6 Начина, Които ще ти Помогнат с Ранното Ставане

alarm-clock-1191561_960_720

За постигането на голяма цел като например основаването на бизнес, издаването на роман или спазването на режим за тренировки, експерти често изтъкват ранното ставане за един от начините да постигнеш това.

Ето какво казва затова Джулия Моргенстерн, авторка и експерт по разпределянето на времето- анализира и дава съвети относно начина, по който може да бъде извършена работата във времето: “Истината е, че цялата ти същност се е изградила върху това ти да спиш до по-късно.”

Когато се опиташ да промениш сутрeшната си рутина, ще се сблъскаш с няколко препятствия. Ще успееш да ги преодолееш, но като започнеш от предишната вечер.

Моргестерн предлага шест начина, които ще улеснят ранното ставане:

1. Промени мирогледа си

Много хора изпитват трудност с лягането, защото просто искат да направят повече неща докато все още са будни. Моргестерн учи своите клиенти да мислят различно:

“Приеми, че сънят е част от предстоящия ден. Тази промяна в мисленето, ще промени и начина, по който гледаш на лягането си и ще го направи по-вълнуващо. Сънят ще стане активен елемент, чрез него ти ще се презареждаш.”

2. Нагоди се с времето си за сън

Много от нас вече са лишени от пълноценен сън, а присламчвайки още един час за спане, ще те отведе до провал. Единственият начин да си спечелиш пълноценния сън обратно и да вървиш към успех е като си лягаш по-рано. Определи необходимите ти часове за сън и след това преброй наобратно, за да разбереш кой е най-благоприятният за теб час за лягане.

Пример: ако ставаш в шест и ти трябват осем часа сън, часът ти е 22:00

Свързано: Храна, Сън, Тренировки: Ключът към Успеха

3. Промени часовете за вечерни занимания

Освен времето за вечеря в това влизат и заниманията след нея като четенето примерно.

“Няма да е логично, ако кажеш, че ще станеш рано, но не преразпределяш работата си за деня.”- казва тя. Също така вечеряй поне два часа преди лягане. Това ще предразположи добрия и здрав сън.

4. Приготви за се сутрешните си дейности

Понякога не умората ни държи в леглото, а фактът, че трябва да свършиш определени неща след като станеш. За да направиш тези дейности по-малко затормозяващи, приготви необходимото предишната вечер. Приготви дрехите си за тренировка, килимчето за йога или маратонките за бягане, ако планираш да тренираш. Ако ще работиш на компютъра, изчисти бюрото си и приготви машината за кафе например.

“Оставяй си в време за приготовления и ще увеличиш шансовете си за успех на следващия ден.” – казва Моргестерн.

5. Изключи всякакви електроуреди

Поне 90 минути преди лягане изключи всякакви електроуреди като телевизора, компютъра дори не използвай таблет и телефон.

“Учени казват, че те са източник на енергия и по този начин ни стимулират. Това е като да пиеш енерийна напитка преди лягане – няма начин да заспиш така.”

Моргестерн предлага да замениш навиците, свързани с техника, с нещо успокояващо. Например музика, рисуване или приготвяне на храна за следващия ден.

6. Създай си обичай за преди лягане

Дай заслужените мир и спокойствие на ума си като си създадеш тихо занимание, което да превърнеш в обичай преди лягане. Добър пример е проверяването на прозорците и ключалките, да приглуши осветлението и да се отпуснеш или да си направиш малка разходка с отмерена крачка.

“Този обичай ще ти помогне да заспиш бързо и лесно. Също така значително би ти помогнало да ставаш по-рано на следващата сутрин.” казва тя.

                 Научи още. Виж какво представлява Сутрешното Ежедневие на Всеки Успешен Човек

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *