6 от Най-Добрите Съвета за Натрупване на Богатство Сега Според Тони Робинс

Какви стъпки трябва да предприемеш сега, за да натрупаш своето богатство през следващата година? Тони Робинс – известен като мотиватор и коуч на президенти и топ атлети, интервюирал е едни от най-успешните финансови експерти за книгата му “7 лесни стъпки за Финансова Свобода”, се завърна с уникални практически съвети, които можем да следваме, за да завършим годината успешно, както и да започнем новата година по-силни от всякога.

Наскоро от известния сайт за финанси “GOBankingRates”, попитаха Тони Робинс да сподели най-добрите си съвети за парите за всички времена. И тук в тази статия можеш да ги прочетеш.

1.  Не губи пари

Робинс казва пред “GOBankingRates”, че това е единственият и най-важен финансов съвет, който трябва да следваме. Това също е съвет, който Уорън Бъфет дава, а именно: “Докато мнозина от нас са насочени към печеленето на пари, най-успешните инвеститори на планетата са обсебени от това да не ги губят”, обяснява той. Това означава да си предпазлив, когато става въпрос за финансов риск.

2. Инвестирай в неща, при които наградите надхвърлят рисковете

Говорейки за риск, Робинс казва, че най-добрите рискове, които трябва да предприемаме, са тези, при които потенциалната възвръщаемост е много по-голяма от потенциалните загуби. “Макар че няма такова нещо като безвъзмездна възвръщаемост, всеки специалист в света ще каже, без изключение, че един от най-важните компоненти е да намерим инвестиции с асиметричен риск и награда”, казва той.

Как асиметрично? Робинс препоръчва да се използва правилото 5 към 1, при което всеки инвестиран долар може потенциално да върне пет. По този начин, отбелязва той, дори ако грешим четири от пет пъти, все пак ще си възвърнем първоначалната инвестиция.

Разбира се тук може би ще попиташ, “Но как да намеря тези инвестиции с асиметричен риск и награда и то особено в България?”. Тази Неделя от 20:00ч. от Успей в България правим безплатен Уебинар именно на тази тема: “Събуди силата на парите. Как да инвестираме за пасивни доходи, с минимален и дори нулев бюджет.” Ако желаеш да присъстваш по интернет и то безплатно, единствено трябва да кликнеш тук.

3. Спри да гледаш в краткосрочен план

Фокусирането върху краткосрочни постижения, действително може да ти попречи да постиганеш успеха, който търсиш в живота. Това е нещо, с което много хора се сблъскват, тъй като няма нищо лошо в изпълнението на краткосрочни постижения, но това не трябва да бъде твоят главен фокус. Винаги трябва да се съсредоточиш върху създаването на стабилна основа за дългосрочен растеж. Това може да се постигне по няколко начина.

Започни да приемаш всичко, което правиш, като дългосрочна инвестиция. Ако се появи добра възможност, инвестирай първо и преди всичко в твоето образование за финансова и бизнес грамотност. Инвестирай в бъдещето си и прави всичко възможно, за да избегнеш привлекателността на незабавното удовлетворение. Именно за дългосрочните инвестиции ще говорим и на Уебинара в Неделя. 🙂

4. Внимавай за паразитни разходи

Понякога да харчим пари за кафе, което би ни струвало много по-евтино, ако си го направим вкъщи е пример за паразитно харчене. Ако на ден харчим по 3 лв за кафе, това за една година са приблизително 1000лв. Ако спестим тези 1000лв. и ги инвестираме в нашето развитие или в даден проект, ние имаме много по-голям шанс да ги удвоим и да направим тези 1000лв. да работят за нас. Да не говорим за опита и развитието, които ще придобиеш в следствие на това. Това е причината, защо богатите стават по-богати, а бедните по-бедни.

“Харчи парите си за неща, които ще подобряват живота ти в дългосрочен план и спри паразитните разходи, които не добавят значителна стойност за теб и семейството ти.”, съветва той.

5. Престани да се саботираш сам

Само-саботирането е най-голямата причина хората да не успеят да постигнат финансовите си цели, казва Робинс. Защо хората правят това? Много често на подсъзнателно ниво хората вярват, че ако имат много пари, това ще им донесе повече нещастие, отколкото щастие. Те се съсредоточават главно върху отрицателните аспекти на това да станат богати.

За да разрешиш този проблем веднъж завинаги, Робинс предупреждава: “Трябва да промениш основните си вярвания за парите.”За да направиш това, казва той, помисли за болката, която ти е причинила липсата на пари. Опиши я подробно, а след това напиши примери за положителни неща, които парите могат да ти донесат. Упражнения като тези могат бавно да приспособят мисленето ти и да прекратят саботажа.

6. Не спирай финансовото си образование

И може би най-важният съвет, който Робинс споделя: “За съжаление повечето хора ще прочетат това интервю с мен и няма да продължат своето обучение по финансова грамотност. В момента, в който ние спрем да се развиваме, ние оставяме нашите стари мисли и навици да вземат контрол над нас. Ако обаче ние отделим времето и продължим да научаваме нова информация по темата, ние малко по-малко ще свикнем с тези нови мисли и навици и те ще ни станат втора природа.”

И именно поради тази причина, ние от Успей в България решихме да направим Безплатния Уебинар, който ще проведе тази Неделя 17ти Декември от 20:00ч. на тема: “Събуди силата на парите. Как да инвестираме за пасивни доходи, с минимален и дори нулев бюджет.”

Уебинарът е напълно Безплатен и ти можеш да се регистрираш за него като кликнеш тук или на картинката отдолу. Уебинарът ще се проведе изцяло по Интернет и може да се гледа, както от компютър, така и от всяко едно мобилно устройство с интернет.

Кликни тук или на картинката отдолу, за да се регистрираш за Неделя от 20:00ч.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *