е като систематизираш малко по малко ежедневието си в продължение поне на един месец като започнеш с плановете в определени части от деня. Следвай логична подредба и създай такъв план, който си сигурен, че никога не би ти омръзнал или станал досаден.

Вземи достъпа си до Безплатния Маркетинг Курс от тук.

7. Вярвай в себе си

Ако не ти, то кой друг? Все някой трябва да го направи и нищо не те спира да бъдеш човекът, който ще изпълни най- нeобузданите си мечти.Почти всеки човек,който някога се е провалял си има своето извинение. Успешните хора имат истории, изпълнени с предизвикателства, които са превъзмогнали с креативни решения. Моментът, в който се почувстваш напълно уверен, че няма нещо, което да не можеш да научиш или развиеш, за да разрешиш най-завъртяния проблем, е моментът на гарантиран успех.

Ако не знаеш от къде да започнеш, започни от обещанието да работиш изцяло за постигането на отличие всеки един ден. Това е основата, с която аз изграждам кариерата си.

Винаги търси прост и бърз начин за успех и помни, че успехът не е позволение. Ако наистина искаш да изпъкнеш, трябва да се изправиш с високо вдигната глава и да си достоен за това всеки ден до края на живота си.

Tucker Hughes, “Entrepreneur”

Startup Stock Photos

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *