Нещата, Които Богатите Правят: 10 Неща, Които Ти Вероятно Не Правиш Сега

photo-1425421669292-0c3da3b8f529

Богатите хора и обикновените хора правят нещата по различен начин – затова богатите са богати.

В този пост ще разгледаме списък от 10 неща, които богатите хора правят. А ти колко от тези неща правиш?

1. Богатите искат да бъдат богати

Очевидно, но факт. Но ето я и значителната разлика: кой не иска да бъде богат? Ти също искаш да бъдеш богат, казваш, че ще бъдеш богат, но просто казваш. Това е разликата- ти казваш, че искаш, а те искат.

Това е, което Пол Арден казва и което ще те окуражи:

“Почти всеки богат и влиятелен човек не е особено талантлив, образован, чаровен или с добра визия. Той просто става богат и влиятелен просто, защото иска да бъде богат и влиятелен.”

2. Богатите излизат с други богати

Обикновено започват да правят това, когато дори не са забогатели. Забелязвал ли си някога, когато си навън с приятел и той се прозee, как това те кара и ти да се прозяваш? Точно така се получава и в този случай – когато виждаш, че приятелят ти трупа милиони, това те кара и ти да трупаш милиони. Замисли се върху това.

3. Богатите преследват много, много професионалисти и попиват, колкото се може повече от знанията им

Бизнес учител, учител по здравословно хранене, фитнес инструктор, духовен наставник, психолог, музикален педагог, няма значение какво предлагат, но винаги избирай най- добрия от най- добрите. Попивай от всеки, колкото се може повече. Например ходи на психолог не за да излекуваш някаква вътрешна болка, а по- скоро да видиш как психологът си играе с ума ти, за да можеш да прилагаш това върху други хора.

Няма нужда от това да преоткриваш… колелото. Просто следвай стъпките на създателя му и след това просто го попитай как е стигнал до тази идея. Не е толкова сложно.

4. Богатите учат другите хора на неща, които богатите хора правят

Какво научи днес? Нищо? Това не си струва деня ти. Сега вземи един лист хартия, напиши върху него днескашната дата и го изгори… Това е символично представяне на това, което си направил с днескашния ден. Знаеш, че имаш около 29.000 дни, след това идва смъртта. Замисли се над това. 28.999, 28.998…. Времето лети

5. Богатите свързват богати хора с други богати хора

Ако някой е спечелил и просто помогне на друг с нещо, той ще бъде награден с един вид безплатна реклама от човека, на когото е помогнал. Това гради добрата репутация при богатите хора. От друга страна запознаеш ли двама човека, които изградят добри взаимоотношения помеду си, те винаги ще помнят кой ги е запознал, защото благодарение на този човек те са се срещнали. Определено от това печели и този човек, защото получава положителни отзиви. Толкова е просто, какво по- хубаво от добрата реклама?

6. Богатите работят толкова много сякаш животът им зависи от това

Разбира се, животът им до известна степен зависи от работата. Точно това прави богатите хора здраво мислещи. По колко часа на ден работиш ти? Удвои тези часове или престани да се оплакваш.

7. Богатите правят това, в което са добри

В какво си истински добър? Стани 100 пъти по- добър в това, отколкото си сега и след това се открий пред света. Не забравяй и да печелиш пари от това.

8. Богатите не работят това, което биха направили за без пари

Ако богатите имаха парите, които искаха, и възможността да правят, каквото си поискат, сега щяха да се излежават на шезлонг с коктейл и чадърче в него на плажа, както всяко едно живо същество на планетата обича да прави през лятото.

Независимо с какво се занимаваш, работата е еднообразна и на моменти отегчителна. Забрави да правиш това, което обичаш. Прави това, в което си добър.

9. Богатите спестяват парите си

Има моменти, в които печелят много, а в други просто харчат много. Затова богатите са се научили да спестяват парите си. Никой не иска да падне на нулата, просто защото е бил несъобразителен.

10. Богатите  правят докрай всяко едно нещо, с което се захванат.

Дори прочитат тази статия докрай. Обикновените хора започват нещо, но рядко го приключват. Богатите хора  по- скоро биха скочили с бънджи, чието въже е завързано за балон. Може и да четат най- ужасната книга, на която някога са попадали, но няма да я оставят докато не стигнат до последната й страница. Всичко това само защото мразят недовършената работа. Започнал си го? Завърши го или въобще не го започвай.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *