Как да Отделяш Повече Време за Любимите си Занимания

photo-1423592707957-3b212afa6733

Искало ли ти се е някога да имаш повече време за себе си или повече време, през което да допрочетеш останалата част от интересна книга? Имало ли е моменти, в които времето те е притискало? А питал ли си се дали може би проблемът за това не е у теб, дали ти не позволяваш на времето да те притиска?

Свързано: Причината за Неизпълнението на Задълженията ти

Полагайки определени методи, можеш да спечелиш достатъчно много време за себе си всеки ден, да четеш, да се разхождаш, да гледаш филм или каквото и да е друго действиеие, което те кара да се чувстваш добре.

Тук ще видиш четири начина, с които да пестиш повече времето си, за да го използваш за любимите си занимания:

1. Изпълнявай задачите по важност

Научи се как да поставяш много важните задачи пред спешните. Много от нас попадат в капана на навика да откликват първо на спешното, забравяйки за важното, което се оказва отделено настрани. Бъди човекът, който контролира ситуацията, а не – който е контролиран от ситуацията. Знаеш, че по-значителните за теб задължения, водят до по-дългосрочни резултати, затова не ги оставяй настрана. Ако през деня усетиш, че има нещо нередно, се запитай: “Това ли е най-доброто занимание, в което мога да вложа времето си точно сега?” Може би ще останеш изненадан как простичък въпрос като този би могъл да те научи как в точното време да се занимаваш с точната дейност.

2. Не отлагай

Отлагането не означава, че през това време не правиш нищо, означава, че правиш по-малко важни неща, лесни занимания, които отвличат вниманието ти и отместват приоритетите ти на по-заден план. Не оставяй нещата просто да се случват, създай си навик да фокусираш енергията си върху това, което има смисъл за теб.

3. Бъди по-организиран

Да си организиран не е само умението да пазиш работното си място винаги чисто и подредено, означава и да имаш добра система с планове, които стриктно следваш. Като за начало изхвърли незначителните неща от бюрото си. След тази първа стъпка можеш да си създадеш метод, който да ти помага в ежедневните задачи и тяхното изпълнение.

4. Поверявай задачите си

Понякога неспособността да оставяме някой друг да свърши дадена задача се дължи на егото ни, което ни вдъхва увереността, че можем да се справим по-добре от другия. Да знаеш кога да оставиш дадени занимания на друг може да увеличи продуктивността ти, защото по този начин заниманията, които не са толкова важни за теб, биват премахнати от списъка ти със задачи. А така остават само най-важните.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *