7 Съвета Как да Изградиш Бизнес, Докато Работиш Работа През Деня

Много хора в България и по света не харесват работата си.

Затова голям процент мечтаят и предпочитат да имат собствен бизнес.

Проблемът, обаче се явява следният… Трудно е да развиеш бизнес, докато си зает с работата си през деня… а в същото време няма как да напуснеш работата си, защото се нуждаеш от парите, които правиш там.

И от тук нататък става ясно, че имаш само един избор… Да ходиш на работа през деня, а през останалото свободно време, в което не си отдаден на семейство и други задължения… да градиш бизнеса си. Нещо, което всички знаем, че е много трудно и страшно стресиращо и демотивиращо…

Много е лесно да се обезкуражиш, но трябва ли това да те отказва?

За наше щастие в Интернет можем да намерим историите на много хора, които са преминали през този не лесен период успешно и точните стратегии, които всички те са използвали, за да превърнат от служител към истински свободен предприемач.

С този пост, ние си поставихме за цел да ти дадем 7те най-добри конкретни действия, които ще ти помогнат да съкратиш години от пътя си към целта ти и тонове стрес и болка. 

1. Прекарай нужното време, за да си уточниш ЗАЩО толкова искаш собствен бизнес

Да знаеш точно “ЗАЩО” започваш собствен бизнес е може би най-важната първа стъпка, която трябва да предприемеш.

Независимо какво те мотивира отвътре да работиш за себе си…

Може би не искаш да имаш шеф над себе си, който да те командва по цял ден. Може би ти е писнало от това някой друг да решава колко пари ще правиш всеки месец и трудностите, покрай всички сметки за семейството ти. Или пък просто желаеш да имаш и да градиш нещо, което е твое и така да прекарваш повече време с любимите си хора.

Каквато и да е причината, след като си кристално ясен и знаеш какво точно те мотивира, ти не само си готов да се фокусираш и ангажираш напълно с твоята цел, но така имаш вътрешната мотивация и сила да се пребориш с препятствията, когато те се изпречат на пътя ти.

2. Отдай се напълно върху целта си

Повечето хора, когато започват собствен бизнес не осъзнават колко е важно да си отдаден на 100%.

Едно е да имаш желание, твоята кристална цел за собствен бизнес да се случи … а съвсем друго е ти да си отдаден на 100% и да го искаш все едно животът ти зависи от това. Единствено, когато наистина се отдадеш на 100% на твоята цел … чак тогава ще започнат да се случват магически неща за теб.

Вземи решението да не се отказваш каквото и да се случва. Направи това обещание и ако си наистина амбициран, заяви го пред най-близките си хора.

3. Изясни в главата си как искаш да изглежда твоят бизнес

Помисли си над това, как искаш да изглежда твоят собствен бизнес след година и го запиши на лист хартия.

Тайната тук е да бъдеш максимално конкретен и специфичен. Опиши в детайли (в сегашно време) как ще преминава твоят идеален ден от сутрин до вечер. Какви ще бъдат дейностите, с които ще се занимаваш, кои точно ще бъдат клиентите, с които ще работиш и нека не забравяме … колко пари ще правиш на месец.

След като опишеш всичко на лист хартия е почти задължително да си направиш сутрешен навик, в който четеш подробно целта си, заедно с причините за нейното постигане.

Тази цел е толкова важна … че в Академията ни на Успей в България, ние сме сложили Навика “Чети целта си сутрин и вечер” като 2ри най-важен навик от “8те Навика на Успеха”!

Прекарвай максимално много време мислейки си за твоята цел и така всяко твое действие ще е свързано с крайния резултат + ще държиш негативните мисли далеч.

4. Планувай всеки ден предварително

Когато плануваш всеки ден предварително ще забележиш, че ти ще се чувстваш много по-продуктивен и без притеснението, което може би си имал преди.

Нещо магическо се случва, докато спим… когато вече сме написали целите си от предната вечер. Сякаш мозъка ни свършва цялата работа за нас през вечерта, за да може, когато се събудим на другия ден, да ни е изпълнил с цялата мотивация на света да изпълним стъпките.

От друга страна обаче, когато тепърва мислим над стъпките за деня в последствие … ние често губим часове в лутане и липса на мотивация и няма връщане назад.

Постави си 3-5 цели за бизнеса си от предната вечер и гледай магията да се разкрива пред очите ти.

5. Потопи се в учене

Нещо, което 97% от новите предприемачи подценяват е инвестицията в техните умения и знания.

Истината е, че когато тепърва започваме със своя бизнес и го развиваме през малкото свободно време, което ни е останало от работа, ние непрестанно се сблъскваме с проблеми и трудности. Много често от нас се изисква да направим определени неща, но нямаме необходимите знания и умения. Това само ни забавя и демотивира.

В днешно време все повече и повече хора навлизат в пазара със собствен бизнес и единственият начин да се открояваме, е ако ние непрестанно се развиваме и научаваме нови умения!

Ние от Успей в България решихме да ти помогнем, като ти подарим нашия безплатен курс на тема “Как да правиш пари с хобито и уменията си и да ги превърнеш в Печеливш Бизнес (без предишен опит или технически умения)” Можеш да го получиш напълно безплатно като кликнеш тук. Единствено трябва да въведеш имейл адреса си, за да може да ти изпращаме видеата от курса.

6. Присъедини се в Мастърмайнд Група

Мастърмайнд група е процесът, в който хора с подобни цели и интереси се виждат често… за да обсъждат какво се случва в бизнеса им и да споделят идеи един друг, както и мотивация, която ни е също толкова необходимо като предприемачи.

Мастърмайнд групата е идеалното място за хора, които тепърва започват собствен бизнес, защото ги държи отговорни към действие и изключително мотивирани.

Има най-различни видове мастърмайнд групи … като такива на живо… по телефона или в днешно време даже директно по Интернет!

Ние от Успей в България сме фенове на Мастърмайндите по Интернет, защото когато е лесно и от вкъщи ние го правим и не го отлагаме. Един от нашите мастърмайнди за пример е измежду всички студенти и членове в Академията ни.

За да се включиш в Мастърмайнд група трябва единствено да потърсиш готова или да направиш собствена, но моля те не подценявай важността на това!

7. Бъди благодарен за сегашната си работа

Животът е много странен в това, че колкото повече имаме, толкова повече получаваме. Знаеш ли обаче, че да си благодарен за нещо също активира закон, който ти дава повече от нещата, които искаш?

Ние те съветваме всеки ден да си мислиш за едно нещо, което оценяваш и харесваш в сегашната ти работа.

Целта на това е да се концентрираш върху добрата страна на всичко. Колкото повече си благодарен за хубавите неща в сегашната ти ситуация, толкова повече ти ще настроиш мозъка си да мисли позитивно покрай твоя нов бизнес, а не препятствията и трудните аспекти.

Може би благодарността ти към сегашната работа идва от колегите или пък това, че почиваш по празниците, без да губиш работата си. Някой хора са благодарни за безплатното кафе и удобния стол в офиса.

Помисли си кои са нещата, за които си благодарен, защото и аз и ти знаем, че дори в нея има аспекти, за които много други хора в България биха завидели.

Страхотното на тези стъпки е, че са лесни и всеки може да ги приложи дори докато стоиш на работа!

Ние вярваме в теб и ще продължаваме да вярваме в теб, докато ти не повярваш в себе си!

Вземи Безплатния курс, който ти подаряваме на тема “Как да правиш пари с хобито и уменията си и да ги превърнеш в Печеливш Бизнес (без предишен опит или технически умения), като кликнеш на картинката отдолу. Този курс е правен тази година и е изключително полезен за всеки, който тепърва започва и желае да изгради собствен бизнес.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *