10 Неща, Които Успешните Хора Никога Не Повтарят

Funny_wallpapers_The_city_of_rich_people_015363_

Всеки прави грешки, но успешен е този, който се учи от тях и се старае да не ги повтаря.

 

Никога не повтаряй. Какво значи това? В проучване, свързано с преуспелите хора, се е стигнало до заключението, че съществуват определени “пробуждания” у хората – в живота и в бизнеса, които веднъж подбудени, карат човек да преосмисли действията си и никога повече да не повтори начина, по който е вършел работата си преди. А когато това се случи, те никога вече не са същите, защото накратко – тези хора вече са схванали грешките си.

Чудиш се кои са тези “пробуждания”, през които е преминал всеки процъфтял човек, за да промени начина си на действие и коя е тази малка тайна, която ги прави толкова успешни?

Това са 10-те най- важни пътища, през които всеки прогресиращ човек е преминал и никога повече не би го направил.

Успешните хора никога…

1. Не се връщат на нещо, което не е проработило.

Дали ще е работа или съсипана връзка, които за приключили заради добро основание, никога не се връщай отново към тях, очаквайки различни резултати без нищо да се е променило.

2. Не правят нещо, което изисква от тях да не бъдат себе си.

Преди всяко едно нещо ,което искаш да направиш, първо попитай себе си: ” Защо го правя?” “Подходящ ли съм за това?” “Това за мен ли е?” “Поносимо ли е ?”. Ако отговорът ти е “Не”, на някой от тези въпроси, навярно имаш много добър довод, който те кара да го направиш.

3. Не се опитват да променят друг човек.

Когато осъзнаеш, че не можеш да накараш човек да прави нещо, ти му даваш свободата и го оставяш той сам да види последствията. Когато правиш това, ти откриваш също така и собствената си свобода.

4. Не вярват, че могат да угодят на всички.

Веднъж след като си разбрал, че да угодиш на всеки е напълно невъзможно, започваш да живееш по- целеустремен живот, опитвайки се да задоволиш само правилните хора.

5. Не избират краткосрочен комфорт пред дългосрочна полза.

Когато успешният човек знае, че за това, което иска е нужна болезнена и ограничена във времето стъпка, те не се интересуват от нея, защото това, което е важно за тях е дългосрочната ползва. Живеейки извън този принцип, е едно от най- фундаменталните различия  между успешните и неуспешните хора, в личния и професионалния живот.

6. Не се доверяват на някого или нещо, което изглежда безупречно.

Нормално е да сме привлечени от неща и хора, които изглеждат невероятно. Обичаме съвършенството и винаги го търсим. Преследваме хора, които вършат прекрасно заниманията си; работници, които са на изключително високо ниво;  половинки, които са невероятни хора; приятели, които имат блестящ характер; компании, които  превъзхождат останалите.
Когато обаче нещо или някой изглежда прекалено добре, за да е истина… те се замислят. Светът е едно голямо несъвършенство. Нищо и никой няма нито един недостатък и когато ти се представят по този начин, пусни на пауза и се замисли.

7. Не откъсват поглет от случващото се наоколо.

Реагират емоционално по-добре и  се представят по-добре, когато виждат, случващото се наоколо. За успешните хора нито едно събитие, само по себе си, не е цялата история. Победителите помнят това- всеки един ден.

8. Не пренебрегват дължимото усърдие.

Независимо колко добре изглежда нещо отвън, само един по-дълбок, старателен и честен  поглед е нужен, за да разбереш това което наистина искаш да знаеш: действителността, от която се нуждаеш.

9. Не забравят да попитат себе си защо са в положението, в което се намират сега.

Една от най-големите разлики между успешните хора и останалите е, че в любовта и в живота, във връзките и бизнеса, успешните хора винаги се питат: ” Каква е моята роля в тази ситуация?”. Казано по друг начин, те не виждат себе си само като жертви, дори когато те в действителност са.

10. Не забравят, че техният духовен живот определя техният успех в живота.

Добрият живот понякога е повлиян от външни фактори. Щастливи и изпълнени сме главно от това какви сме отвътре. Проучвания потвърждават това. Нашият вътрешен живот до голяма степен допринася за нашите външни обстоятелства.

Противоположното на всичко това също е вярно: хора,които все още търсят успеха в различни сфери на живота могат почти винаги да посочат един или повече от тези примери като причина поради, която продължават да повтарят грешките си.

Всеки прави грешки…дори и най- успешните хора в света. Но това, което те правят по-добре от останалите е, че разпознават пътищата, които са довели до грешките, и никога повече не ги повтарят. Накратко, те се учат от огорчението – както тяхното, така и на останалите.

Хубаво да се запомни е фактът: огорчението е неизбежно, но да го повториш два пъти, когато можеш да избереш да се поучиш и да направиш нещо различно, е нещо, което напълно можеш да избегнеш.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *