7 Съвета Как да Изградиш Бизнес Докато Работиш Работа През Деня

 

 

pep

Много хора в България не харесват много работата си.

Затова голям % мечтаят и предпочитат да работят със собствен бизнес.

Проблемът обаче се явява следният… Хем е трудно да развиеш бизнес докато си зает с работата си през деня… Хем няма как да напуснеш работата си, защото се нуждаеш от парите, които правиш там.

И от тук нататък става ясно, че имаш само един избор… Да ходиш на работа през деня, а през останалото си свободно време, в което не си отдаден на семейство и други задължения… да градиш бизнеса си. Нещо, което всички знаем, че е много трудно и страшно стресиращо и демотивиращо…

Много е лесно да се обезкуражиш, но трябва ли това обаче да те отказва?

За наше щастие в Интернет можем да намерим историите на много хора, които са преминали през този не лесен период успешно и точните стратегии, които всички те са използвали, за да превърнат от служител към истински свободен предприемач.

С този пост, ние си поставихме за цел да ти дадем 7те най-добри конкретни действия, които ще ти помогнат да съкратиш години от пътя си към целта ти и тонове стрес и болка. 

1. Прекарай Нужното Време да си Уточниш ЗАЩО Толкова Искаш Собствен Бизнес

Да знаеш точно “ЗАЩО” започваш собствен бизнес е може би най-важната първа стъпка, която трябва да предприемеш.

Независимо какво те мотивира отвътре да работиш за себе си…

Може би не искаш да имаш шеф над себе си, който да те командва по цял ден. Може би ти е писнало от това някой друг да решава колко пари ще правиш всеки месец и трудностите покрай всички сметки за семейството ти. Или пък просто желаеш да имаш и да градиш нещо, което е твое и така да прекарваш повече време с любимите си хора.

Каквато и да е причината, след като си кристално ясен и знаеш какво точно те мотивира, ти не само си готов да се фокусираш и ангажираш напълно с твоята цел, но така имаш вътрешната мотивация и сила да се пребориш с препятствията, когато те се изпречат на пътя ти.

2. Отдай се Напълно Върху Целта си

Повечето хора, когато започват собствен бизнес не осъзнават колко е важно да си отдаден на 100%.

Едно е да имаш желание, твоята кристална цел за собствен бизнес да се случи … а съвсем друго е ти да си отдаден на 100% и да го искаш все едно живота ти зависи от това. Единствено когато наистина се отдадеш на 100% на твоята цел … чак тогава ще започнат да се случват магически неща за теб.

Вземи решението да не се отказваш каквото и да се случва. Направи това обещание и ако си наистина амбициран, закълни се пред най-близките си хора.

3. Изясни в Главата си Как Искаш да Изглежда Твоя Бизнес

Помисли си над това, как искаш да изглежда твоя собствен бизнес след година и го запиши на лист хартия.

Тайната тук е да бъдеш максимално конкретен и специфичен. Опиши в детайли (в сегашно време) как ще преминава твоят идеален ден от сутрин до вечер. Какви  ще бъдат дейностите, с които ще се занимаваш, кои точно ще бъдат клиентите, с които ще работиш и нека не забравяме … колко пари ще правиш на месец.

След като опишеш всичко на лист хартия е почти задължително да си направиш сутрешен навик, в който четеш подробно целта си, заедно с причините за нейното постигане.

Тази цел е толкова важна … че в Академията ни на Успей в България, ние сме сложили Навика “Чети целта си сутрин и вечер” като 2ри Най-Важен Навик от 8те Навика на Успеха!

Прекарвай максимално много време мислейки си за твоята цел и така всяко твое действие ще е свързано с крайният резултат. + така ще държиш негативните мисли далеч от вкъщи.

4. Присъедини се в Мастермайнд Група

Мастермайнд група е процеса, в който хора с подобни цели и интереси се виждат често… за да обсъждат какво се случва в бизнеса им и да споделят идеи един друг, както и мотивация, която ни е също толкова необходимо като предприемачи.

Мастермайнд групата е идеалното място за хора, които тепърва започват собствен бизнес, защото ги държи отговорни към действие и изключително мотивирани.

Има най-различни видове майстърмайнд групи … като такива на живо… по телефона или в днешно време даже директно по Интернет!

Ние от Успей в България сме фенове на Мастърмайндите по Интернет, защото когато е лесно и от вкъщи ние го правим и не го отлагаме. Един от нашите мастърмайнди за пример е измежду всички студенти и членове в Академията ни. Той се провежда всяка седмица в Четвъртък от 21:00. Време когато повечето хора са вкъщи и е много лесно и удобно за всеки да се включи.

За да се включиш в Мастърмайнд група трябва единствено да потърсиш готова или да направиш собствена, но моля те не подценявай важността на това!

5. Потопи се в Учене

Нещо, което 97% от новите предприемачи подценяват е инвестицията в техните умения и знания.

В днешно време все повече и повече хора навлизат в пазара със собствен бизнес и единствения начин да се открояваме е ако ние непрестанно се развиваме и научаваме нови умения!

Номер 1 Умение, на което ние те съветваме да наблегнеш е Интернет Маркетинг

Интернет Маркетингът е невероятно важен защото, това носи парите в бизнеса ти!!! Колкото по-бързо ти започнеш да правиш пари с бизнеса ти, толкова по-бързо ти ще го разраснеш и ще напуснеш работа. Има логика нали?

Ще се учудиш обаче колко хора не прекарват необходимото време и не инвестират необходимите средства да станат специалисти в Интернет Маркетинга и това да достигат и продават продуктите и услугите си на напълно непознати хора в Интернет.

Вместо това те продължават да правят нещата, които са работили преди десетки години и по този начин обричат себе си и семейството си на посредствени резултати и то в най-добрия случай.

Колкото повече инвестираш в себе си и уменията си … толвова повече тази инвестиция ще ти плаща лихви за теб и семейството ти до края на живота ти.

6. Бъди Благодарен за Сегашната ти Работа

Живота е много странен в това, че колкото повече имаме, толкова повече получаваме. Знаеш ли обаче, че да си благодарен за нещо също активира закон, който ти дава повече от нещата, които искаш?

Ние те съветваме всеки ден да си мислиш за едно нещо, което оценяваш и харесваш в сегашната ти работа.

Целта на това е да се концентрираш върху добрата страна на всичко. Колкото повече си благодарен за хубавите неща в сегашната ти ситуация, толкова повече ти ще настроиш мозъка си да мисли позитивно покрай твоят нов бизнес, а не препятствията и трудните аспекти.

Може би благодарността ти към сегашната работа идва от колегите или пък това, че почиваш по празниците без да губиш работата си. Някой хора са благодарни за безплатното кафе и удобния стол в офиса.

Помисли си кои са нещата, за които си благодарен, защото и аз и ти знаем, че дори в нея има аспекти, за които много други хора в България биха завидели.

7. Планувай Всеки Ден Предварително

Когато плануваш всеки ден предварително ще забележиш, че ти ще се чувстваш много по продуктивен и без притеснението, което може би преди си имал.

Нещо магическо се случва докато спим… когато вече сме написали целите си от предната вечер. Сякаш мозъка ни свършва цялата работа за нас през вечерта, за да може когато се събудим на другия ден да ни е изпълнил с цялата мотивация на света да изпълним стъпките.

От друга страна обаче, когато тепърва мислим над стъпките за деня в последствие … ние често губим часове в лутане и липса на мотивация и няма връщане назад.

Постави си 3-5 цели за бизнеса си от предната вечер и гледай магията да се разкрива пред очите ти.

Страхотното на тези стъпки е, че са лесни и всеки може да ги приложи дори докато стоиш на работа!

Ние вярваме в теб и ще продължаваме да вярваме в теб, докато ти не повярваш в себе си!

 

Екипът на Успей в България 🙂

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *