9 Стъпки, Които Ще Те Направят Милионер Преди да Станеш на 30

photo-1432462770865-65b70566d673

 

Искаш на 30 годишна възраст вече да си богат? Започни плановете си отрано.

В преследването на целта си в бизнеса, често не обръщаме внимание на начина, по който се опитваме да изпълним тази цел.

Разбира се, тук идват на помощ тези трудно изпълними, но бързи и лесни на пръв поглед правила.. едното, от които е да започнеш по-леко и да събираш парите, които си спечелил в банкова сметка, до която да не припарваш.

Това, което трябва да помниш, е че не се нуждаеш от нищо бляскаво като например луксозна кола, къща и т.н., за да направиш впечатление някому. Използвай разполагаемите средства, които идват от твоята работа, за да инвестираш в себе си – чети, записвай се на курсове по твой интерес, научи се на нещо ново и ходи на събития, където можеш да се срещнеш с образовани хора. Това, което научаваш, и този, с когото правиш контакти, могат само да ти помогнат в бъдеще.

Започни с тези 9 стъпки, от 20 годишна възраст, за да бъдеш милионер на 30, а защо не и от 30, за да бъдеш милионер на 40. Никога не е прекалено късно. Тези стъпки са вдъхновени от съвети на мултимилионера Грант Кардон и бизнес експерта Даниел Али:

1. Фокусирай се върху печалбата

Както е казал Грант Кардон, в днешния статут на икономическата среда е ясно, че не можеш само да спестяваш, за да станеш милионер. Първата стъпка е да се фокусираш върху растежа на доходите ти.

2. Спестявай, за да инвестираш

Спестявай, за да инвестираш в бъдеще, а не само защото трябва. Грант Кардон съветва да пазиш спестените си пари в сигурна банка и никога да не ги използваш дори и в извънредни случаи. Най – добре забрави, че съществуват докато не дойде времето, когато ще си влязат в употреба.

3. Попитай за помощ

“Преди няколко месеца имах адвокат, редактор, личен треньор, готвач на непълен работен ден и всякакъв друг персонал. Струваше ми цяло състояние в началото, но накрая това ми помогна да достигна до 1 млн. долара. Повечето хора няма и да си помислят да попитат за помощ, защото егото им е препречило пътя.” Даниел Али

4. Бъди решителен

Използвай ума си, за да правиш лесни и обратими решения. колкото се може по- бързо. Бъди толкова организиран, че да си наясно даже и какви ще бъдат облеклото и закуската ти за седмица напред.

5. Не бъди фукльо

Не се хвали, а се покажи. ” Все още карах  Toyota Camry, когато станах милионер. Бъди прочут с работата си, а не с дреболийките, които си купуваш, за да се глезиш.” -Грант Кардон

6. Знай кога да поемаш рискове

Бъди сигурен относно риска, който поемаш и тогава действай. Трябва да правиш големи скокове през живота си, когато дори понякога не знаеш докъде ще доведат. Въпреки това, някой ден това ще ти бъде изплатено, когато си от другата страна на масата.

7. Имай за цел 10 млн., а не 1 млн.

‘Единствената финансова грешка, която съм правел досега е да не мисля прекалено мащабно.” Грант Кардон. Вярвай в себе си и мечтите си, за да имаш по -голяма амбиция. Няма недостиг на пари на планетата, а само недостиг на хора, които мислят мащабно.

8. Научи се да си сътрудничиш

Овладей личностните и бизнес умения, наречени още “меки умения”. В тях спадат лидерството, комуникацията, вземането на решения, управлението на времето, преговорите, изграждането на доверие, креативност и др., а точно тези умения правят едни хора по- успешни от други. Както казва Даниел Али: ” Никой не може да стане милионер без да знае как да се справя професионално с хората срещу себе си.”

9. Влагай в себе си

Най – сигурната ивестиция е тази за твоето лично бъдеще. Чети по 30 минути на ден, слушай актуалните новини докато шофираш, постоянно търси наставници…Както не можеш да живееш без въздух, направи така че да не можеш да живееш и без нови знания. Вдишвай знанието така, както вдишваш въздуха. Постави си за цел поемането на нови знания да е едно от  най – важните неща в живота ти.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *