Кой Заслужава Доверието Ти – Съвети от Тони Робинс за Бизнеса

photo-1424298397478-4bd87a6a0f0c

Умението да предвидиш дадена ситуация, силната интуиция – това е сила. Стане ли въпрос за управлението на бизнес обаче, тази сила не винаги е това, което довежда до добри резултати. Не можеш да предвидиш всичко, не можеш да бъдеш навсякъде по едно и също време и не можеш да бъдеш свидетел на всичко. В бизнеса се нуждаеш от екип, който да помага за задачите и развитието на компанията. За съжаление не всеки е честен и справедлив за това, което се случва в моментите, когато не си наоколо.

Свързано: Защо е Нужно да си Заобиколен от Стойностни Хора

За да избегнеш съсипването на това, което си изграждал с много труд и усилия през годините или ти предстои да изграждаш, Тони Робинс, един от най-известните експерти по самоусъвършенстване в момента, дава няколко полезни съвети за доверието:

Съвет #1: Опознай добре партньорите си

“Имал съм партньори в бизнеса, които са били много добре квалифицирани, но са лъгали за това, което притежават или могат.”

Съдружничеството може да бъде голям плюс за един бизнес. То ти позволява да достигнеш нови постижения, да контактуваш с мислещи и амбицирани хора, с които да превърнеш нещо малко в нещо голямо и проспериращо. От друга страна обаче съдружието обаче си има своята тъмна страна. Това, от което то се нуждае повече от всичко останало, е доверие.

За да избегнеш неприятни резултати, направи проучване. Разрови се, открий информация, препоръки на бъдещия ти партньор. Направи пълна проверка на професионалния му опит. Запомни нещо много важно, което Робинс съветва: “Само защото някой слага голяма сума пари на масата, не означава, че е човек, заслужаващ доверие.” Проучи – “напиши си домашното”.

Съвет #2: Назначи правилните и сигурни хора

“Спомням си добре как един ден се прибирах у дома след един от първите ми семинари, в началото на кариерата ми. Компанията ми беше все още малка и имаше само 12 служители. 11 от тях дойдоха на летището, за да ми кажат, че ако не уволня, човекът, който води шоуто, ще напуснат те, колкото и да ме обичат. Когато се върнах, разбрах, че тя е похарчила всичко, а се нуждаех от $50, ооо, за да оставя шоуто, а ги нямах. Трябваха ми $50,000 за понеделник, а беше петък.”

Характерът е това, което развиваме по време на израстването ни. Влияят му много фактори и без реални усилия, е много вероятно той да се промени. Не всеки от хората, които наемаш, ще има характер, който ще съвпада с твоите ценности и убеждения. А това води до много недоразумения. Избирай хора, с които нагласите ви съвпадат, и проблемът със съмнителната личност ще изчезне. Избирайки грешния човек за дадена висока позиция, може да бъде пагубно за компанията ти. Затова бъди внимателен, подбирай служителите си и им давай правилните роли.

Свързано: Ключът Към Великата Същност

Съвет #3: Развий се, бъди недосегаем

” Животът те въвлича в беди докато не изградиш достатъчно здравина и сила, за да не можеш повече да бъдеш “съборен”. Привикнах към това как да се справям с $50,000, след това с $1,000,000, а в момента със $100,000,000. Когато се научиш да се справяш с $100,000,000, ще дойдат $500,000,000. Всичко се свежда до контрол. На колкото повече можеш да издържаш, толкова повече ще получаваш.”

От съмнителни партньори до злоупотребяващи служители, тези хора единствено ще ти помогнат да установиш грешката, която си допуснал, за да си вземеш поука и да не я повтаряш повече. Това са от онези уроци, които ни помагат да се усъвършенстваме, да станем недосегаеми, за да можем да изградим стабилен бизнес.

Screen Shot 2016-05-02 at 10.51.51 PM

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *