5те Тайни, Които Повечето Хора не Знаят за Парите

Да, наистина повечето хора не знаят достатъчно неща за парите…

..Наскоро един приятел ми сподели следното нещо:

“Хей, аз съм на 30 години и съм прекарал 25 години от живота си, ходейки на училище и общо взето никога не знаех нищо за парите, докато не трябваше да плащам дълговете си.. И като се има предвид, че плащам малко повече от $2000 на месец и това е само за вноски.

Винаги съм си мислил, че след като имам образование в престижен университет, никога не трябва да се притеснявам за дългове..

И ето ме сега с високо платена работа, но все още търся финансова свобода..”

Аз и казах Уау… как може човек с магистърска степен и добре платена работа да не може да се наслади на парите си… Как е възможно това?

Факт е обаче, че почти никога не учим практически съвети от обществото относно парите..

Нашите родители, учители и шефове не са успели да ни научат на следните 5 основни правила, от които се нуждаем, за да живеем успешен живот. 

1. Родителите ни и вярванията им за парите

Много от нашите финансови поведения се дължат на това, което сме научили от родителите си.

Преди няколко месеца бях в магазин за техника, където видях как баща и син купуват лаптоп.. и се чудиха кой лаптоп да изберат и внезапно бащата каза.. ” Вземи този, че е по евтин”..

..И познай какво се случи..

Естествено, че синът избра по-евтиния лаптоп, защото реши да послуша баща си.

Почти всяко материално нещо, което си купувал като по-малък е трябвало да мине през одобрението на родителите ти.. Не е ли така?

Даже е имало случаи, в които си избягвал да си купиш нещо, само защото си се притеснявал какво ще кажат родителите ти за това.

Този начин на мислене обаче е много опасен и не много благоприятен за теб, защото това те лишава да разбереш истинския смисъл за парите.

И като едни истински родители, те ще те посъветват да “играеш на сигурно”, като си намериш работа и като учиш в университет.

И още по лошо е това, че много голям процент от хората по цял свят, включително и в България, учат висшето си образование, само защото родителите им настояват да завършат университет.. И още по-голям е процентът на студентите, които даже не учат, това което искат, а това което родителите им настояват.

Надявам се, че ти не си един от тези хора или пък ако си, има решение и за теб по-надолу в поста 🙂

2. Университетът Не е Решението

Средно статистически един студент завършва унивеситет, когато е на 22. И в първите 2-3 години си няма и на идея какво да прави с това образование..

Не ме разбирай погрешно.. има много амбициозни хора, които почват да работят веднага след като завършат, но пак не е напълно свързано със специалността им. В началото започват едно, после друго, после чакат повишение и така до 30 годишна възраст, където единсвеното, което постигат е да са средна класа на обществото..

Марк Твен е казал:

“Никога не съм позволил на училището да застане на пътя на моето образование”

По всички категории, университетът не е решението за финансова свобода.

И колкото и да ми е мъчно да го кажа, 80% от хората с висше образование са в дългове всеки месец и винаги се притесняват за пари.

Дали е защото образователната система понякога ни дава много ненужна информация или неприложими в живота неща?

Ще ти кажа истината.. Много повече ще научиш за парите, като четеш книги, ходиш на семинарите на успешни хора и инвестираш в собственото си образование. Чудесен пример за това са безплатните уебинари, които провеждаме в Успей в България, като най-новият уебинар ще се проведе напълно безплатно тази Неделя – 17ти Декември от 20:00ч. на тема “Събуди силата на парите. Как да инвестираме за пасивни доходи с минимален и дори нулев бюджет.” Регистрирай се безплатно в края на статията.

3. Отърви се от Израза “Някой Ден”

Колко пъти си видял огромна, красива къща.. с голям двор, басейн и невероятна гледка и си казваш “Ех.. Някой ден” …

С този начин на мислене обаче, ти автоматично се разделяш с това, тази къща да бъде твоя. С този израз ти казваш на себе си, че нямаш самочувствието да притежаваш хубавите неща, които тайно се надяваш да имаш.

Вместо това трябва да кажеш: “Този дом ще бъде мой и аз ще направя всичко възможно, за да го получа!”

Този начин на мислене се отразява на вярването ти, че тази къща (или което друго искаш) ще бъде твое. След като го потвърдиш в ума си, всичките ти действия ще доведат до стратегии и идеи как да получиш това, което силно желаеш от сърце.

Освен това, много хора чакат някакви външни фактори да се случат, като например да спечелят от лотарията.

Трябва да разбереш, че ти нямаш контрол над тези неща и единственото, над което имаш влияние си ти самият.

Да чакаш “някой ден” да се случи нещо… ти ограничава съзнанието толкова много, от това да се концентираш и да повярваш, че можеш да постигнеш всичко, което искаш и то много скоро, от колкото си мислиш.

4. Богатсвото е Избор

Да бъдеш богат е изцяло твой избор. Никой не може да направи този избор за теб.

И въпреки това, защо тогава повечето хора никога не са взели това решение?

..И аз ще ти кажа, простата причина защо някой хора никога не са избрали да са богати, е защото те никога не са знаели, че имат пълен контрол над това.

Най-лесният начин е да приемеш вътрешно начинът на живот, който искаш да имаш. След като направиш това, идва време да си поставиш цели, заедно с план за действие за постигането им.

Много хора всъщност имат пристрастяващи навици и поведение, които ги държат далеч от постигането на целите им.

В крайна сметка, ако прахосваш времето и парите си в неща като: наркотици, секс, хазарт, забавления и други недостойни поведения.. считай, че умът ти е замъглен и това директно ти пречи на ясното мислене и концентрация на целта ти.

Изборът за твоето финансово състояние не може да бъде избегнат. Само хората, които не предприемат мерки остават объркани през целия си живот.

За жалост много хора вече са програмирали “бедност” в съзнанието си.. Но никога не е късно да направиш своя избор. Ако избереш да бъдеш богат, ти трябва да се концентираш само на печеливши дейности, които ти носят максимални резултати, като по този начин елиминираш всичко останало, което е загуба на време.

5. Избягвай Хората с Грешно Мислене

Да.. Истина е, че много хора имат погрешно мислене за парите. Има много грешни учители, които учат, че да имаш пари е нещо много лошо и така оставят много хора да се чувстват виновни, за това че искат да са богати.

Тези хора скачат в крайни заключения, че ВСИЧКИ богати хора са лоши.

Когато видят хора с пари те автоматично казват: ” Сто процента нещо им липсва в живота” и изрази като:             “Няма пълно щастие”..

И независимо какво чуваш всеки ден, ти не трябва да се влияеш и да позволиш това да определя твоето отношение към парите.”

Парите са много хубаво нещо и ВСЕКИ, който ти казва обратното най-вероятно е скъсан и няма пари.

Богатсвото отваря много врати както за теб така и за близките ти. Винаги се стреми да постигаш това, което искаш и не се лишавай само защото обществото го прави.

След като ти се стремиш към проспериращ живот, научи повече за нагласата ти по отношение на парите. 

Много пъти ще бъдеш в състояние, когато ще променяш целите и нагласите си. Това е нормално. В крайна сметка ти ще постигнеш финансова свобода като учиш и прилагаш принципите, свързани с нагласата ти за парите. 

Когато си поставиш цел и направиш план за постигането и..

..аз ще се радвам да чуя твоята история… 🙂 

Каним те на Специален Уебинар, напълно безплатен, който ще се проведе онлайн тази Неделя 17ти Декември от 20:00ч. пред твоя компютър. Темата е: “Събуди силата на парите. Как да инвестираме за пасивни доходи, с минимален и дори нулев бюджет.”

Кликни на картинката отдолу и ще те отведе на страница, на която да се регистрираш напълно безплатно.

 

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *