Как Да Успееш Според Зодията Си

screen-shot-2016-12-09-at-11-41-20-pm

Въпросът за 1 милион долара, нали така?

Наскоро бяхме направили Уебинар с над 600 човека и никога досега не бях виждал толкова много хора на едно място да питат този въпрос!

И по-точно… “Пешо, може ли да ми дадеш примери за успели хора и богати предприемачи, които са моята зодия, кои са те?”

Така, че в тази статия реших да направя един кратък анализ… (по мое мнение) за това как ТИ можеш да използваш силните страни на своя слънчев знак (зодията ти)…

И понеже въпросите на всички бяха. Коя биография да чета за моята зодия.. аз ще ти казвам хората в статията, а ти ще търсиш биографиите в зависимост дали говориш Английски или не. Но и на 2та езика има много информация за всички хора 🙂

Започваме с:

Номер 1: ОВЕН

Овните обичат да действат бързо.. да се изправят срещу големи препятсвия с увереност, че ще се справят и мразят да са посредствени!

Представители на Зодия Овен са създателят на Уол Март – Сам Уолтън (най-голямата верига магазини, където се продава всичко), Грант Кардон … известен Експерт по Продажби и инвеститор и много генерали!

По мои наблюдения, силните страни на Овните са, че тяхната Спонтанност, Честност и огън да взимат действие ги прави перфектни … продавачи, лидери, генерали… Те карат нещата да започват да се случват.

Чувствителните хора, да не се мяркат покрай тях 😀

Хора, които постоянно са в движение, преговарят … продават идеи, водят хора, действат. Те взимат бързи решения БЪРЗО и умеят да използват увереността си да убеждават другите.

Обаче е много важно за Овните да преодолеят Егото си, защото това ги саботира. И другото нещо е … някой път са срамежливи, което е странно като имаш предвид, че във всеки един момент може да се наежат. :Д

Обичам ги и обожавам да работя с тях. На тях може да се има доверие.

Продължаваме напред…

Номер 2: Телец

Телците са земна зодия, което ги прави по-уравновесени и доста по-спокойни от Овните.

Зодия Телец е Марк Закърбърг, който в момента е най-влиятелният човек в света… даже успоравно е най-влиятелният човек за всички времена. Няма да изпадам в подробности защо е така, прекалено сложно е за този пост.

Исторически погледнато най-много императори са зодия Телец… но е много по-различно от мотивацията на Овена да са първи.

Телците по-скоро се стремят към Богатство за себе си и богатство за другите около тях. Те вярват в изобилието и искат и другите да имат изобилие.

Може би затова Марк Закърбърг се стреми да прекара Интернет в целия свят, за да може всички да имат! (обаче за сайтове освен Фейсбук трябва да си платят :Д)

Също така дама с името “Мери Кей Аш”, която е натруапала състояние от милиарди долари като основателката на компанията за козметика със същото име. Нейн е цитатът към дистрибуторите и: “Искам да ви направя най-добре платените жени в Америка”

Представителите на Зодия Телец са добри в поставянето на дългосрочни цели и с искрено и авторитетно поведение към другите осигуряват, че всички ще спечелят. Търпеливи са и издръжливи и няма какво да ги спре, но трябва да имат големи цели и да вземат други хора със себе си!

Страхотни са… аз съм Дева и се предполага да се разбирам с тях най-много от всички 🙂

Зодия Номер 3: Близнаци!

Окей тук вече става интересно. От Близнаците имам малко смесени чувства като бизнес партньори … малко са непостоянни, но силните им страни нямат равни!

В Холивуд е пълно с Близнаци, певци, артисти и т.н. Знаят какво да кажат, как да го кажат и дори да е най-налудничевото нещо на момент… някак си ще им се размине и даже ще спечелят! :Д Нищо чудно, че Доналд Тръмп е близнаци!

В книгите си Донълд Тръмп пише, че най-много пари е направил продавайки апартаменти в сградите си като “Най-грандиозното нещо на света” и винаги е успявал да манипулира медиите :Д

За по-младите… 2pac и Kanye West са близнаци.

Майтапа настрана.

Близнаците според мен са най-умните хора в Зодиака. Те са страхотни консултанти. Въпроса е как могат да използват целято си остроумие да натрупат богатство .. примерно 🙂

Зодия Номер 4: Рак

 Всички знаем за непрестанната смяна в настроенията на раците, това че те се стремят към сигурност и че са невероятно чувствителни. Това е ясно на всички образовани хора. (в сферата на Астрологията)

Кои обаче успешни и богати хора са Представители на този знак и кои техни силни страни ти можеш да емулираш ако си зодия Рак?

Този отговор е лесен, тъй като в списъка на Милиардерите има доста голям подбор от Раци!

Като за начало, зодия рак е Елън Мъск, основателят на компанията SpaceX, чиято мисия е “да запази човешката раса” като успешно успее да премести колония от хора на Марс. Не е тайна и дори Стивън Хокинг говори за това, че със сегашното темпо на Глобално Затопляне на планетата земя и остават около 1,000 години само.

Обаче явно Раците са едни от малкото хора, които черпят мотивация някъде дълбоко от себе си да направят нещо по въпроса.

Елон Мъск е и основателят на компанията Тесла, която произвежда електрически коли… отново породен от същия мотив да забави Глобалното Затопляне, което на този етап е неизбежно, но поне да го забави достатъчно докато стане преместването на човешката раса.

Друг известен Представител на Зодия Рак е милиардерът Ричърд Брансън, който всъщност има Дислексия. Когато той анализира успеха си и състоянието, което е натрупал …го допринася изцяло към следното:

“Поради моята Дислексия аз трябваше да се разбирам с другите хора, които ми помагат с всичко. Аз винаги съм поставял създаването на работна среда за моите служители, в която те могат да виреят и е забавна и сигурна, преди всичко друго”

Джон Д. Рокфелер е рак… най-богатият човек, който е живял на планетата земя (като процент от брутния вътрешен продукт на Щатите и инфлация)… и той също е успял да го направи “чрез хора”

Честно е да кажа и, че има много артисти, които са зодия рак. Особено много  креативни дизайнери, фотографи и т.н. които достигат до върха на кариерата си и събират други Креативни хора и помагат на тях също откъм Бизнес аспекта.

Продължаваме напред… Ракът се получи малко по-дълък, но смятам, че заслужават любов. Баща ми е зодия рак и аз знам от първа ръка, че понякога могат да бъдат големи дразнители, но са наистина чувствителни и добри хора и първи ще се притекат на помощ ако има проблем.

Зодия Номер 5: Лъв

Краля на джунглата! Те заслужават най-доброто от мен и специално за тях ще изпия 1 студена вода да се разведря и да се постарая на макс.

Започвам директно не с друг, а с Президента на най-великата държава (след България) и световен Лидер на Съединените Американски Щати- Барак Обама!

Барак Обама … много хора го обичат, някои не го харесват много, но с едно никой не може да спори! Че няма човек, който да не знае за него, няма човек, който да не е чувал за него. Този човек сияе когато излезе да говори. Всеки ще се съгласи.

Напомня ми на Наполеон Бонапарт, който също е зодия Лъв откъм това, че е Лидер, който: 1во остава позитивен в най-трудните времена. Да станеш президент в най-голямата криза от голямата депресия насам през 2008 не е лесно. Един лъв може да го направи и даде надежда и да се бори. И 2ро бори се за бъдещето.

Примерно Наполеон Бонапарт е бил първият император на Франция обаче той е направил много, много за света отделно от постиженията му с армията, като например да се бори за първата конституция на Франция като Консул!

Обама в момента се бори за “Глобалната Икономика” и по-точно 1 правителство за целия свят, което е много много важен елемент за мира и спокойствието по света и регулиране на ресурсите. (поне най-умните хора по света са на това мнение, че това също е неизбежно)

Но за Лъва… по мое лично мнение. Трябва да стъпи в Лидерската си роля и да използва Харизмата си да “продава” идеята си, за да включва други хора в реформите, които цели.

Той е щедър … много щедър! И особено когато остави драмата на страна се превръща в жива Легенда, която хората следват и се възхищават.

Хенри Форд е зодия Лъв, който е направил Автомобилът достъпен за масите! Едно от най-големите постижения в историята. А още по-интересно за него, което много хора не знаят е, че той е създал средната класа! Единственият човек по онова време, който е дръзнал да увеличи заплатите драстично и да смъкне работното време. Още един реформатор…

Друг представител на зодия лъв e Арнолд Шварценегер и неговата биографична книга “Зов за Завръщане” е уникална и е препоръчително всеки да я прочете!
За дамите, представител на зодия лъв е създателката на книгата Хари Потър – Дж.К. Роуинг.

Добре спирам до тук с Лъва, мисля че горе долу успях да представя идеята и да ви дам добра представа към кое да се насочите.

А за дамите само да споделя също, че Марта Стюарт и Мег Уитман, които са известни по света (но май не много в България) са много успешни бизнес дами зодия Лъв. Не се впуснах в подробни техни истории, защото може би много от читателите не са ги чували, а искам това да е достъпно за всички.

Зодия Номер 6: Дева

Интересно … най-много от студентите ни в Академията са Зодия Дева!

От една страна % от това със сигурност идва от факта, че аз съм зодия Дева и както се казва на Английски: “Birds of feather flock together”- тоест привличаме хора като себе си.

Но значително по-големият фактор е, че Девите колекционират страшно много знание… Нон-стоп. Те инвестират в себе си и в обучение, защото знаят, че е практично.

Но не като Близнаците, които колекционират всякакво знание на всякакви теми (в което няма лошо), Девите по-скоро подбират практичното и всичко друго, може да си хваща багажа и партакешите и да потегля… 😀

По-рано казах, че Близнаците са най-умният знак, всъщност като се замисля, може би те са най-интелигентният знак! Но откъм умен може да се поспори между Близнаци и Дева. (от куртоазия го казвам, хаха)

Работата е там, че успешните и Богати представители на Зодия Дева имат много специфичен процес за подбиране и използване на знания, който никой друг няма като сила. Любимият ми пример е Уорън Бъфет.

Уорън Бъфет прекарва 80% от времето си в четене и мислене и е може би най-великият инвеститор на всички времена (или поне със сигурност на нашето време). Причината поради, която е най-великият Инвеститор е, ще дам пример с цитат на Милтън Хърши, основателят на Компанията Хърши за шоколади, един от най-големите производители на шоколад  в Щатите дори до ден днешен.

Милтън Хърши също е Дева и той е казал следното. (няма да мога да го цитирам 1 към 1, защото ще ми отнеме много време да търся цитата) Когато го питат… добре ти започна с Карамел, как така продължи с шоколад и изгради тази империя, конкретно с шоколад?

И той казва.. “Много лесно, карамела е просто временно модерен, докато шоколадът остава” Мисля, че това е цитат, който само сестрите и братя Деви ще оценят, но това е как оперира мозъкът на една успешна Дева.

Уорън Бъфет инвестира само в компаниите, които са доказани да работят и ще продължат да работят с години напред… компании като Гайко Автозастраховки, за които хората плащат всеки месец и няма как да фалират поради смяна на технологията в застраховките или нещо такова. Компании като Кока Кола…

Това, в което Девите са изключително дяволски добри е да събират най-добрата информация и знание от всякъде, да прекарат време в мислене и много добър анализ на всички детайли и всички аспекти… да вземат решение въз основа на цялото това нещо, да гарантират, че ще работи и след това да продължат да го правят без да си променят курса на нещо друго, което най-вероятно няма да работи!

Казват, че затова в списъка с Милиардерите, най-много милиардери са Деви. И те не обичат да се хвалят и не обичат да са център на вниманието, даже много често обичат да са зад кулисите.

Основателят на компанията Интел микропроцесори е Дева, което не е учудващо като имаш на предвид, че и продукта и компанията изискват огромна прецизност и системи.

Също много създатели на Франчайз вериги са Дева, като например създателят на KFC – Колонел Сандерс… и е много логично защото при Франчайза, твоята задача е да създадеш Бизнес Модел, който да го подобряваш и човъркаш и подобряваш и човъркаш и накрая да може… всеки средностатистически искащ да бъде бизнес човек да си купи този Франчайз и да има успех с него.

Майка Тереза е зодия Дева. Зодия Дева също както Зодия Риби са създадени да помагат, но по по-различен начин. Ние сме създадени да помагаме като създаваме системи и организираме, а Зодия Риби са създадени да помагат директно на хората или чрез Продукти (ще говорим и за тях.)

Затова съм най-горд с Академията и начинът, по който работим с всички студенти от Успей в България… защото в Академията аз никога не съм искал да цопнем тренировки за щяло и нещяло. Моята визия беше да направим целия Модел на Академията от А до Я всеки да започне стъпка по стъпка и да премине през цялата тази система базирана на страшно много знания, проучвания, доказани резултати, лична помощ от оператор и много други малки елементи, които повечето хора не знаят, но правят машината да работи по-добре от всичко друго.

Разбирате ли как разсъждава една Дева? Целта не е да работите вие ръчно за нещо конкретно, а да създадете система и да подобрите тази система, която да се ошлайфа до съвършенство и да върши цялата работа по-добре от всичко друго.

За мен е огромно удоволствие да правим това с Успей в България… сега го правим и с международната ни компания, с която се местим в Лас Вегас да достигнем до пълния и капацитет и наистина да променим цялата индустрия и да помогнем на хора по целия свят. Обаче нямам търпение след това да продължим със следващото ниво също в Сан Франсиско където ще може да систематизираме нещата още повече със Софтуер, който да промени цялото образование завинаги… но животът е живот и никога не знаеш как точно ще се случат нещата, колкото и да плануваме!

Искам да благодаря на всички в Академията на Успей в България, които са част от това, което правим и се възползват. След години едва ли ще може да прекарваме толкова време с това, но със сигурност ще сме постигнали много заедно 🙂

Зодия Номер 7: Везни

Аххх от къде по-напред да започна с тези така омайни, чудновати сладкодумци. Много ми напомнят на Сирените от мита за Язон и Аргонавтите. (много интересна история)

От моя личен опит с Везните е много хубаво, приятно и полезно … но също както с песните на Сирените, заплеснеш ли се по-продължително, или ще достигнеш дестинацията лесно и приятно или ще разбиеш кораба. Зависи колко внимаваш!

Aко трябва да опишем богатите и успешни Везни с един израз то той бил следния: “Хората на народа”.

Перфектен пример е Ким Кардашиян от Холивуд, която олицетворява всички силни страни на Везните:

-използва чувството си за стил;
-използва умението си да разбира какво масите искат и как да им го даде по най-ефективния начин;
-използва умението си да завърже връзки с най-правилните хора, които ще и помогнат да осъществи целите си;
-иска средностатистическия човек (и даже под средно) да мечтае, да израстне да се възползва и също да вземе своето

В Холивуд е пълно с Везни! Еминем е друг страхотен пример, който даже в песента си: “Рап Господ” споделя формулата си за масивен успех с фенове и други рапъри! (свързана с това, какво масите искат и се нуждаят да чуят)

Някои Астролози негативно нападат Везните, че лъжат прекалено много, но е важно да се отбележи, че е тяхна силна страна да разказват истории! (макар и да преувеличават понякога)

Милиардерът и дизайнер Ралф Лорен е невероятен пример! Не само, че както много други Везни (в случая и Дона Каран), е използвал чувството си за Естетично и красиво, изграждайки компанията си … но той с дрехите си е продавал една мечта. Мечтата за по-добрия живот.

Естествено, успешните и Богати везни не са само Дизайнери, Певци, Актьори … те са и Предприемачи в други индустрии. (и Дипломати… най-добрите Дипломати)

Милиардерът инвеститор Питър Тиъл е използвал умението си за това как се променят предпочитанията на хората като един от първите инвеститори във Фейсбук (и разбира се познава абсолютно всички във Силициевата Долина)

И най-интересното от всичко, е че те могат да използват всички тези силни страни да постигнат така желаната от тях Честност и Справедливост по света… както една истински достойна Везна.

Махатма Ганди- Бащата на Индия, да успее да убеди този огромен народ под Британска Власт да не се подчинява на поробване, НО БЕЗ без капка насилие…и успешно да завърши движението за Независимост. Невероятно!

Ехх как се нуждая от една Везна да ме свърже с всички правилни хора на планетата Земя и да ме залъже за момент, че живота е лесен 😀

Зодия 8: Скорпион

Следващата зодия е зодия Скорпион, която ми е изключително на сърце и приемам много сериозно. Всъщност, скорпионите не могат да се приемат по друг начин, освен сериозно, защото това са сериозни хора със сериозни амбиции и намерения и понеже за тях има главно само 2 типа хора… не бих искал да съм от втория! Искаш ли да знаеш? 🙂

За Богатите и Ултра-успешни Представители на Зодия Скорпион е повече от ясно, че с примирение нищо не се постига. Изисква се остра конфронтация и често агресивно-конкурентни мерки, когато е поставено оцеляването им под риск. (което в света на Скорпиона е нон-стоп)

“Живота не е честен, започвай да свикваш” – казва Бил Гейтс, най-богатият човек в света от много години насам. Безстрашни, фокусирани и дълбоко мотивирани, те се чувстват изцяло в свои води в Бизнес Капитализма и най-високите нива на Мениджмънт!

Перфектен пример е Главния Изпълнителен Директор на Дженерал Електрик. В продължение на много години Джак Уелш е Мениджър на 20ти век според списание Форчън. Започва с компанията като директно уволнява 100,000 човека, автобиографията му се казва “Побеждаване” и има правило, с което най-слабите 10% от работната сила периодично се уволняват.

Аз съм на 100% убеден, че ако има Скорпиони, които четат това и не са постигнали целите си до този момент, то единствените причини са само 3:

-не са си го поставили за цел (ама наистина поставили за цел);
-не са включили животинския си инстинкт за оцеляване;
-не са започнали да се възползват от силните страни на други хора.

Това е, което е Бил Гейтс е направил.

1. Той се е обсебил на 100% да сложи софтуера си във всеки един компютър и компютър на всяко едно бюро по света. Работи по 3 дни без да спи, концентриран и интензивно прекарвайки всеки един час в здрава работа.

2. Той е включил животинския си инстинкт за оцеляване като безмилостно първоначално се е борил да оцелее измежду гиганти и съдейки ги тях, за да има шанс. И впоследствие Майкрософт ставайки гигант и безжалостно елиминирайки всеки друг подобен софтуер от картинката. Съден тонове пъти и уважаван от всички в Софтуерната и хардуерната индустрия… той просто не се предава и оцелява!

Спорно.. никой друг знак, не може да премине през всички тези гадории и като Феникс да излиза от пепелта всеки път.  Само ракът, може да се мери с него като най-силния знак от Зодиака, защото Раците са толкова крехки отвътре, че се пазят и бият също със зъби и нокти. (като Майк Тайсън и сегашния шампион на UFC по смесени бойни изкуства.) Но ми се струва, че раците в един момент изнемогват. Те са по-скоро на емоции и спонтанни атаки.

Но Скорпиона според мен ще премине през всякакви гадории, ще оцелее и ще се върне за теб! Това е скорпиона.

И номер 3 сила Както Бил Гейтс казва: “Който има най-умните хора, печели. Вземи всички пари на 1  компания, дай им 30те Топ хора в Индустрията и гледай как побеждават отново и отново”

Най-умното нещо, което Бил Гейтс е направил според него е да събере правилните хора на 1 място и да им отключи силните страни и да ги фокусира както той е фокусиран на целта.

Ууух … това беше дълго! Мога да говоря за Скорпионите с часове, защото ги уважавам и обожавам. Сработваме се просто перфектно, защото работата се върши без излишни глупости и измислен свят. От самото начало се знае какво се изисква.

Зодия 9: Стрелец

И сега ще мина набързо през Стрелец, защото съм почти сигурен, че почти никой Стрелец не чете в момента, така или иначе. Най-вероятно обикалят някъде или са затворили статията, защото нямат търпение или пък си празнуват рождения ден! Само най-най-сериозните и амбицирани са останали.

Но нека поне за всички, които четат да знаят с кой си имат работа 🙂

Стрелците са големи приключенци, целящи да съберат истина и мъдрост! Малко хора знаят, но “Практичната философия за Личен Успех”, която много хора допринасят и дават кредит на Наполеон Хил за създаването и … всъщност е тотално събрана от Андрю Карнеги и поднесена много тактично на Наполеон Хил под формата на серия от интервюта, в които Наполеон Хил се запознава с всеки един от принципите.

Наполеон Хил е Скорпион между другото, който казва, че е правил много грешни решения в живота си и въпреки всичко, е успял да разпространи философията на Карнеги и направи повече хора Милионери от може би всеки друг. Фенискът от пепелта, отново?

Андрю Карнеги сам по себе си е бил, най-богатия човек по времето си заедно с Джон Д. Рокфелер и Джей Пиерпонт Морган. И той допринася цялото си богатство на мъдростта, която е събрал през годините и тези принципи на природата… къде от историите в Библията, къде от майка природа и наблюдавайки как функционира космоса и растенията е събрал цялата тази мъдрост и я е обобщил в принципи за хората да използват и да успеят!

Това е първото нещо за Стрелците!

И второто нещо, е че от много малки са склонни да мислят в огромен мащаб и да поемат големи рискове. Стрелците са 3тия най-често срещан знак сред звездите в Холивуд след Близнаци и Везни.

От малки ги хващат като Майли Сайръс и на 18-20 вече са звезди! 😀

Но конкретно в Бизнеса..

Това, е че те мислят в мащаб и са склонни да поемат много големи рискове поради приключенската си и различна позитивна природа! Дали това ще е Уолт Дисни с амбициите си за Дисни Уърлд, като огромен увеселителен парк, което за онова време е било повече от налудничево!

Или пък Стивън Спилбърг с Джурасик Парк… съчетание от невероятно въображение и огромен, огромен проект!

Това е за днес!

За последните 3 зодии и най-сладкото, ще продължа след съвсем скоро, ако има желание! Така, че моля те напиши коментар дали искаш да прочетеш анализите за останалите 3 зодии.

Също така, много от нашите студенти, които са се регистрирали в нашия имейл лист…с безплатния маркетинг курс ще получат имейл с останалите 3 зодии първи, както и най-новата ни тренировка как да си направиш личен, модерен уебсайт, абсолютно сам/а. Така че, ако все още не си се регистрирал да гледаш безплатния маркетинг курс, с който да научиш ново умение или да подобриш вече уменията, които имаш, можеш да го направиш в кутийката отдолу.

%d0%b1%d0%b5%d0%b7%d0%bf%d0%bb%d0%b0%d1%82%d0%b5%d0%bd%d0%bc%d0%b0%d1%80%d0%ba%d0%b5%d1%82%d0%b8%d0%bd%d0%b3-%d0%ba%d1%83%d1%80%d1%81

Това е засега 🙂

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *