Спечели Доверие с Тези 5 Трика чрез Езика на Тялото

Misc_Business-Conversation

Езикът на тялото трябва да помага, а не да наранява. Дори когато разговорът не е очи в очи, начинът, по който се държиш, влияе на това как се свързваш с човека и дали изразяваш най-доброто от себе си.

Затова, когато разговорът е важен, използвай тези стратегии, които ще покажат твоята силна страна, твоята способност и готовност, на каквото и да било.

1. Внимавай с погледа

Очите издават това, върху което си се фокусирал. Затова, ако проверяваш за мъх по панталоните си или си се вгледал в знаците за изход, ще издадеш, че интересът ти е някъде другаде и фактът, че игнорираш отсрещния е повече от ясен. За да се свържеш максимално с този, с когото провеждаш разговор, използвай физическия еквивалент на това да показваш интерес. Тайната се крие в очите, така че започни с тях. Гледай обедително, след това кимай като знак на одобрение и повдигай вежди докато изслушваш говорещия. По този начин ще изглеждаш бдителен и заинтересован в диалога.

2. Позиционирай правилно ръцете си

Вземи под внимание ръцете си.Когато те са зад теб, може да изглеждаш отдалечено – така, сякаш се чувстваш над другия. Когато ръцете ти са скръстени, може да изглеждаш заплашително. За да изглеждаш като истински лидер, дръж ръцете си свободни и отворени, дори допри пръсти едни срещу други пред себе си. По този начин ще будиш интерес и ще изглеждаш спокойно и уравновесено.

3. Бъди с изправена стойка

Къде стоят раменете ти? Ако са над пръстите на краката ти или над скута ти и гръбнакът ти е под формата на буквата “С”, т.е. си прегърбен, ще имаш вид на човек, който не се чувства комфортно в собсвената си кожа като по този начин ще отблъскваш човека насреща. За да изразяваш увереност, дръж раменете и грабнака си изправени. Насочи пръстите на краката си към човека, с когото разговаряш, а не към вратата и не се облягай на нищо. Проучи позите, които ще ти придават увереност и сигурност, практикувай ги и може би отсрещният ще е повярвал в думите ти преди дори да си започнал да говориш.

4. Имитирай действията на отсрещния

Какво прави човекът, с когото разговаряш? Имитирай тяхната поза, за да разсееш напрежението и да постигнете връзка. Ако другият седи, седни и ти на същото ниво. Ако другият е прав, изправи се и ти. Когато сте в хармония, изграждането на разбирателство е по- лесно.

5. Не забравяй усмивката

Усмивки има по лицата на тези около теб, които се чувстват спокойни и ти подават сигнал, че се справяш добре със задачата си. Затова усмихвай се и ти, това ще ти помогне да придобиеш сигурност, с която да спечелиш клиента или да сграбчиш шанса за постигане на желаното.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *