10 Характерни Черти на Успешните Хора

photo-1444653389962-8149286c578a

Чудил ли си се защо някои хора постигат огромни резултати в живота си? Дали те са развили определени качества или може би техните резултати са чиста случайност?

Нека да разгледаме 10те характеристики, които определят супер успешните и продуктивни хора.

1. Действат без да задават излишни въпроси.

Една от общите черти, измежду всеки успешен човек е, че те за разлика от неуспешните хора, които постоянно си търсят оправдания защо да не направят нещо и задават тонове въпроси, свръх-успешните хора постоянно действат … те са добри последователи, което ги прави и добри Лидери.

2. Не се задоволяват с посредствени резултати.

Когато кажеш на свръх-успешния и амбициозен човек, че нещо е невъзможно, той най-вероятно ще те погледне с усмивка и ще си тръгне… След това ще работи по 18 часа на ден само и само да ти докаже, че това може да се направи независимо колко е трудно и какво се изисква.

3. Страстта и амбицията им вдъхновява останалите.

Ще ги познаеш много лесно по ентусиазма им. Успешните хора винаги се ентусиазират дори вътрешно да не се чувстват по този начин първоначално… Когато са с други хора, те винаги се стараят да са най-ентусиазираните в стаята и да предадат тази енергия на останалите от екипа.

4. Не се задоволяват със сегашните си постижения.

За разлика от повечето хора… когато ултра-успешният постигне конкретна цел … той не се концентрира на дълги пирове и празненства, а веднага се концентрира на следващата цел … Това едно качество прави истинските шампиони.

5. Те живеят за предизвикателството.

Ако беше лесно, всеки щеше да го направи. И тогава какъв е смисълът? За да е забавно и интересно са нужни препятствия. Ето защо хората с високи постижения не допускат препятствията да стоят на пътя им. Колкото по- трудно е, толкова повече искат да го направят. И точно това ги удовлетворява най- много.

6. Никога не се признават за победени.

Чували сме тонове истории как успешни хора преодоляват поражение след поражение преди да постигнат сегашните си резултати… След като животът ги удари … те бързо се изправят обратно на краката си и продължават да бягат напред … по-бързо от преди!

7. Отчаяно се нуждаят от победата.

Конкуренцията има лоша репутация в днешно време. Независимо дали е в бизнеса или спорта, ако някой сподели, че иска да победи конкуренцията… всички го мислят за зъл.

Но истината, е че именно това мотивира някои от най-успешните хора в различни сфери. Те искат да побеждават във всичко, което правят и докажат себе си в процеса.

8. Не се концентрират на недостатъците си.

Всички успешни хора имат недостатъци, но разликата между тях и останалите е, че повечето хора се изкарват жертви. “Не са израснали в богати семейства… не са се родили с правилния цвят на кожата, нямат дарбата да бъдат обаятелни оратори”… Успешните хора както всички останали имат своите слаби черти, но те просто ги приемат за даденост и не се тревожат за това.

9. Не са политически играчи.

Не ме разбирай погрешно, в политиката всеки е играч. Но в света на бизнеса, постиженията и победите се основават на конректни заслуги. Ето защо истински успешните хора не ги сочат с пръст, защото те не се стремят към популярност и обществено внимание.

10. Не чакат перфектния момент, а го създават.

Какво чакаш? Не наистина, какво чакаш? 🙂 Перфектният момент никога няма да дойде, защото обстоятелствата никога няма да са изцяло идеални. “Започвам от утре” е извинение. Започни възможно най-скоро, с това което имаш … и така ще натрупаш повече.

И като за финал ще ти кажа, че най-успелите в обществото са съвсем обикновени хора. Те просто следват определени принципи и навици и винаги се стремят към звездите.

Там конкуренцията е най малка.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *