Как да Върнеш Увереността си Обратно Само за 5 Минути

Be Super

Няма отеглчителен момент в бизнеса или живота – без триумфалните победи и неизбежните загуби, които идват с тях. Плсюсовете и минусите се усещат като емоциално увеселително влакче. Това , което всички си казваме е: ” Мисли позитивно!”, а спънките, на които се натъкваме, са просто неравност в пътя. Загубата не е опция. Понякога просто се нуждаем от лек допълнителен наплив на увереност.

Можеш ли да се справяш с несигурността в себе си, когато това е най-важно за теб? Ежедневна основа и тренировка може да ти помогне да преобърнеш нещата в твоя полза и то бързо.

Тези три упражнения отнемат по- малко от пет минути:

1. Застани в поза характерна за властен човек за две минути

Професор от Харвардския университет провел изследване, в което сравнявал хора с авторитетни пози с хора с неуверени пози за две минути преди да бъдат интервюирани за работа. Хората с авторитетните пози се справили по-добре от останалите. Изследването показало, че тези хора имали значително повече тестостерон- хормон, който е свързан с увереността и значително по-малко кортизол – хормон, който е свързан със стреса. По – властните хора били по- склонни да поемат рискове, както и мозъкът им функционирал по-добре по време на сериозни предизвикателства.

Опитай позата на супергерой: Изправи се с рамене назад, брадичката високо, ръцете, поставени на кръста и краката на разстояние педя и половина един от друг. Почувствай се силен. Застани така в продължение на две минути докато дишаш дълбоко. Също така може да опиташ с позата, наподобяваща морска звезда. При нея вдигаш ръце високо нагоре под формата на “V” и си се представяш като победител в Олимпийските игри например.

Това може да го правиш всяка сутрин след като се събудиш. Това би бил добър старт на деня ти, стига да се отнасяш към това упражнение сериозно и с нужната отдаденост.

2. Виж живота си през очите на бъдещото ти Аз

Може и да звучи малко необичайно, но да имаш представа за бъдещото ти Аз, по-точно външни черти, има възможност нещата да се видят в перспектива. Например нека вземем под внимание пенсионния фонд: преди да влагаме в себе си, първо трябва да уважаваме и харесваме бъдещето си Аз. Това помага придобиването на по-ясна картина за това кой ще бъде този Аз.

През 2014 е направено проучване, в което няколко човека са били помолени да си представят себе си след 10 години. Когато им били показани техни преработени снимки, на които изглеждали по-възрастни, и им била дадена възможността да инвестират в себе си, те били два пъти по-амбицирани да вложат пари, отколкото когато не били видели снимките.

Опитай и ти. Представи си се в бъдещето как гледаш назад и се сещаш за това предизвикателство или използвай програма за състаряване, ако това би ти помогнало повече.

3. Упражнявай благодарност сега и в бъдеще

Това е друг начин да се сдобиеш с увереност след спънка. Благодарността е нещо много просто и чудесна като за начало за всеки, който иска да започне да привлича повече изобилие в живота си.

Опитай се всяка вечер преди да заспиш да се сетиш за невероятните неща, които си преживял през деня и да благодариш за тях. След като това ти стане навик, насочи благодарността си към бъдещето. С други думи, бъди благодарен за нещата, които искаш, но все още нямаш. Когато благодариш за неща от бъдещето сега- в настоящето, малко по малко започваш да си вярваш, че притежаваш това, за което благодариш. Това е много ефективен метод и с практика се усъвършенства.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *