10-те Грешки, Които Богатите Никога не Правят

photo-1438354886727-070458b3b5cf

Ако си трудолюбивец с прекрасна кариера и винаги си бил прилежен във всячка твоя задача, със сигурност си успял. Обаче има въпрос, който може би си задаваш: “Защо не процъфтял все още?”. Отговорът на този въпрос се крие в твоя начин на мислене, усещане и действие към парите. Правейки добри избори относно парите ти, би могло да преобърне живота ти наопаки.

Има няколко грешки в сферата на парите, които богатите хора никога не правят. Пътят към това да бъдеш заможен един ден, ще изисква от теб да промениш някои черти в характера си. Веднъж след като си направиш тези промени, ще започнеш да виждаш прогрес тъй като създаваш повече положителни резултати в живота си посредством тях. Да придобиеш богатство е чудесна цел, но какъв човек ставаш по време на този процес е нещо, което си заслуава повече.

Това са 10 грешки, които богатите не допускат и които ти да избягваш:

1. Не инвестираш в себе си

Първият милионер на Америка, Бенджамин Франклин, е бил известен с думите си: “Най-добрата инвестиция е в инструментите на твоя занаят.” Често хората разчитат на това, че ако купят на работниците си учебници, ако ги пратят на семинари или им осигурят някакъв вид обучение като цяло, ще сполучат. Има обаче един малък детайл и той е, че обучението е нужно на самите тях, за да достигнат до успеха. Затова, инвестирай в себе си.

2. Прекаляваш с развлеченията

Бил ли си някога на важно откриване? Забелязвал ли си колко претъпкано е? Тълпи от млади мъже и жени (21-35), които губят от ценното си време и пари. Повечето хора харчат заплатите си в разни развлечения, докато постепенно бягат от реалността и случващото се наоколо. Вместо това, богатите хора изпозлват това време и тези пари, влагайки в бъдещето си.

3. Купуваш на кредит

Много хора се сдобиват с продукти, които не могат да си позволят с техни пари, за да очароват хора, които не харесват. Тази истинска трагедия погубва доста от хората, оставяйки ги в безнадеждност, когато платят високо – лихвените си заеми. Ако мечтаеш да бъдеш богат един ден, никога, никога не опирай до кредити, за да разрастнеш бизнеса си или с идеята, че ще допринецеш с нещо. . Вместо това влагай в лични разходи.

4. Взимаш ипотечен кредит

Някои “богати” хора ипотекират къщата си. Ето защо ти да не го направиш – когато ипотекираш, това води до безкрайна битка или финансиране, плащане на сметки, покачване на досегашните цени, т.е. плащаш двойно от първоначалната сума за жилището си. Богатите хора вземат жилища под наем докато дойде моментът, когато могат да си купят свое собствено с лични пари.

5. Прикриваш от брачния си партньор

Както и да си говорим, истината е една- милиони брачни двойки не говорят относно пари. Кара ги да се чувстват неудобно, което в някои от случаите води и до спорове. Въпреки това, няма как да станеш богат, ако не разкриеш дейталите относно финансовия си бюджет пред партньора си. Парите се увеличават единствено, когато е намесена и любовта, а двамата членове на дома са напълно наясно с техните финанси.

6. Пенсионираш се

Пенсионната система е гавра, която трябва да бъде избегната. Ако разчиташ на пенсията и примерно някакви застрахователни полици, по-добре да се качиш на Титаник. Освен това, да спестяваш за старините си е като да се пазиш от любовта за след пенсионирането. Вместо да правиш това, развий състоянието си на младини, за да си спокоен на старини.

7. Купуваш долнокачествени стоки

Няма да се зарадваш особено на това, но купувайки намалените стоки и използвайки талоните за намаления, за да се сдобиеш с калпави неща, единствено ще доведае до калпави резултати. Ако живееш според цените, ще си умреш и според цените. Вместо да купуваш най- евтиното, купувай възможно най-добрите продукти и под това не се има предвид най-скъпите. Богатите хора знаят, че купувайки риза от 60 лева, която ще издъри четири години си струва повече, отколкото да купят риза за 20 лева , която ще заменят всяка година.

8. Не се забавляваш

Теорията за нарастващата консумация е забавно нещо. Ето един пример –  По време на 50 седмици работа, хората непрекъснато мислят за двете седмици отпуск и когато най-накрая вземат тези две седмици отпуск, непрекъснато мислят за работата си. Истината за това как да станеш богат е, че трябва да се наслаждаваш на парите, коитo вече имаш, независимо дали са 20 лева или 200 лева. Твоите пари единствено ще се умножават, ако ги цениш и мислиш над това как би ги уползотворил най-добре. Винаги ще получаваш повече от това, на което се наслаждаваш.

9. Не спестяваш

Мнозинството от хора пръскат парите си по всякакви стоки, непредумишлено. Когато видят определeна сума пари в банковата си сметка, веднага в съзнанието им изниква обектът на желанието и го купуват веднага под претекст, че всъщност се “нуждаят” от него. Тази импулсивност обаче трябва да бъде елиминирана. Богатите хора спестяват поне 10% от това, което са изкарали и рядко изневеряват на това, дори когато наистина мислят, че се нуждаят от нещо. Спестявай!

10. Работиш за парите

Повечето хора в този свят работят за пари, но богатите хора правят така, че парите да работят за тях. Те добре знаят, че парите им ще бъдат резултат от работата , която вършат на пазара. Богатите хора също така приемат факта, че тяхнoto материално притежание е сбор от целия техен принос за обществото.  Затова те никога не работят за пари.

Ако направиш тези промени, животът ти със сигурност ще се промени. Със започването на промяната и отбягването на тези грешки, ще поемеш към пътеката, която ще те отведе право към успеха. Запомни, не придобивките те правят богат, а  човека, в когото се превръщаш по време на пътя.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *