Как да Създадеш Бизнес Докато Имаш Друга Професия

new-york-times-newspaper-1159719_960_720

Много хора мечтаят да напуснат работата си и да започнат собствен бизнес. Много успешни предприемачи е трябвало да продължат да работят длъжността, която са заемали, докато не са достигали до момента, когато бизнесът им е бил сигурна опора. Този преход може да бъде прекалено стресиращ и труден, особено когато не харесваш професията си, но няма друг изход от ситуацията.

Амбицията е важна, но не винаги тя е достатъчна, за да те движи напред. Преходът работник – предприемач е наистина решаващо събитие, което изисква от теб да поддържаш мотивацията и силата си. Много лесно би било да се откажеш от курс или да се обезкуражиш по време на промяната.

Тук са представени няколко действия, които да предприемеш веднага, и които ще те държат мотивиран и стремителен докато все още си на работа:

1. Бъди напълно наясно с причината, поради която искаш да започнеш собствен бизнес

Достигайки до отговора на този въпрос, ти преодоляваш първата най – важна стъпка от прехода работник- предприемач. Може би те амбицира това, че ще бъдеш шеф на себе си, че ще постигнеш финансова независимост, че ще можеш да разпределяш времето си по твой избор, че ще имаш шанс да бъдеш креативен, че ще имаш време да бъдеш с децата си или да помагаш на другите. Няма значение каква е причината. Да знаеш какво те мотивира и дърпа напред е това, което ще те държи фокусиран и отдаден на мечтата ти дори когато дойдат трудни моменти.

2. Отдай се на мечтата си

Да имаш желание да работиш нещо и да си напълно отдаден на работата са коренно различни неща. Когато се отдадеш на мечтата си, ти ще направиш всичко възможно тя да стане реалност. Това означава, че ще дадеш всичко за тази цел и на всяка цена ще намериш решение, когато си поставен пред проблем.

3. Създай собствено виждане за бизнеса си

Помисли над представата си за бизнеса година напред и я запиши. Бъди много точен и описвай с детайли. Опиши  с подробности в сегашно време идеалния ден за теб, с какви дейсности се занимаваш, кои са клиентите ти, колко клиенти имаш и какви са месечните ти доходи.

Чети написаното всяка сутрин и вечер, напълно фокусирайки се върху крайния резултат – твоят изпълнен с жизненост и цъфтящ бизнес. Когато се придържаш вниманието си върху резултата, ще имаш възможността да пренебрегваш всякакви негативни мисли, които възникват.

4. Включи се в в група за личностно развитие

Групите за личностно развитие са групи, където няма главни лица. Те са изградени с цел хората, които участват в тях, да се подкрепят един друг или идеите, които възникват. Също така разменят съвети и заедно се справят с различни предизвикателства. Такава група може да бъде отличен помощник за теб, който да те държи мотивиран и отговорен.

Такива групи има оналйн или на живо. Потърси подходящата за теб. Ако ли не можеш, създай твоя с хора, които също започват бизнес.

5. Бъди съсредоточен върху ученето на нови неща

Проучвай и изучавай всяко нещо, което се отнася до бизнеса ти. Интернет предоставя огромно количество от стойностна инфорация за това как да изградиш успешен бизнес. Взимай курсове, наеми учител, намери си наставник. Слушай аудизаписи по време на сутрешния път към работа. Колкото повече научаваш и се усъвършенстваш в сферата, толкова повече сигурен в себе си, мотивиран и успешен ще бъдеш.

6. Бъди позитивно настроен към настоящата ти професия

Всеки ден намирай нещо, което харесваш в работата си, дори да е нещо дребно. Може би харесваш колегите си, или че винаги имаш почивки. Може би се наслаждаваш на безплатното кафе или на удобния стол.

Смисълът в това е, че по този начин се изпълваш с хубави емоции. Колкото повече се фокусираш върху позитивните неща на сегашното ти положение, толкова повече успех ще пожънеш, в каквото и да било друго положение, включително и бизнеса ти. Негативните емоции изпиват енергията ти, което те кара да изпитваш още повече трудности в реализирането на мечтата ти.

7. Налагай си цел всеки ден

Прави малки стъпки всеки ден към твоя бизнес. Трябва да знаеш, че понякога тези малки, но значими стъпки, ще ти се виждат така сякаш не правиш никакъв прогрес. Колкото до работата, в началото всичко ще бъде еднообразни всекидневни задължения. Да осъзнаеш това е част от изграждането на бизнес. Като правиш малки стъпки всеки ден, което включва и досадната рутина, ще започнеш да забелязваш резултатите. Колкото повече напред отиваш, толкова повече самочувствие и решителност ще те придържат към желанието да сбъднеш мечтата си.

 

Предприемайки тези седем действия докато все още работиш, ще бъдеш фокусиран, мотивиран и отдаден на мечтата си. Освен това ще ти се стори, че времето, прекарано на работното място, сякаш лети.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *