5 Умения, Които Правят Жените По-Добри Шефове от Мъжете

 

o-OPRAH-facebook

Опра Уинфри- първата жена, която печели милиарди от телевизионни предавания и продукти, свързани с този бизнес.

В света на малкия бизнес, има повече мъже, отколкото жени, а да не сравняваме процента на мъжете лидери с процента на жените лидери….

Въпреки че жените са много по-малко от мъжете,които управляват компании, проучвания показват, че точно жените се справят по-добре от мъжете и може би са и по-добри лидери.

Според проучване начело с Крис Брат, професор по стратегическо управление в университета МакМастър, и Грегори МакКуийн, старши изпълнителен декан в университета по медицина в Аризона ATSU, показва,че жените всъщност са по-добри от мъжете в сътрудничеството и комукацията в бизнеса,което е от голямо значение в тази сфера.

Компанията Zeneger Folkman също прави проучва на тази тема и открива,че жените са показали по- големи резултати от мъжете в 12 от 16, подложени на тест качества. След анализирането на 7,280 оценки,дадени от техните клиенти, проучването още показало,че жените бият мъжете най- значително в предприемчивостта.

Сега ще разгледаме кои са петте умения, в които жените са по- ефективни шефове и съвети, които могат да подобрят лидерските качества и на двата пола.

1. По- добри в общуването

Факт е, че жените са по- добри слушатели от мъжете, а това е точно това умение, което е от най- голямо значение при ръководенето на екип и при работа с клиенти. Това е резултат от ориентацията на жените да са по- отворени към дискусии, а при мъжете е точно обратното- те искат стъпят в действие по- бързо, комуникират по- скоро чрез действия, отколкото чрез разговори.

Защо изслушването е важно умение за всеки: Служителите искат да бъдат изслушани, а клиентите искат всеки да разбира желанията им и да разрешава проблемите им. Ако си по- добър в комуникацията, ще имаш по- здрави връзки, изградени върху доверието.

2. По- добри в изграждането на единен екип

Женит са по- добри в постигането на консенсус и в повечето случаи нямат нуждата да наставляват всеки какво трябва да прави, както е при мъжете.

Защо изграждането на единен екип е важно за всекиВ книгата си ” The Fall of the Alphas” Дана Арди показва как доминираращият и авторитетен мъж бива заменен от по- близък и по- отворен към съвместна работа лидер. Авторката казва,че най- добрите шефове са тези ,които знаят да ръководят чрез отвореност към предложения,а не чрез пряка сила и съревнование.

3. Имат по-силни бизнес принципи

Брат и МакКуийн откриват, че жените, които са по- ефективни лидери ” разбират и обмислят правата на другите в постигането на справедливост”.

Защо принципите за важни за всеки:  Управлението на малък бизнес е  място на принципи и нравствени избори. Когато са изправени на ръба, голяма част от собствениците вземат грешните решения и пренебрегват собствениците си принципи и в повечето случаи законни стандарти. Силният морал ще ти помогне в бизнес ръководенето да се справяш с подобни предизвикателства.

4. Те са по- търпеливи

Жените са много по- търпеливи с работниците си от мъжете. При тях е по- малко вероятно да си правят прибързано заключения или прибързани решения, с които да действат по- бързо. От проучване,организирано от myHermes, става ясно,че жените са склонни да чакат по- дълго, за да постигнат желания резултат.

Защо търпението е важно умение за всеки: За истински просперитет в бизнеса се искат от седем до 10 години. Печелившите са тези, които са по- търпеливи и действат, когато е най-подходяша. Това доказано води до успех, малките стъпки са ключът към реализирането на целите.

5. По- добри в увличането на служителите в работата

Според авторът на книгата ” Fire Up! Your Employees and Smoke Your Competition” Джей Форт жените са ” по- проницателни, знаят как да заинтересоват служителите си. Те следят всички 43 мускули на лицето ти и забелязват всяка една емоция.”

3ащо да увличаш е важно умение: Страстта активира лоялността. Мотивирай работниците си и те ще бъдат отдадени на компанията и нейните продукти. Като казва Сара Робинсън в книгата си ” Fierce Loyalty” ” в светът на социалните мрежи, където потребителите преглеждат продуктите онлайн преди да ги закупят, силно преданата общност е най- влиятелната маркетинг стратегия за всеки бизнес.”

Screen Shot 2016-05-02 at 10.51.51 PM

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *