4 Книги, Които Ще Променят Нагласата ти за Парите Завинаги

books-1082942_960_720

Това, което най-много ни спира от финансов разцвет, е начинът ни на мислене или мнението, което си изграждаме за парите. Недоволстваме, че професията ни не е достатъчно хубава или заплатата – не толкова голяма и това е нашето оправдание. А тези две неща всъщност по никакъв начин не ни спират от това да се развиваме в професионален план, следователно и да печелим повече.

Искаш ли нещо в живота, нищо не може да те спре освен собствените ти мисли и разсъждения. Тук ще видиш четири книги, които са част от тези литературни произведения, които имат силата да променят възгледите ти относно парите и възможността ти един ден да забогатееш.

А има ли книга, която би препоръчал ти?

1. “Най- богатият човек във Вавилон” Джордж С. Клейсън

171386_bПочти преди век Джордж Клейсън разкрива какво коства на човек, за да стане   богат, в своята книга “Най-богатият човек във Вавилон”- класика във финансовия свят.

Оказва се, че “тайната” за забогатяването не е толкова голяма загадка, кактo пише авторът. Всичко се свежда до това да уловиш няколко прости, но много ефективни идеи.. като например да се разплатиш първо на себе си; да живееш, съобразено със средствата си и да инвестираш в себе си.

Клейсън подчертава тези идеи чрез няколко невероятни притчи, идващи от най-богатия древен град – Вавилон.

 

2. “Мисли и забогатявай” Наполеон Хил

misli-i-zabogatjavaj1

Наполеон Хил проучва над 500 самоизградили се милионери в продължение на 20 години преди да издаде своя бестселър за 1937 година.

Той разбулва “тайната” за забогатяването в 13 лесни стъпки и разкрива най -големите причини за провал, които ни спират да се докоснем до голямата печалба.

Това четиво ще ти помогне да разбереш, че да бъдеш богат зависи от нагласата ти и от нищо друго. Всъщност никъде не се споменават думите “пари”, “богатство”, “финанси” или “капитал” в книгата на Хил. Авторът се фокусира върху премахването на подсъзнателните бариери, които лишават много от нас да постигнат своя собствен финансов разцвет и също така как да мислиш и работиш за този успех.

 

3. “Богат татко, беден татко” Робърт Т. Кийосаки

Untitled

Мултимилионерът Робърт Т. Кийосаки разказва в своята книга “Богат татко, беден татко” история за двама бащи – неговия и този на най-добрия си приятел.

Неговото определение за богатство придава значителна важност на парите, които си спестил за идните дни (дали за пенсионирането, дали за спешни случаи, или важни събития), отколкото на парите, с които разполагаш днес и ще изхарчиш.

Кийосаки доказва мита, че печеленето на много пари те прави богат и учи читателите си как да натрупат богатство дори и с най-скромната заплата. Както той подчертава: “Не е важно колко пари правиш. Важно е колко пари спестяваш.”

       

                

 4. “Мисли като милионер и ще станеш милионер” Т. Харв Екър

Untitled5Разликата между богатите и всички останали не е в образованието, интелекта, уменията, късмета, избора на професия или инвестициите. Разликата се крие в начина, по който мислят богатите хора. Това обяснява самоизградилият се милионер Т. Харв Екър в книгата си “Мисли като милионер и ще станеш милионер”

Добрата новина е, че този техен плюс може да бъде усвоен от всеки. Всеки един от нас може да започне да мисли, действа и взема решения като един супер богат човек.

Както Екър пише: “Ако искаш да станеш велик голф играч, можеш да се научиш. Ако искаш да си велик пианист, можеш да се научиш … Ако искаш да бъдеш богат, можеш да се научиш.”

В тази книга той разкрива 17 начина, по които заможните мислят и постъпват и определя особени за милионерите действия, които биха ти помогнали да разрастнеш състоянието си.

Ако ти е харесала тази статия, може би ще ти хареса и Безплатният Мини-Курс, която имаме на тема “Как да достигаш до нови потенциални клиенти, изцяло по интернет” Кликни на кутийката отдолу за моментален достъп.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *