Подобри Силата на Мисълта с тези 8 Начина

photo-1443528130140-4f7ea31b2b57

Не ти ли се е искало да имаш повече контрол над мисълта си?

От развитие на дадена идея до бизнес срещи, събиране на числа и т.н има най-различни решения, в които повече внимание и подобрена когнитивна функция биха оказали подобрение. Така позволяваш повече работа да бъде извършена в по-кратък период от време или някои уникални идеи на проблемите да изникнат в мисълта ти, за които по друг начин едва ли би се сетил.

Има наколко начина, с които можеш да подобриш силата на мисълта, особено ако имаш намерение и воля да правиш някои неща в продължение на по-дълъг период от време.

1. Тренирай

Всички знаем, че трябва да тренираме редовно. Въпреки това много предприемачи водят натоварен, изтощителен живот и не могат винаги да намерят време за физически упражнения. Ако и ти си от тях, може би, най-добрият начин да промениш това е като пренастроиш мисленето си: няма как да позволиш това да не тренираш, ако искаш дълъг, пълноценен и продуктивен живот.

Тренировките не са само в полза на умственото здраве и мисълта,но също така подобряват и паметта. Още повече те предпазват от дегенерация на главния мозък. Ако това не е достатъчно добра причина, за да тренираш редовно, кой ли знае коя е по-добрата?

       Свързано: Храна, Сън Тренировки: Ключът към Успеха

2. Пий кафе

Много хора започват деня си с чаша кафе и се оказва, че този обичай всъщност е в полза на конгнитивната функция на мозъка за кратък перод от време.

Кофеинът, разбира се, ти помага да стоиш буден. Също така обаче помага и за това да стоиш фокусиран върху повтарящи се, проточени действия дори и повишава нивото ти на интелигентност, включиелно и бързината на реагиране.

Очевидно ефектът на кафето не е траен, но може да накара мисълта ти да работи по-ползотворно докато този ефект не отмине.

3. Използвай слънчевите лъчи

Слънчевата светлина и тренировките понякога върввят ръка за ръка. Много зависи от това в коя част на света живееш, колко слънчевите лъчи са достъпни за теб в различно време от годината и до каква степен е въможно за теб да прекарваш повече време навън.

Не е добре за мoзъка да приемаш малко количество слънчева светлина. Повече Витамин Д в организма позволява на мозъка да фукционира по-ефикасно и дори може да забави процеса му на стареене.

От друга страна да поемаш прекалено много слънчева светлина е лошо за кожата ти. Разбира се, винаги можеш да взимаш Витамин Д добавки, ако мислиш, че не можеш да отделяш толкова много време за разходки навън, колкото си мислиш, че е нужно. Само помни, че ако взимаш такива добавки, трябва да са в умерено количество.

4. Изгради здрави връзки

Често пътят на предприемачите към успех се определя като самотен, а това въобще не е добре за когнитивната функция на мозъка.

Ако често се чувстваш самотен, това всъщност може да въздейства на психологически и когнитивни нарушения, тъй като това чувство на самота може да има лошо влияние върху съня ти и кръвното и може да доведе до депресия и дори да застраши здравето.

Повечето предприемачи знаят как да изграждат връзки и да комуникират с хората. Ключът е да изградиш стабилна опора около себе си, казано по друг начин, да бъдеш заобиколен от хора, с които имаш здрави връзки. Това ще ти позволи да поддържаш умственото и психическо здраве.

5. Медитирай

Медитацията в момента е водеща тема сред по-голямата част от предприемаческия кръг. Тя не само понижава нивото на стрес, но и предпазва от болести като Алцхаймер и деменция.

Медитирането е важно за здравето като цяло. Отделяйки 10 – 15 минути на ден, за да практикуваш, може да увеличи силата на мисълта и да понижи, както вече казахме, нивото на стрес.

6. Спи пълноценно

Сънят е нужен за затвърдяване на паметта и наученото. Ако не взимаш необходимата доза сън, сивото вещество във фронталния дял на мозъка може да започне да намалява. Този фронтален дял, още наречен челен, подпомага и контролира паметта, както и изпълнителните функции, което го прави изключително важен.

Накратко, ако не спиш достатъчно и пълноценно, ще имаш по-малко мозък в главата.

7. Храни се добре

Не е очудващо, че храната има толкова голямо значение за здравето на мозъка.

Трябва да се фокусираш върху приемането на правилните храни. Антиоксиданти и аминокиселините са изключително важни, Витамин Е също е от голяма полза. Пиенето на вино е познато като начин на подобряване на мисълта, естествено, когато се приема в умерено количество. Ядки, боровинки, пълнозърнените храни и авокадото също допринасят за това. Това, което е добро за организма, много често е добро и за твоя ум.

8. Играй Тетрис

Това може и да е малко изненадващо, но играта Тетрис е позната със своите няколко положителни въздействия върху мисълта. Играейки Тетрис, увеличаваш “сивото вещество” за кратък период от време и също така подобряваш начина, по който се справяш с пространствено свързаните задачи.

Най-любопитно е, че тази игра може да предпази мозъка ти от запомняне на моментите след тежко преживяване. Това означава, че по-малко спомени от негативни моменти ще възникват в съзнанието ти след определено време.

Ако имаш смартфон или таблет със себе си през цялото време, тогава играй Тетрис през свободното си време, което определено ще подобри твоята работа. Не забравяй обаче и другите задължения и не се отплесвай в игра!

 

Подобряването силата на мисълта зависи от навиците, а навиците се нуждаят от време, за да се изградят.

Най-добрият подход е да се фокусираш върху едно или две неща наведнъж. Отдавайки живота си изцяло на подобрения, срещаш много предизвикателства, а навиците, които се опитваш да развиеш може и да не се запазят за дълго.

Трудно е да достигнеш до хармония, но редовното опитване, ще ти позволи да опиташ различни неща и да разбереш кое работи най-добре в твоя полза.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *