10 Въпроса, Които Всеки Амбициозен Човек Трябва да си Задава

lead_2

Има ли въпроси, които трябва да си задаваме?

Чудесен въпрос!

Има въпроси, които ти позволяват да се развиеш до възможно най- доброто за теб ниво. Не всички обаче си задават точните въпроси. Затова, въпросите са двигателят, който движи амбицията на хората, които знаят техния отговор.

Въпросите са част от начина на живот и тези, които си ги задаваме, ще имаме добър контрол над нещата. Докато повечето хора търсят отговори, истинските водачи търсят въпроси. Въпросите автоматично дават своите отговори, но отговорите невинаги ще ти дадат правилните въпроси.

Когато някой зададе въпрос е относително лесно да разгадаеш доколко те разбират нещата и доколко умеят да разсъждават. Разбира се, най – интелигентният и влиятелен човек ще задава най- добрите въпроси. Истина е, типът въпроси, които задаваш, определят нивото ти на успех.

“Съди за човека по въпросите повече, отколкото по отговорите.” – Волтер

Когато стане въпрос за това как да натрупаш богатство, има куп въпроси, които можеш да си зададеш. Първият от тях е: “Защо трябва да стана богат?” Въпреки всичко, имаш ли основание? Това е въпрос (или отговор), който първо трябва да осмислиш.

Освен да се запиташ това, можеш да продължаваш с въпроси като “Как да го постигна?” или “Кога да го направя?”. Тези въпроси са основни и можеш да си ги задаваш сам.

Не давай отговори на въпросите, а задавай въпроси на отговорите.

Тези 10 въпроса, които ще видиш сега, ще те провокират и ще те накарат да се замислиш дълбоко:

1. Направих ли всичко възможно днес, така че утре денят ми да бъде, какъвто го очаквам?

В края на всеки ден или се радваш, или съжаляваш за това, което си направил. Ако си направил всичко по силите си днес, утрешният ден винаги ще бъде добър. По този начин, всеки ден ще броиш стъпките към успеха.

2. Как ли би постъпил човекът, който искам да бъда, в ситуацията, в която се намирам сега?

Ето какво се крие в този въпрос: “Ако сега годината е 2020, бих ли направил решенията, които правя сега?”. Това ще ти помогне да бъдеш човекът, в когото се стремиш да се превърнеш.

3. Кой ли би ми помогнал днес само ако бях помолил?

Няма ден, в който да не попиташ за помощ, дори за най- малкото. Примерно: “Ще ми подадеш ли хималката, ако обичаш?”. Ако става въпрос за по-големи молби, в днешно време почти всеки човек ти е на разстояние едно телефонно обаждане или имейл от твоя страна. Богатите хора постигат целите си като питат за помощ.

4. Как ли бих постъпил днес, ако знаех, че ще получа желаното утре?

Всички ние имаме дълбоки обещания към себе си. Някои от нас се нуждаят единствено от капчица вяра, за да спазят тези обещания. Как би постъпил ти, ако знаеше, че всичко, което искаш, ще се случи? Щеше да си сторил куп неща, щеше да си научил много, нали?

5. Кои са трите най- значими неща, в които бих могъл да се усъвършенствам в следващите 30 дни?

Всички ние искаме да подобрим нещо в себе си, това непрекъснато ни мъчи и ние се нуждаем да обърнем внимание. Вместо да бягаш от тях, по- добре застани срещу твоите недостатъци и намери начин как да ги поправиш, за да бъдат в твоя полза.

6. Как бих могъл да бъда полезен за много хора в малък период от време?

Или казано по друг начин, замисли се над това как да станеш по- добър за повече хора възможно най- бързо. Това ще ти помогне да увеличиш въздействието си върху хората.

7. Ако имах възмоността да променя една моя черта, която винаги е била спънка за мен, коя би била тя?

Това е доста труден въпрос като се има предвид, че всички ние отказваме, когато стане въпрос за промяна на навици, които обаче от своя страна ни пречат изключително много. Няма значение дали имаш финансови затруднения, надвишил си килограмите или пушиш цигари, справи се с това в най- скоро време. С други думи – не се оставяй на провала, когато желаеш успеха.

8. Ако трябваше да изпълня една моя цел в следващите три месеца, коя би била тя?

Хвани се сериозно и се фокусирай над главната ти цел, която да достигнеш в срок от три месеца. Ако се справиш, ще направиш голяма крачка в живота ти и ще преодолееш много препятствия.

9. Как да дам повече от себе си на тези, които имат нужда от мен?

Може и да не знаеш, но много хора се нуждаят точно от твоята помощ. Ако знаеш, какъвто и да е начин да помогнеш на някого, направи всичко, за да го сториш. Дали ще помогнеш на човек в беда или на друг в безизходица няма значение, важното е, че си им дал нужната подкрепа.

10. Как да повиша качеството и количеството на всяка една работа, с която се залавям?

Подобрявайки начина на работата ти, не само помагаш на себе си, но и на околните.

 

Още полезни въпроси:

Кое е нещото, което желаех да направя или получа днес, но не се усмелих?

Какво бих направил, ако знаех, че шансът да се проваля е никакъв?

Какво ми е нужно, за да обикна всеки, с когото се срещам?

Как най- добре мога да оползотворя времето си в момента?

Какво бих искал да е отношението ми в момента?

Какво е нещото, което не правя сега, а би било лесно и полезно за мен?

Как да направя това, което правя в момента, но в по- голямо количество?

 

Ако си амбициозен човек, стремящ се да постигне нещо в живота, запиши тези въпроси на лист, който да пазиш някъде близо до себе си, например на работното място. Разсъждавай върху избраните от теб веднъж дневно в продължение на следващите 30 дни. Само гледай колко бързо начинът ти на мислене и действие ще се променят!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *