Сутрешното Ежедневие на Всеки Успешен Човек

photo-1444116877118-6da0ed3c879a

Понеделниците не са ужасни, те просто са денят, който те вписва отново в работната среда след кратката почивка. Понеделниците са трудни- връщаш се обратно по задълженията и всички онези неща, които си отложил в миналия петък. Ти не мразиш понеделниците, а това, към което те връщат. Когато обаче се покажеш безсилен и немотивиран, защото просто е началото на седмицата и знаеш, че има още доста до следващия уикенд,това твое настроение може да продължи до края на работните дни, пропилявайки ценните часове за продуктивност.

Ако обичаш работата си, ще обичаш и понеделниците!

Когато слънцето залязва и слага край на уикенда, повечето от нас потръпват от мисълта, че със следващия ден идва и началото на делника. За най- успешните хора в света обаче всяка сутрин на понеделниците е свежият старт на безпредлния потенциал.

Вместо да затъваш в собственото си отрицателно настроение и песимизъм в началото на всяка седмица, защо не хвърлиш едно око на сутрешното ежедневие на всеки успешен човек? Използвай тези техни действия като лични съвети като също така ги изпълняваш и виж как понеделникът ще се превърне в твоя най- добър приятел и най- голям мотиватор. Само трябва да го позволиш!

Въз основа на обширно проучване е създаден списък със седем най- често срещани неща, които успешните хора правят, за да се отърсят от безгрижността на уикенда и да се впуснат в предстоящата седмица. Ето ги и тях:

1. Будят се рано

Те знаят, че времето е ценно, а за да си свършат рботата навреме,трябва и да станат навреме. Под “навреме” се има предвид рано, много рано. Всъщност повечето стават в пет сутринта.

От друга страна, успешните хора разбират от какво голямо значение е пълноценният сън. Той детоксикира тялото, а прекалено малко сън не позволява това да се случи.

2. Разхождат кучето

За собствениците на кучета, сутрешната разходка с техните космати приятели предлага невероятен шанс да прекарат известно време насаме.

Има няколко предимства на тази сутрешна разходка: мозъците ни са в състояние на “невропластичност”, т.е. подложени са на промени въз основа на промяната на средата. Това от своя страна кара умствените ни способности да се покачат, също така подобрява душевното ни здраве и намалява нивото на стрес.

3. Отделятт време за здравословна закуска

Приблизително 31 млн. американци или 10% от населението пропускат сутрешната закуска. Успешните хора обаче знаят добре, че една здравословна, хранителна закуска е жизненоважна, за да се снабдят с необходимата енергия за деня.

Вместо да бързат да излязат от вкъщи, те отделят време, за да приготвят и изядат на спокойствие внимателно подбраното сутрешно ядене. Направи го и ти.

4. Тренират

Много професионалисти изпитват голямо затруднение да вмъкнат и тренировката в трескаво оживения си график. Затова, започвайки деня с тренировка, те избягват вечерните ходения до фитнеса след изтощителния работен ден.

Като изключим очевидните здравословни ползи, редовната тренировка доказано подобрява настроението и самочувствието. Забелязвал ли си как след всяка здрава тренировка, излизаш от фитнеса като почетен победител?

5. Проверяват имейлите си

Един от най- големите виновници зад всеки бурен понеделник- хаотичната купчина от непрочетени имейли. Тя може да убие всякакъв ентусиазъм и продуктивност, а това е нещо, което успешните хора със сигурност не биха допуснали.

Като отговарят единствено на спешни имейли преди работа, те не губят фокус върху приоритетите си. Всякаква тяхна дейност, свързана с имейли е с цел да изчисти спама, да изтрие ненужните съобщения или да подреди вдодящата кутия.

6. Информират се за нови събития

Дали ще бъде чрез четене на вестник със сутрешното кафе или ровичкане в някоя социална мрежа, успешните хора знаят от каква важност е да са в течение на случващото се.

Когато се информират за новите събития преди работа, означава, че знаят какво се случва по света, включително и дали има развитие на нещо, което би помогнало или възпрепятствало техните усилия.

7. Оставят след себе си чист дом

Дали ще има неизмити съдове в мивката или пране на простира, много хора се оправдават с добре познатото на всички ни и заучено изречение: “Нямах време.”

Тънката граница между работата и домакинските задачи почти не съществува за успешните хора. Затова те се отнасят еднакво и към двете задължения. Преди да започне денят им, те почистват добре след себе си и поддържат домакинството изрядно.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *