10 Ценни Неща, Които да Научиш за 10 минути

downlo3ad

Вероятно имаш малко време, за да прочетеш това и е напълно нормално. Времето тече бързо и изглежда невъзможно да се придържаш към стотиците задачи, които чакат внимание всеки ден, особено тези, свързани с работата.

Всъщност от анкета се изяснил фактът, че повече от 2/3 от работниците са дали сведения, че са пренатоварени в работата и 84% от тях мислят, че това професионално напрежение няма да приключи скоро, а напротив- щe нараства.

Ако си част от тези 2/3 или, ако усещаш прииждащия наплив от задължения, вероятно търсиш най- добрия начин, за да засилиш продуктивността си. Затова, научи едно от тези 10 неща в следващите 10 минути и ще бъдеш по- продуктивен от всякога през остатъка от живота си.

1. Помодоро техниката

Управлението на времето влияе по изключително особен и положителен начин на продуктивността. Създадена през 1980 година от Франческо Кирило, Помодоро техниката е една от най- ефективните и най- популярните начини за поддържане на концентрацията. Тази техника изисква от прилагащия я да разпредели задълженията си за деня на интервали от по 25 минути като по този начин остава крайно фокусиран.

2. Подобри обичайното си ниво на работа

Отдели пет минути, за да погледнеш философията на д-р Стан Бекъм и в оставащите пет минути подобри себе си. В повечето случаи се стремим да подобрим нашите най- добри резултати в работата, но всъщност подобрението на обичайното ниво на работа може да има много по- голямо влияние върху цялостния прогрес.

3. Научи се да планираш бъдещите действия

Седмичните планове и предварително посочените задачи  подсигуряват за достатъчно отделеното внимание върху приоритетите ти. Толкова е лесно да се разконцентрираш от нуждите на хората. Планирането дава сигурността, че дълго време ще бъдеш на точното място и ще се занимаваш с точните неща.

4. Медитация

В 10 минути можеш лесно да се научиш как да медитираш, а това определено ще допринесе за бъдещето ти. Медитацията помага за успокоението като намаля стреса и избистря ума. От това следва, че продуктивността ти значително ще се увеличава всеки път, когато медитираш.

5. Техники за запомняне

Ако сравним мозъка с компютър и информацията в него като самите папки, става ясно, че забряването е нещо почти невъзможно. Ако забравиш нещо, или не е било запазено първоначално, или си го сложил на място, за което не можеш да се сетиш. Концентрирай се и тествай себе си, за да си спомниш. Една от техниките за припомняне е като използваш молив и острилка.

6. Утрои бързината си на четене

Единият начин е като използваш аудиокниги, само 10 минути отнема на мозъка да се приспособи, а след това можеш и да миеш чиниите докато се наслаждаваш на някое четиво. Също така има и много техники, за 10 минути можеш да подбереш цял куп от хитрини, които да ускорят четенето. Например, не произнасяй думите наум докато четеш, само един поглед е достатъчен на мозъка, за да разчете думата.

7. Отговорност

Много често се опитваме да измислим някакви причини, които са предпоставка за несвършена работа. Поемайки отговорност за действията ти, ще помогнеш на времето в работата ти, на бизнеса ти да протича по- плавно. Много по- лесно е да разрешиш проблема, когато не дърпаш безсмислено корените му. Затова поеми отговорност и продължи напред.

8. Организирай критичните и важните задачи

Да трупаш задачи в списъка си, излгежда продуктивно, нали? Но накрая списъкът става прекалено голям, а това влияе на всяка една задача от него, защото просто нямаш достатъчно време и енергия, които да отделиш на всяка една. За да избегнеш това, подреди бъркотията си в списъка, раздели задачите си на критични( задачи, които трява да направиш сега, за да подобриш засегнатото) и важни (задачи, които можеш да направиш по вяко време, зада подобриш засегнатото).

9. Протягай ръцете, китките и рамената

Дългите часове, прекарани на бюро често довеждат до здравословни проблеми. Протягането противодейства на преумората. Прости упражнение в продължение на 10 минути могат да предотвратят болките в кръста и да ти спестят хиляди часове, които би изгубил в появилия се здравословен проблем. Само 10 минути на ден са достатъчно добро начало, за да предпазиш, както здравето си, така и продуктивността си.

10. Избягвай пречките във времето

Изключително лесно е да попаднеш в капана на ежедневните поводи, които отвличат вниманието ти и те карат да играеш на гоненица със задълженията си на следващия ден. Разграфи времето си така, че да имаш време за всичко, придържайки се строго към това.

Screen Shot 2016-05-02 at 10.51.51 PM

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *