6 Полезни Умения на Самостоятелно Развили се Милионери


Вслушай се в съветите на тези, които са пожънали успех.

Това са шест умения на самостоятелно развили се милионери, които ти също трябва да развиваш с всеки изминал ден.

1. Бъди способен да разпознаваш плодоносните възможности

Карлос Слим Хелу, мексикански бизнес магнат и филантроп, казва: “Кризата е времето, когато някои се интересуват как да излязат от нея, а ние се интересуваме от това как да навлезем в нея.”

Овладей умението да разпознаваш отворените врати, когато те се появят. След това премисли рисковете и ги сравни с потенциалните облаги. Дадената ти възможност винаги може да се превърне в нещо много добро, въпреки това дали всеки или никой не се е втурнал към нея. Ако никой не е – това е подсказка, че трябва да продължаваш напред; ако всички са се втурнали към тази възможност – това е твоят шанс да докажеш, че си по-добър от всички останали.

2. Фокусирай се върху действията, а не върху думите

“Действията са по-силни от думите.” по общо мнение, включително и това на Андрю Карнеги. Докато неговият успех в работата растял, той казвал: “Остарявайки, аз обръщам все по-малко внимание на това, което хората казват. Единствено наблюдавам това, което правят.”

Имай предвид, че един блестящ бизнес план означава нищо, когато не покажеш способността да излагаш идеите си по добър и разбираем начин. Купувачи и клиенти очакват да видят безупречно приложение на най -важните ценности на компанията и излагането на целите й. Имай едно наум за това, и когато си търсиш служители. Безупречното резюме не винаги означава безупречен служител. Ако този служител не може да действа, както му е редът.

3. Поддържай ясен поглед върху успеха

“Зрението може би е висша сила… поддържало ни е живи към силата и връзката с мисълта през вековете, кара ни да се взираме в бъдещето и придава форма на непознатото.”

Бизнес магнатът от Хонг Конг Ли Ка- Шинг, най- богатият човек в цяла Азия, вярва, че зрението е мотивиращото средство на успеха. Какво е успехът за теб? Ако отговорът ти е “Много пари.”, може би тази статия не е подходяща за теб.

Много хора си представят успехът като най-накрая продуктът им е изложен по витрините, възвръщат обратно, даже и надхрърлят първоначалните инвестиции, придобиват определен брой последователи или променят обществото, в което живеят. За да си в крак с това как реализираш целите си, е важно да поддържаш ясен поглед върху това каква точно е твоята цел и как ще изглеждат нещата веднъж след като си я изпълнил.

4. Никога не спирай да се учиш

Предприемачи, които не признават нуждата от непрекъснатото желание за научаване на нови неща,  отричат самите себе си и техния бизнес от шанса за разцвет. Дори веднъж след като постигнал някакъв вид успех, разбери, че тези, които те заобикалят (дори тези,които са по-малко успешни от теб) знаят нещо, което ти не знаеш.

Изслушвай това, което другите имат да кажат относно техния опит. Учи се от техните постижения и техните грешки. Ако не искаш основата на твоето развитие да се крепи върху нечие друго развитие, се опитай да се върнеш крачка назад и да  проучиш сфери, в които се нуждаеш от развитие. Елън Мъск, основателят на PayPal, SpaceX и Tesla Motors, казва: “Това е единственото най-добро нещо – непрестанно мисли за това как би могъл да правиш нещата по по-добър начин.”

Ако желаеш да научиш нови умения и да обогатиш себе си, запиши се за безплатния мини-курс в края на статията. 🙂

5. Довършвай започнатото

Това не звучи никак трудно, но вероятно се бавиш без дори да го осъзнаваш. Тези, които прекарват по- голямата част от времето си в предлагането на бизнеса си без дори да има реален бизнес, който да бъде рекламиран, всъщност отлагат изграждането на тяхната марка.

Дори като предприемач, не можеш да вършиш всичко сам.  Често е по-добър вариант да предаваш задачи, които не са непосредствено свързани с изграждането на бизнеса ти, на някой друг. Не се страхувай да поискаш помощ от малък брой персонал, ако това означава успех за компанията ти.

“Изпълняването на работата докрай беше едно от основните неща, които допринесоха за успеха, който моята компания постигна.” – Майкъл Блумберг, предприемач, ивеститор и бивш кмет на Ню Йорк.

6. Бъди човек с отличен персонал

Не можеш да служиш като приемер за величие, ако хората, които изграждат компанията ти не са велики. Винаги подбирай добре персонала си, дори ако това ще отнеме повече време. Най- важното е в края всички да останат доволни.

Ясно е, че ще имаш големи очаквания от твоя персонал, затова винаги бъди сигурен, че се отнасяш с тях не като с персонал, а по- скоро като с част от семейството ти. Бъди великодушен към тях. Нещо, което би могъл да правиш за тях е например да им дадеш правото да решат как биха могли да работят по-добре – в офис или от домовете си, да ги награждаваш с бонуси от време на време, да им благодариш за това, че можеш да им се довериш и за техните потенциални възмоности. Допълнителната признателност със сигурност увеличава качеството на работата.

Ако ти е харесала тази статия и желаеш да научиш как да достигаш до повече клиенти, изцяло по интернет, запиши се за безплатния курс, който направихме за теб в кутийката отдолу.

Благодарим ти за отделеното време! <3

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *