Превърни Стреса в Успех с Тези 3 Правила

3a8bd6d2

Често ли си под стрес, напрежение?

Тези три правила ще ти помогнат да превърнеш тази негативна тревога в успех за теб:

1. Приеми неизменното

Всяко едно нещо, което се е случвало през живота ти и вече е в миналото е неизменно. То е вече част от твоята история. Най-голямата загуба на енергия е като погледнеш назад във времето и възможностите, които си изпуснал, съжалявайки.

Събирането на яд в себе си, безпристрастието, намерението за отмъщение или да таиш болни желания не са нищо хубаво. Успехът е единствената приемлива форма на отмъщение.

Прощавайки на нарушителите на твоя комфорт и благосътояние – който и каквото и да е – ти се освобождаваш от всякакви негативни емоции и се концентрираш върху своя живот и успех въпреки тези, които те разсейват от твоите приоритети и цели. Прощавайки, ти награждаваш себе си с пълноценен живот.

Съвет: Запиши на лист хартия нещата, които са ти се случили в миналото и които те бепокоят и до ден днешен. След това смачкай този лист хартия и го изхвърли. Наистина, това символизира, че обръщаш гръб на миналите несполуки.

2. Промени променливото

Промени начина, по който реагираш на това, което казват или правят другите, и ще можеш да контролираш собствените си мисли и действия като се съсредотиш върху желани резултати вместо върху страха от провал.

Единственият реален контрол, който имаш в живота си, е контролът върху внезапните ти мисли и действия и тъй като повечето от нещата, които правиш са рефлекс – подсъзнателен навик – е по-добре да не действаш въз основа на емоциите си. В личния живот е по-добре да почакаш докато подходящото основание има възможност да се конкурира с твоите емоции.

Съвет: Напиши на лист хартия нещо, което ще правиш утре, за да можеш по този начин да се абстрахираш от напрегнатия ден.

3. Избягвай нежеланото

Понякога трябва да се отклоняваш от пътя си, за да не се сблъскваш с нежелани или опасни среди и поведения.

Ето няколко примера: Когато някой шофира на опасно близко разстояние зад теб, смени лентата, в която се движиш . Когато има шумни, дразнещи хора на масата до теб в ресторант, се премести на друга. Когато някой се оплаква за това или онова, се извини и просто си тръгни.

Винаги бъди нащрек за негативни ситуации, които могат да бъдат опасни за теб, твоето благосъстояние или финансовото ти състояние.

Съвет: Замисли се върху това кой е този неприемлив навик, който ти или някой друг притежава, и би искал да започнеш да го избягваш от утре.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *