4 Начина, с Които да Изпъкнеш, Когато си Нов

photo-1455594408994-253112b1b26e

Социалните взаимоотношения са от изключителна важност за един новобранец на работа, който иска да успее. Въпреки всичко, обмяната на знания увеличава продуктивността, а сътрудничеството е задължително почти за всяко едно професионално постижение.

За да изградиш тези социални взаимоотношения в работната среда, се придържай към следните точки:

1. Представи се

Да бъдеш нов те оправдава за това, че се представяш почти на всеки срещнат. Ако се чувстваш неловко да прекъснеш някого по време на негов разговор или занимание, първо попитай себе си дали ти би приел добре прекъсването, ако беше на негово място. Ако отговорът ти е “да”, тогава действай.

2. Помни имена

В началото хората трудно свързват лица с имена, защото това е една от слабите черти в нас. За да превъзмогнеш това, при запознанство внимателно изслушвай името и го повтори 2-3 пъти наум, за да може то да остане в паметта ти. Записвай имената някъде, колкото се може по-скоро след запознанствата и изпробвай себе си като ги  свързваш със съответсващите лица. Преди началото на събрание свързвай наум всеки от присъстрващите с неговото име.

3. Задавай въпроси

Много новобранци не питат важни въпроси техните колеги, защото не искат да ги притесняват или да правят лошо впечатление. Ако толкова се притесняваш дали въпросът ти би те изложил, провери в интернет за отговори. Ако няма очевиден отговор на твоя въпрос, значи въпросът ти вероятно е значителен. Ако е така, не се спирай да попиташ.

4. Сложи начало на взаимоотношеята

Откривай перфектните възможности да изградиш взаимоотношения с хора , които са важни за теб и твоята роля. Добери се до дадения човек преди или след събрания, покани го на обяд или завържи разговор с него по време на събития в компанията, където работиш.

Свързано: Защо е Нужно да си Заобиколен от Стойностни Хора

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *