6-те Основни Елемента за Добър Живот

photo-1445810694374-0a94739e4a03

Не е изненадващ фактът, че парите не влизат в тази графа. Основният принцип на живота… не е заплатата, нито Мерцедесът, нито парите в банковата сметка, нито жилището, в което живеем.

Основният принцип в живота е именно това да чувстваш, че живееш добре.

Задавай си непрекъснато въпроса: “Какъв е за мен добрият живот?”. Постоянно преглеждай списъка, който си създал – списък, който включва сфери като духовност, икономика, здраве, взаимоотношения и развлечения.

Питаш се какъв е този списък,който представлява добрият начин на живот… Това са 6-те основни елемента за него:

1. Продуктивност

Трудно е да намериш щастие, ако не създаваш. В играта на живота не влиза и почивката. Да, разбира се, понякога имаме нужда от почивка, но само толкова, колкото ти е нужна, за да събереш сили да бъдеш отново продуктивен.

2. Добри приятели

Приятелството вероятно е най-силната подкрепа, която можеш да срещнеш, затова не пренебрегвай времето, през което можеш да го осъвършенстваш. Нищо не може да се сравни с приятелството. Приятелите са тези прекрасни хора, които знят всичко за теб и все пак те харесват такъв, какъвто си.

3. Култура

Езици, музика, традиции, облекло. Всичко тези неща са жизнено важни и е добре да ги поддържаш. Всички ние сме неповторими и когато сме заедно, това носи жизненост, енергия, сила, въздействие и правота в живота.

4. Духовност

Духовността дава основата в едно семейство. Старай се да се учиш, практикуваш и преподаваш, не бъди небрежен спрямо тази част от своята същност, защото това е, което сме ние, различни от кучетата, котките, птиците и мишките.

5. В крак с всичко

Не изпускай нищо, дори играта, представлението, филма, танца.  Бъди на всяко едно маясто, на което искаш да бъдеш и ти се отдава възможността. Купи билет за всяко едно събитие, за което имаш възможност и е в твой интерес. Върви и виж всяко кътче, което те влече и прави всичко, което е по силите ти.

Имай жизнен живот. Ако живееш добре, ще печелиш добре. Ако живееш добре, ще го пише на лицето ти, ще личи в гласа ти. Ще има нещо различно и невиждано в теб. Животът ти ще се изпълни не само в личен, но и в работен план. Хубавият живот ще ти даде жизненост, каквато по никакъв друг нчин не би получил.

6. Семейството и тесният кръг хора

Влагай в тях и те ще влагат в теб. Вдъхновявай ги и те ще вдъхновяват теб. Грижи се за малките неща в своя тесен кръг от хора.

Когато бащата излезе от дома си и все още усеща целувката по бузата от дъщеря си, той е силен мъж. Когато съпругът все още чувства ръцете на жена си около себе си, той е непобедим за целия ден. Малките, но специални неща с твоите близки, са тези, които те правят силен и влиятелен, затова не пропускай тази възможност- да се насладиш на малките детайли.

Няма по -велика ценност от любовта.

 

Увери се, че колкото и натоварено да е твоето ежедневие, ти ще помниш истинската цел и причина за това, което правиш. Може би вече живееш животът, който ще ти поднесе възмездието, за което жадуваш.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *