3 Финансови Навици, Които Различават Богатите от Бедните

moneyhabitsthatseparatetherichfromthepoor

Всичко започва с една и съща сума пари – само философията за нещата е различна.

Ето една вълнуваща мисъл! Защо да не работиш на пълен работен ден по професията си и на непълен работен ден над богатството си? А какво ли чувство ще те обхване, когато можеш съвсем спокойно да си кажеш: “Работя, за да стана богат. Не работя единствено, за да плащам сметките си.” Когато имаш план как да забогатееш, ти ще бъдеш толкова мотивиран, че дори ще ти бъде трудно да заспиш вечер.

Ако се питаш как се натрупва богатство, тук са изложените три навика, които успешните и богати хота имат за разпределянето на парите си. Преди това обаче, нека обърнем внимание на едно важно правило:

Правилото 70/30

След като платиш всички сметки и данъци, се научи да живееш със 70%  от останалата сума пари. Тези пари ще бъдат за нуждите и удоволствията ти. Сега идва важната част – да разпределш останалите 30%. Нека ги разпределим така, както успешните богати биха направили:

1. Дарение

Това ще бъде 1/3 от оставащите 30%. Дарението е акт, с който допринасяш за обществото, за хората, които истински се нуждаят от тази 1/3 пари – това са само 10% от печалбата ти.

Важно е да се научиш да даваш още докато притежаваш малко. Прекалено лесно е да извадиш левче от портфейла си, но въобще не е лесно да дадеш 100.000лв от 1.000.000лв. Ще си кажеш: “О, ако имах 1.000.000лв, без проблем бих дал 100.000лв.” Обаче 100.000 са доста голяма сума. Затова започни отрано, за да можеш да развиеш този навик преди големите пари да са се настанили в джоба ти.

2. Инвестиране

Със следващите 10% ще трупаш своето богатство. Това са парите, с които ще купуваш, поправяш, произвеждаш или продаваш. Ключът е да имаш пръст в търговията, дори ако не е постоянно.

Та как да трупаш богатство? Има много начини, просто остави въображението да работи. Обърни внимание на тези умения, които развиваш на работа или чрез хобито ти. Може би, би могъл да превърнеш тези умения в доходоносно начинание.

Още една идея е да се научиш да купуваш стоки на едро и да ги продаваш на дребно. Можеш и да взимаш жилища, които да реновираш, а след това да ги даваш под наем или също да ги продаваш. Използвай тези 10%, за да купиш оборудване, стоки или акции и започвай да печелиш. Никой не знае що за гений се е затаил в теб и само чака да бъде пробуден. Ако не си сигурен кое умение да развиеш, регистрирай се за Безплатната Тренировка в края на статията, където без значение твоята възраст, опит и умения можеш да извлечеш максимум полезни знания, които да приложиш за себе си. 

3. Спестявания

 Последните 10% трябва да бъдат спестявани. Тази точка е една от най – вълнуващите в твоя план за забогатяване, защото точно тя може да ти предложи спокойствие като те приготви за неочакваното. Казано по друг начин, твоите спестявания ще бъдат зимнината, която ще те пази от спънките в живота – лютата зима.

Нека сравним “богатите” и “бедните”: Бедните похарчват парите си и спестяват, каквото е останало. Богатите спестяват парите си и похарчват, каквото е останало. Доказано – въпрос на чиста философия.

 

Запомни: даването, инвестирането и спестяването, в сферата на каквото и да било, си имат своя ефект. В края на всеки ден, седмица или месец резултатите са едва забележими. Пет години по-късно обаче разликите сами ще изпъкнат. А след 10 години разликите ще са умопомрачителни.

Искрено се надяваме тази статия да е била полезна за теб. Ако желаеш, може да се регистрираш за абсолютно Безплатния Мини-Курс, където разглеждаме “Как да достигаш до нови и потенциални клиенти, изцяло по интернет” Кликни на кутийката отдолу за да се регистрираш.

Благодарим ти.

 

 

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *