Правилото за 2 Милиметра

you neverknow how close

Някога играл ли си голф? Ако отговорът ти е да, следователно знаеш, че и най-малкото нагласяване на твоя замах има огромно значение за перфектния удар и вкарването на топката в дупката. Същото и в бизнеса. Това, което искаме да ти кажем е, че и най-малката промяна може да даде най-големите резултати.

Когато не върви по план в бизнеса и продължаваш да си казваш и да се убеждаваш, че “нищо не работи”, идеята, че си на милиони километри от крайната си цел, се набива все повече в мисълта ти. Истината обаче е друга, всъщност ти си само на два милиметра от тази цел. Истина е и дори, ако работиш над стандартите си, защото винаги има още едно ниво и за да преминеш, трябва да обърнеш внимание на малките неща.

Запитай се: Коя е тази два-милиметрова промяна, която би направил, за да промениш всичко?

Един от най-добрите начини е като започнеш с две неща-оптимизация и максимизиране. Под това се има предвид умението ти да предприемеш стъпки, които ще променят вече доказал се процес и ще пресъздадеш нещо по-ефикасно, за да можеш по този начин да продължиш развитието на бизнеса си към следващото ниво. Заради това, че понякога най-добрите възможности за процъфтяване не идват, когато ти би искал, а главният план работи точно за тази цел, малките промени са ключът към развитието на бизнеса като цяло.

А в кои сфери трябва да се направят тези малки промени?

Възможностите за максимизиране могат да бъдат открити във всяка една сфера на бизнеса, който развиваш: производство, продажби и търсене, преобразуване на продажбите, промени в офертите, които да доведат до повече продажби. Ключът е да разбереш и подкрепиш компанията си и настоящите резултати в гореспоменатите сфери, да предвидиш сферите, в които ще се срещнеш с най-много предизвикателства и след това да мобилизираш екипа си като предложиш ясен план, с който да се целите право в определени подобрения, които ще окажат най-голямо влияние.

Запитай се кои са факторите, които са допринесли за някакъв успех и кои са предизвикали спънки? Кои са били ключовите стъпки, които си направил през последните няколко години и какъв резултат са дали тези избори? Как ще поддържаш силните си страни и ще използваш слабостите си, за да се изграждаш?

Най-важното тук е да преценяваш предварително ситуацията. Все пак, няма как да постигнеш това, което предварително не си преценил. Учи се от изминалите си опит и резултати. Оценявай успехите и загубите си и докато си в играта, мислено се подготвяй за следващата.

Запомни – малките неща не са малки. Те са всичко. Всичко се крие в детайлите, в тях можеш да откриеш силата, която движи бизнеса ти. С промяна от два милиметра днес можеш да постигнеш най-смайващите резултати утре.

Ако все още не си се регистрирал за Безплатния Мини-Курс на тема “Как да достигаш до нови потенциални клиенти, изцяло по интернет”, може да го направиш напълно безплатно в кутийката отдолу.


Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *