7 Отличителни Белези на Великите Лидери

Personality Traits of a Great Leader

Ако искаш да бъдеш лидер, който успява да привлече към себе си хора с добри умения, тайната се крие в това, че ти самият трябва да бъдеш човек с добри умения.

Водачеството е способността да привличаш някого с дарбите, уменията и възможностите, които предлагаш като владетел, началник или родител. Както някои биха го нарекли, водачеството е едно велико предизвикателство в живота.

Това, което трябва да знаеш, е че важното в ръководенето е да се позоваваш на уменията си. Всички велики лидери работят върху себе си докато не постигнат очаквания резултат.

Ето на какво да се научиш и ти, за да бъдеш един от тях:

1. Бъди твърд, но не и неучтив.

Това е още една стъпка, която трябва да направиш, за да станеш силен и достоен лидер с голям обсег. Някои хора смесват или заменят грубостта със силата, а това дори не е добър заместител.

2. Бъди добродушен, но не и слаб.

Не бъркай слабостта с добрината. Добрината не е слабост. Тя е определен вид сила. Трябва да си достатъчно добродушен, за да кажеш на някого истината. Достатъчно добродушен и внимателен, за да бъдеш напълно откровен. Достатъчно добродушен, за да кажеш как точно стоят нещата и да не си служиш с измама.

3. Бъди самоуверен, но не и груб.

Самоувереността печели вниманието. За да изградиш своето влияние, трябва да изпъкнеш пред другите. Да искаш да предприемеш нещата, да проследиш и разрешиш първият възникнал проблем, да откриеш първите следи от неприятностите, това е, с което ще блеснеш. Подобен пример е фермерът- когато иска възнаграждение по време на жътва, той е уверен в себе си, изправя се пред плевелите, дъжда и буболечките без да му е минала и мисъл да се откаже. Сграбчи момента и действай.

4. Бъде скромен, но не и срамежлив.

Няма как да бъдеш част от хай лайфа като си срамежлив. Някои хора бъркат срамежливостта със скромността. Скромността от своя страна обаче е добродетел. Срамежливостта е напаст. Тя може да бъде преодоляна, но е проблемна.

5. Бъди горд, но не и надменен.

Гордостта играе роля в изграждането на амбициите, играе роля в постиженията и различни каузи. Добрият лидер е горд, но не и надменен. Знаеш ли коя е най- лошата страна на надменността? Невежеството. А това е нетърпимо. Да кажем, че някой е умен и надменен- поносимо е, но ако е невеж и надменен- е, това идва в повече.

6. Развий чувството си за хумор, но не прекалявай.

Във водачеството се научаваме, че да бъдеш остроумен е добре, но не и глупав, както е добре и да бъдеш забавен, но не и безразсъден.

7. Живей в реалността.

Спести си силното страдание от илюзията,която създаваш около себе си. Приеми светът такъв, какъвто е, с цялата драма в него. Повярвай – увлекателен е.

Животът е уникален. Да бъдеш лидер е уникално.

Уменията, които един лидер притежава, може да са напълно неподходящи за друг. Въпреки това, основните умения могат да бъдат удобни за всеки на работното място, сред обществото или у дома.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *