Формулата За Богатство, Щастие и Финансова свобода. 7 Стъпки от Браян Трейси.

Общата цел, която свързва всички човешки същества е това, че всички искат да правят пари.

Въпреки това, само малък процент от нас успяват да постигнат тази мечта за финансова свобода.

Всички ние искаме да имаме достъчно пари, за да можем да не се тревожим отново за тях. Единствения въпрос е „Готов ли си да го напрвиш или не?

Добрите новини са, че в последно време все повече и повече хора успяват да постигнат тази свобода. Чрез правилното финансово планиране и поставянето му като цел, можеш да го постигнеш и ти.

Дали, ако имаш повече пари ще бъдеш по щастлив?

Нека не забравяме, че съществува въпросът дали притежаването на повечето пари ще те направи по-щастлив или не?

Според водещите невронаучини проучвания, отговорът на този въпрос е – да. Повечето пари те правят по-щастлив.

Тук ще разбереш формулата, включваща 7те стъпки, която ако използваш, ще ти помогне да генерираш богатство, да станеш по-щастлив и да постигнеш финансова свобода напред във времето.

Стъпка 1: Започни да мислиш позитивно за парите.

Част от това да станеш богат включва позитивна нагласа за парите.

Да мислиш негативно за парите е емоционално препядствие, което трябва  да елиминираш, за да постигнеш финансова свобода. Също така трябва да елиминираш мислите, че притежанието на пари е корена на злото, или че парите не могат да купят щастие.

Когато започнеш да мислиш позитивно, ти ще привличаш повече възможности и нови врати ще се отварят за теб.

Стъпка 2: Пресъздай своите цели за Финансова независимост.

Постави си финансови цели.

Пренапиши ги на хартия и преглеждай своите финансови цели всеки ден, мислейки позитивно за тях и как можеш да ги постигнеш. Това ще ти отнеме от 5 до 10 минутки всеки ден. Фактът, че пренаписваш, прегледаш и мислиш за своите финансови цели всеки ден след като се събудиш, увеличава шанса ти да ги постигнеш многократно.

Стъпка 3: Планирай за напред

Планирай всеки ден за напред. Най-доброто време за това е вечер, преди лягане.

Фактът, че планираш финансовите си разходи за напред всяка вечер, седмица или месец, ще те направи по остро-мислещ и по-прецизен във всичко, което правиш. Ще видиш, че фокусът, себеконтролирането и личните ти сили ще се усъвършенстват, когато работиш по план-график.Също така, когато планираш всеки ден за напред, ще разбереш, че можеш да контролираш и проследяваш своите финансови навици. Планирай колко можеш да харчиш за седмицата, месеца, годината и реши кога можеш да спестяваш и по колко.

Стъпка 4: Принципът на Концентрацията

Концентрирай се всеки ден по час върху възможно най-доброто оползотворяне на времето ти.

Принципът на Концентрацията е изключително важен, за да постигнем финансова независимост. Буквално всичко, което правиш за поставянето на цели и финансова свобода е насочено към това,  ти да решаваш, кои са едното или двете най-важни неща, върху които трябва да се концентрираш много повече от всичко останало.

Умението ти да развиваш навика на концентрацията, е най-важното умение, което ще ти помогне да достигнеш финансовата си независимост. Нещата върху които се фокусираш и на които отделяш най-много време, трябва да бъдат пряко свързани с твоята финансова цел.

Прекарвай времето си фокусиран върху нещата, които ти генерират най-много приходи.

Стъпка 5: Инвестирай в себе си

Слушай Аудио записи в колата си. Средностатистическият човек прекарва от 500 до 1000 часа на година в колата си. Превръщайки колата си в университет, можеш да станеш един от най-интелигентните и професионални хора в твоята сфера.

Купувай си курсове за управление на финанси, чети книги за лично финансиране и намирай статии в интернет за пари. Много скоро ще имаш толкова знания за менажирането на пари, че хората ще идват при теб за услуги, свързани с финанси.

Стъпка 6: Задай си следните „Магически въпроса“

Попитай себе си двата „Магически Въпроса“ след  всяка среща и събитие, които са били изключително важни за теб.

Първият въпрос е: „Какво направих правилно ?“
и вторият въпрос е: „Какво различно бих направил следващия път“

Като разглеждаш своето представяне веднага след всяка среща, продажба или презентация, ще ставаш все по-добър и по-добър, много по-бързо от колкото си си представял.

Отговорите на тези два въпроса са позитивни. Като разглеждаш какво си направил правилно и какво би променил следващия път, ти се препрограмираш и предразполагаш, за много по-добри резултати следващият път.

Ако отделяш по няколко минути след всяко събитие, среща или презентация, да напишеш какво си направил правилно и какво би променил, скороста ти на подобрение на уменията и в работата ти, ще се подобри двойно или дори тройно.

Когато подобряваш себе си и качеството на работа, която вършиш, ще подобриш и печалбата ти на пари.

За перфектна презентация, както и подобряване на комуникативните ти умения, регистрирай се за безплатния мини-курс на тема “Как да достигаме до нови, потенциални клиенти, изцяло по интернет.” Може да се регистрираш в края на статията.

Стъпка 7: Бъди щедър към другите

Финалната стъпка е да третираш всички, които срещаш като клиенти, струващи милиони. Отнасяй се с всеки един човек, у дома, на работа, на улицата, все едно е най-важният човек на света.

Тъй като, всеки един човек смята, че той е най-важният, ако ги третираш като такива, те ще оценяват и признават това, което правиш за тях, много повече от всичко друго. Доказано е, че колкото по-щедър си към другите, толкова по-лесно ще привличаш пари и ще си много по-щастлив.

Много често чуваме „ Парите не купуват щастие“ , но истината е, че :

Парите са основата на щастието.

Материалното облагодетелстване предначертава задоволителност. И колкото по-добър икономически статус имаме, толкова по-задоволени от нашия живот ще се чувстваме. Не само, че нашето удовлетворение към нас самите се качва тогава, когато нашата банкова сметка се качва, но и нашето удовлетворение към живота и човешките същества се покачва.

Избирайки да се фокусираме върху паричните цели, които ни мотивират, докато същевременно внедряваме позитивни мисли за пари, за нас самите, и за живота като цяло,  ще си помогнем да привлечем повече финанси и живеем един по-щастлив живот като цяло.

И когато достигнеш до своята финансова независимост – доказателствата показват, че да бъдем щедри с нашите пари, ни прави по-щастливи … и по-богати.

Надяваме се статията да ти е харесала.  Ако желаеш да научиш: “Как да достигаш до нови и потенциални клиенти, изцяло по интеренет” Регистрирай се за безплатния мини-курс в кутийката отдолу. Очакваме те! 🙂

 

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *