6 Причини Защо Ще Постигнеш Богатство и Успех, Правейки Това, Което Обичаш

“Трябва да откриеш, това което обичаш… Работата ти ще запълни огромна част от живота ти и единственият начин да си напълно удовлетворен е да правиш това, което вярваш, че е чудесна работа. А единственият начин да вършиш чудесна работа е да обичаш това, което правиш. Ако не си го открил още, продължавай да търсиш! Не се примирявай! И както при всички въпроси на сърцето, то ще ти подскаже кога си го намерил.”  ~ Стив Джобс

Защо, правейки това, което обичаш е единственият начин да постигнеш богатство и успех?

Причина 1: Не можеш да се раздаваш на 100% за работа, която мразиш

Може би вече знаеш, но според многобройни проучвания, нивата на депресия, безпокойство и стрес нарастват с огромни проценти, не само в България, но и по цял свят. И то в директна пропорционалност с ниските доходи и липсата на успех.

Една от основните причини за депресията и липсата на богатство е фактът, че мнозинството хора не работят работа, която ги вълнува, изпълва ги или е част от сърцето им. Повечето хора, просто не правят това, което обичат, за да изкарват прехраната си – всъщност точно обратното. Според проучване на Gallup през 2014 г., приблизително 81% от служителите отиват с нежелание на работа, нямат никакъв интерес и единствено чакат почивните дни. Така ли е и при теб?

И тук се получава най-големият феномен. Хората отлагат да започнат собствен бизнес или нова работа, която ще харесват и ще правят с удоволствие, защото ги притеснява, че няма да се справят финансово. Всъщност точно обратното е вярно.
Когато работиш работа, която не харесваш и за която не се стараеш, ти няма как да вдигнеш заплатата и доходите си, просто защото не разгръщаш пълния си потенциал, който всички ние имаме!

Причина 2: Ти вече имаш почти всичко, от което се нуждаеш за Богатство и Успех

Както повечето хора, ти може би вече имаш някакво хоби, страст, умение или нещо, за което често четеш или ти е интересно. Може би се интересуваш от личностно развитие и прекарваш време да четеш книги за себеусъвършенстване? Може би си фен на здравословното хранене, веганство, холистични практики, йога, фитнес, бизнес, маркетинг или Астрология? Може би имаш някакво конкретно умение като фотография, автомонтиране, програмиране или нещо различно?

Един от най-богатите хора в Щатите, Марк Кубан, споделя, че ако искаме да постигнем Успех и Богатство, ние първо и преди всичко трябва да направим анализ, на това, кои са нашите интереси и кои теми ни вълнуват. И след като вече знаем точно коя е тази тема, ние можем успешно да я превърнем в Печеливш Бизнес за себе и семейството си.

Може би ти самият си виждал и знаеш, че днес през 2018г., начините да направим това са безброй.
Някои хора избират да са Коучове и Консултанти. Други решават да напишат книга или да правят Уъркшопи и Семинари. Трети, които са по-интровертни, решават да пишат статии подобни на тази в Интернет или да снимат Видеа. Друг и един от най-печелившите варианти е направата на Онлайн Курс. Вариантите за безгранични, но за съжаление в интернет няма много информация на Български, точно как да превърнем хобито си в печеливш бизнес.

Всъщност, ние получаваме този въпрос толкова често, че решихме да направим безплатен Уебинар по темата този Четвъртък от 20:00ч. Ако желаеш да присъстваш изцяло по интернет и да се регистрираш, единствено трябва да кликнеш тук и ще можеш да запазиш мястото си безплатно.

Но идеята е, че знанието и опитът, които вече си натрупал са безценни и важни! На теб може да ти се струва, че не знаеш чак толкова много по някоя тема, но това не е така. Много хора тепърва започват да се интересуват било то от готварство, здраве, партньорства и връзки, астрология и всякакви други теми и за тях всякаква помощ и информация е добре дошла!

Не подценявай твоето досегашно знание и способността ти да продължаваш да четеш и да се развиваш. Ти можеш да помогнеш на хиляди, ако не и стотици хиляди хора с това и да бъдеш щедро възнаграден финансово.

Причина 3: Отнема 10,000 часа до съвършенство, но не и ако започнеш с твоята страст

Може би си наясно с концепцията, че отнема средно десет хиляди часа, за да постигнеш супер голям успех с нещото, с което си се захванал и да правиш големите пари. Успехът за милиони изисква огромно количество упорита работа.

Има обаче тайна вратичка, през която някои хора минават и успяват да постигнат това много по-бързо. Ако се вгледаш в най-успешните хора в нашето общество – Стив Джобс, Бил Гейтс, Опра Уинфри, Джеф Безос, Марк Закърбърг – голяма част от тях, често демонстрират силна страст, любов или вълнение за това кои са и какво правят. Най-успешните хора са почти винаги ангажирани в кариерата, която те обичат, защото страстта е единственото гориво, което може да те държи ентусиазиран през тези безкрайни дни, нощи, уикенди, седмици, месеци и години на усилена работа, необходими за достигане до върха.

Не само това, но когато ти започнеш с нещо, което вече ти е хоби, страст или интерес, ти вече най-вероятно имаш натрупани часове, в които си се интересувал, чел си по темата или си практикувал лично стратегиите.
Това е причината, поради която в днешно време виждаме млади жени и мъже да правят не просто милиони, но дори милиарди долари в някои случаи. Те не са прекарали десетки години в света на бизнеса, но правейки това, което харесват и следвайки техните интереси, те успяват да отключат този потенциал.

И точно това е и главната идея, която ще разгледаме на Уебинара в Четвъртък. Ако ти разбереш коя е темата, която ти доставя удоволствие да проучваш или имаш интерес и умения, свързани с нея, ти можеш да я използваш като фондация, за да помагаш на други хора!

Ако искаш да бъдеш супер успешен, трябва да разбереш кое е нещото, което обичаш. Защото свързването с твоята страст е най-мощното гориво, което можеш да използваш, за да се изкачиш по стълбата на успеха. И  когато всъщност започнеш да правиш твоята страст, която обичаш, ще работиш по-усилено от всякога, ще постигнеш огромни резултати, и ще се почувстваш щастлив през целия път.

Причина 4: Не се налага да избираш между щастието и парите. Можеш да имаш и двете

Един от най-големите митове в нашето общество е, че ние може да нямаме много пари и успех, но поне сме добри хора и се наслаждаваме на живота.

Всъщност много проучвания сочат, че това твърдение просто не е вярно. Средно-статистичеки богатите хора са много по-щастливи, здрави и с по-добри връзки със семейство и приятели, отколкото хората от средната класа. Разбира се парите правят стандарта ни на живот по-добър и това допринася като фактор за щастие, но богатството, често идва от работа, която обичаме и над която сме се отдали напълно с цялата си душа и сърце.

Когато се ангажираме да се отдадем на това, което обичаме, е по-лесно да преодолеем неуспехите, да осъвършенстваме силните си страни и да израстнем духовно. Това води до богатство и успех, но води и до щастие. Когато се отдадеш на това, което обичаш, ще се изпълниш с последователно щастие, мотивация и успех, които никога не би могъл да изпиташ по друг начин.

Причина 5: Животът е твърде кратък, за да отлагаш повече

Животът е кратък. Човешкият престой на земята не е много дълъг. Средно имаме възможност да живеем до седемдесет или осемдесет години на тази земя, ако имаме късмет. Така че една от най-важните причини да направиш това, което обичаш сега, е защото животът е прекалено кратък да се примирим и да не сме щастливи.

Независимо дали животът продължава след смъртта или не, суровата истина е, че ние сме тук на земята с причина. Имаме само една възможност да живеем истински, да разберем кое е това, което обичаме, да следваме нашата страст и да предложим дарбите си на другите и на света! Затова сме създадени и това е нашата мисия.

В книгата си “Петте най-големи съжаления на умиращия”, авторът Брони Уеър разказва за преживяванията си, докато е работила с крайно болни хора. Най-голямото съжаление, което Брони открива сред пациентите си, е: “Иска ми се да имах смелостта да живея живота, който истински желаех, а не живота, който другите очакваха от мен”.

Животът е кратък. Ние винаги получаваме само една възможност да живеем истински. Не позволявай на живота да те отмине, без да се довериш на сърцето си. Разбери какво е това, което обичаш и му се отдай.

Причина 6: Други хора вече са го направили и всеки може да следва техните Стъпки

Както споделих по-горе, в Интернет все още няма почти никаква информация на Български, по различни теми, които вълнуват Българите в България и по света. Това е огромна възможност за нас, за да се възползваме като вземем нашето хоби, страст, умения или интерес и започнем да помагаме на другите с тях.

Но когато стане въпрос за конкретните стъпки, които да следваш, за да правиш пари с хобито и уменията си и да ги превърнеш в печеливш Бизнес, вече има достатъчно много хора, които имат резултати с това! Ти няма нужда да преоткриваш топлата вода и тепърва да се чудиш как става.

На Уебинара в Четвъртък, ще разгледаме по-подробно историята на Даниела Велинова, която решава да помага на други жени да бъдат по-спокойни, щастливи и успешни чрез нейните безплатни и платени материали като Статии и Видеа, Онлайн Курсове и други. Както много други хора в България, в началото Дани също е работила работа, която не харесва. След това е пробвала много от традиционните методи като Коучинг и Уъркшопи, които обаче не и носят достатъчни финансови резултати. Но няколко месеца по-късно, тя попада на информацията, за която ще говорим на Уебинара в Четвъртък и за няколко месеца, тя изгражда печеливш бизнес, главно и предимно със своите знания и страст.

Ще споделим и историята на Дамян Петров, чиято страст е Здравето и как въпреки, че живее в малък град в България, успява да превърне това в печеливш Бизнес изцяло от нулата. Примерите са многобройни, а процесът е един единствен и всеки може да го приложи.

Именно затова искам да те поканя на Уебинара, който ще проведем този Четвъртък от 20:00ч. на тема: “Как да правиш пари с хобито и уменията си и да ги превърнеш в Печеливш Бизнес”

Уебинарът ще бъде напълно безплатен и ще се проведе пред твоя компютър точно в 20:00ч. в Четвъртък – 26ти Юли. За да се регистрираш, единствено трябва да кликнеш тук.

Твоето хоби и умения са важни и ценни за другите и ти не си длъжен да работиш работа, която не харесваш, ако можеш да помогнеш на хиляди хора, с това, което ти доставя удоволствие! Много други хора го правят и за мен ще бъде огромно удоволствие да ти покажа точно как на Уебинара този Четвъртък от 20:00ч.

Кликни тук или на картинката отдолу и искрено се надявам да те видя на Уебинара в Четвъртък – 26ти Юли от 20:00ч..

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *