21 Неща, Които Ми се Искаше да Бях Знаел, Когато Бях на 21

photo-1438557068880-c5f474830377

1. Научи Се да Обичаш Грешките си.

Трябва да помним, че е необходимо да се учим от грешките си и да продължаваме да израстваме. Не се съмнявай толкова много в себе си. Някой ден ще се обърнеш назад към тези „неприятни” моменти и ще им се посмееш. Те са неизбежни.

2. Казвай Често ДА.

Понякога може да ти се стори много плашещо да излезеш от зоната на личния си комфорт и да изпробваш нещо ново. Но се научи често да казваш Да. Това ще ти помогне да отвориш вратата за нови възможности и да опиташ нови неща.

3. По-Малкото е Достатъчно.

Не се опитвай да бъдеш човек за всичко. Съсредоточи се да развиеш достатъчно само няколко неща. Трудът ти ще отиде напразно, ако се разпиляваш в твърде много посоки.

4. Казвай на Хората Как се Чувстваш.

Ако някой наранява чувствата ти, бъди откровен с него. Ако си имал невероятна среща с някой и си се чувствал прекрасно, позволи му да разбере това. Когато говориш по телефона с майка си или баща си им кажи, че ги обичаш. Животът е твърде кратък, за да не казваме това, а и никога не се знае кога отново ще имаш възможността да кажеш как точно се чувстваш.

5. Научи Се да Обичаш Промените.

Едно от нещата, за които можеш да си сигурен, че ще се случат, е промяната. Тя ще дойде и ти няма как да я избегнеш. Не винаги ще е лесно, но винаги има някаква причина промяната да се случи. Научи се как по-леко да я възприемаш.

6. Нямаш Толкова Много за Губене, Колкото си Предполагал.

Понякога страхът от загубата е това, което ни спира да преследваме мечтите си. Като студент, ти всъщност нямаш толкова много за губене. Защо не започнеш бизнеса, за който винаги си мечтал? Гарантирам ти, че и най-лошият сценарий не е чак толкова лош. А и това, че в крайна сметка ще трябва да се върнеш да живееш у дома при мама и тате не е краят на света.

Ако желаеш, наистина те съветвам да се регистрираш за безплатното видео в края на статията, в което разглеждаме именно защо хората в България се провалят и как да го избегнеш, когато тепърва започваш! 🙂

7. Спри Да се Тревожиш Толкова Много Какво Биха си Помислили Другите.

Една от най-големите грешки, които може да направиш е да позволиш на връстниците ти да влияят върху решенията ти. Едва по-късно в живота ще осъзнаеш колко глупаво е това. Единственото важно нещо е какво ти самият мислиш и какво чувстваш.

8. Бъди Честен Към Себе си и Околните.

Винаги бъди честен към себе си и околните. Точка. Честността ти дава спокойствие, а това спокойствие е безценно. Взаимоотношения, изградени на лъжи, няма да траят дълго.

9. Срещай се с Колкото се Може Повече Хора.

Не винаги нещата ще ти изглеждат ясни, но хората, с които се срещаш, могат да ти помогнат. Отнасяй се към всеки по начина, по който и ти искаш да се отнасят към теб и бъди отворен за нови приятелства. Светът е по-малък, отколкото си мислиш. Ще се учудиш какви връзки може да имат хората, с които се запознаваш.

10. Намирай Време да Останеш Сам със Себе си.

Времето, прекарано в усамотение, може да бъде прекрасно. Отдели време за себе си. Бъди твоят най-добър приятел – усамоти се на вечеря, отиди на кино, предприеми пътешествие сам. Самата мисъл, че си сам, може да е плашеща и непосилна, но ще научиш много за самия себе си, като просто останеш насаме.

11. Научи се да Задаваш Въпроси.

Ти няма как да знаеш всичко и е много вероятно да си между хора, които са много по-умни от теб. Запази любопитството си и задавай въпроси. Слушай повече отколкото говориш и продължавай да питаш. Някои хора имат невероятни истории и уроци, които да ти споделят. Просто трябва да пожелаеш да ги попиташ.

12. Развий Предимствата, Които Имаш.

Стиви Уондър е сляп, но с изключителен музикален слух. Той използва този талант и страст към музиката и спечели 25 награди Грамми. Научи се да работиш с това, което имаш, вместо да се оплакваш за това, което нямаш.

13. Накарай Хората да се Чувстват Добре.

Никога не подценявай силата на простичкия комплимент. Помогни на хората около теб да се чувстват добре и светът ще ти се отплати за добрината. Хората са склонни да запомнят онези, които са ги накарали да се почувстват специални.

14. Инвестирай в Себе си.

Никога не спирай да се учиш! Да, в даден момент училището свършва, но животът е приключение и ако не израстваш, умираш. Научи нови умения, прочети нова книга, научи нов език, изкарай курс, научи се да танцуваш или да свириш на някакъв инструмент. Независимо какво избереш да направиш, инвестирай в себе си и продължавай да израстваш.

15. Намери Предизвикателството, Което ти Харесва.

Намери нещо, което да те влече и да представлява предизвикателство за теб. Ще се почувстваш възнаграден, когато го осъществиш.

16. Научи Се да Обичаш Себе си.

Вероятно няма как да живееш пълноценно, докато не се научиш да обичаш себе си. Когато се погледнеш в огледалото, си кажи, че си симпатичен и дори красив. Често си го напомняй. Ти си уникален и никой друг не изглежда точно като теб. Това е нещо, което си заслужава да се цени. Другите хора ще те харесват повече, ако осъзнаеш това.

17. „Изпрати Асансьора на Първия Етаж”- Кевин Спейси

След като вече се намираш в позицията да помагаш на другите да достигнат твоето ниво, изпрати асансьора на първия етаж, защото на последния етаж може да се почувстваш доста самотно. Помогни на останалите да достигнат там, където си ти. Води ги, давай и допринасяй за техния растеж.

18. Наслади Се на Пътуването.

Всички имаме цели и мечти. Вероятно в момента работиш по някакъв проект. Това, което си постигнал, след като си работил от доста време, може в крайна сметка да се окаже несъразмерно на усилията, които си хвърлил за него, затова се наслади на пътуването и оцени подобаващо всички малки грешки и победи. Ще видиш как щом проектът приключи, ще ти се иска да беше останал малко повече в процеса на изпълнението му.

19. Същината на Нещата е „Ти” Срещу „Ти”.

Спри да се сравняваш с останалите. Може би никога няма да станеш най-силният човек във фитнес залата, най-богатият мъж във Форбс или пък най-бързият състезател в маратона. Ако това те натъжава, значи пропускаш същината. Вместо това се концентрирай върху това днес да си по-добър в сравнение с вчера. Ако продължаваш в същата насока, ще успееш. Успехът може да не дойде веднага, но ако продължаваш ден след ден да се концентрираш върху израстването си, действително ще удивиш себе си.

20. Поемай Големи Рискове.

Преследвай мечтите си. Напусни работа. Скочи от самолет. Започни собствен бизнес. Престраши се да заговориш онова красиво момиче, което обядва само. Не винаги ще имаш успех, но и не винаги ще се проваляш.

21. Преоткрий за Какво си Роден и Стани Такъв.

С течение на времето забравяме онова, което ни е карало да се чувстваме щастливи като деца – нещата, които са ни карали да се чувстваме страхотно. Някои от нас са родени да бъдат писатели, поети, музиканти, художници или бизнесмени. Отдели време да си спомниш какво те е карало да се чувстваш щастлив и започни по-често да го правиш. Не хаби ценното време от живота си, за да осъществяваш нечии други мечти. Светът се нуждае най-вече от хора, които обичат това, с което се занимават.

Животът е кратък, но и невероятен. Събуди се и се наслади на пътуването.

Баща ми казва, че почти целият свят спи. Всеки, когото познаваш. Всеки, когото виждаш. Всеки, с когото говориш. Той казва, че само няколко души се събуждат и живеят в състояние на постоянно и пълно удивление.” – Джо срещу вулкана
Ако ти е харесала тази статия, регистрирай се за безплатното видео, в което разглеждаме “Защо 98% от хората в България се провалят жестоко и как ти да го избегнеш още днес! 🙂 Със сигурност ще ти бъде много полезно.

Благодарим ти за отделеното време! 🙂

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *