Харчиш Ли Разумно?

yJl7OB3sSpOdEIpHhZhd_DSC_1929_1

Живеем във времена на желания и нужди. Обръщаме особено внимание на материалното. Хубава кола, голяма къща, дизайнерски дрехи – част от нещата, които много от нас се опитват да достигнат. Често се убеждаваме, че веднъж след като притежаваме тези неща, ще бъдем щастливи.

Свързано: Велики Съвети за Парите от Велики Хора

Краткотрайни удоволствия

Коя е последната ти покупка? Колко време продължи вълнението? Ден, седмица, месец? Има голяма вероятност увлечението ти да изчезне сравнително бързо поради простата причина, че удоволствието от разни предмети е временнo – докато не решим, че има нещо по-добро. Накрая желаното е заменено с друго, което дава старт на всичко отначало.

Това е причината, поради която чуваш много хора да казват: “Защо, въпреки че имам всичко, което съм желал, отново не съм щастлив?” Всичко свежда до факта, че да получиш това, което искаш, ти доставя удоволствие, но не те прави и щастлив.

Не означава, че трябва да спреш да харчиш парите си. Да живееш лишен от нещо, което силно искаш, не е най-доброто решение. Решението е да знаеш къде и защо отиват парите ти за даден обект на желанието.

Градеж

Всеки лев би могъл да бъде погледнат по два начина. Можеш да го видиш като част от доходите, които отиват за настоящи прищявки, или като малка стъпка към изграждането на нещо голямо и успешно в бъдеще.

Малките неща са от значение

Каква сума похарчваш в ежедневието? Навик ли ти е да се отбиваш до кварталното кафене? Колко често обядваш навън?

Каква стойност имат тези модели за разход в живота ти? Вероятно не много, но с намаляването на ненужните рaзходи ще усетиш, финансовата стабилност, а необходимостта от по-сигурното бъдеще ще бъде възнаградена.

Големите неща

Помисли за сумата пари, която даваш за по-специлани неща. Колко често пазаруваш онлайн? Винаги ли следваш последните и най-добри технологии на пазара? Колко похарчваш за дрехи?

За да намалиш тези разходи, първо трябва да разбереш защо купуваш такива неща. Когато си изясниш от къде идват тези нужди и желания, ще имаш възможността да упражниш сила върху емоциите си и ще правиш по-осъзнати решения относно къде и защо да даваш парите си.

Каква е ползата?

Когато правиш решения като тези несъзнателно,  се оказваш част от хората, които търсят щастието на грешното място докато отхрърлят това, което наистина има значение – взаимоотношенията, здравето, разумът и душевното състояние. Превръщаш се в финансово стресирана личност, която налива пари в неща, които нямат истинска стойност в живота ти.

Преди да направиш покупка е важно да се замислиш какво точно преследваш – удоволствието, свободата, сигурността или любовта – или да прецениш дали просто си развил навик да харчиш с лекота и това трябва да бъде променено.

Screen Shot 2016-04-29 at 10.13.51 PM

Оцени истинското богатство

Всеки от нас намира пътя, за който сме сигурни, че ще ни отведе към щастието, удоволствието или значителното. Има безброй пътеки. Истинското богатство обаче не може да бъде измерено с количеството пари или неща, които притежаваш. Истинското богатство е резултат от забележителния начин на живот. Само ти можеш да определиш каква стойност би имала дадеда покупка в живота ти и колко голяма би била тя.

Вземи достъпа си до Безплатния Маркетинг Курс от тук.

Затова бъди разумен, когато харчиш парите си. Преустанови навиците си и ги свържи с целите си, които ще придадат стойност на живота ти и ще те направят щастлив. Може това да доведе до невероятни резултати.

4 Книги, Които ще Променят Нагласата ти за Парите Завинаги

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *