Какво правиш след работа, определя твоето бъдеще! Прекарвай по един час на ден, правейки тези 5 неща и животът ти ще се промени завинаги!

72155199-new-york-united-states-real-estate-developer-and-author-jpg-crop-promo-xlarge2

И ти ли си от повечето хора, които свършват работа към 6 вечерта и си лягат в 12ч. в полунощ.

В рамките на тези 6 часа, какво точно правиш? Гледаш телевизия?

В действителност, важността на дейностите, които правиш между 6 вечерта и 12 в полунощ е толкова огромна, че е трудно човек да си представи.

Твърде много хора смятат, че кариерата ти се определя от 8-те часа на упорита работа и усилия, които полагаш по време на работния ден… И твоето бъдеще и развитие на кариерата ти зависят изцяло от шефа и компанията, в която работиш.

Истината обаче е, че кариерата ти зависи изцяло от теб самия и ти носиш пълната отговорност за това.

Прочети това:

“Израстване” – винаги зависи от теб.
Ако се чувстваш все едно не израстваш в живота и не се развиваш, не можеш да обвиняваш компанията, в която работиш! Не можеш да прехвърляш цялата отговорност на шефа си, че не те повишава!

Какво обаче можеш да направиш, е да прекарваш само по час на ден, правейки тези 5 неща и животът ти ще се промени завинаги…

 1. Приеми, че времето, което имаш всяка вечер е от изключителна важност.

Когато бях в университет, специалността ми беше “Маркетинг”, но винаги съм искал да бъда дизайнер…
Упражнявах се ден и нощ, търсих си работа на свободна практика, за да мога да си подобрявам уменията, както и да развивам нови. Отне ми толкова много време.

Когато станах добър в това, което правя и ме повишиха да бъда шеф, вече нямаше нужда да вземам повече проекти, свързани с дизайн. И се наложи да се върна обратно към Маркетинга.

Всеки изминал ден, когато децата ми спяха, аз прекарвах дълги часове да практикувам, да развивам умения и да се уча непрестанно. Това също ми отне много време, но започнах да осъзнавам колко голяма е възвращаемостта.

Ако бях разчитал само на работното си време, да развия необходимите умения, никога нямаше да съм на мястото, на което съм сега. Днес преподавам маркетинг на студенти, както и съм изпълнителен директор на много известна маркетинг компания.

Това, което правя е, че разчитам изцяло на себе си за уроците, които научавам. И най-успешните хора, които познавам са преминали през същия път, през който преминах и аз.

Нека да ти дам пример…Имам приятел, който завърши “История”, но винаги е имал интерес към технологията и като цяло компютрите… И това, което правеше той е, че през деня работеше в телемаркетинг компания, а през вечерта се учеше как да програмира. И накрая стана Вицепрезидент на известна Стартъп компания, а не по дълго след това Главен Технически Директор.

Имам и още един приятел, който завърши политически науки… но винаги много се е интересувал от предприемачество. Прекарваше дълги часове през нощта, учейки и развивайки умения, които са му били необходими да стартира собствена компания. В крайна сметка, започна собствен бизнес, основа много успешна компания и я продаде. Сега се радва на наградите…

Това, което са правили те между 6 вечерта и 12 в полунощ е изградило цялото им бъдеще. И ще се учудиш, но всеки един от тях е прекарвал тези часове след работа в тежък умствен труд, учейки и четейки…

Ясно е, че трябва да балансираме личния живот с работата… Най-вероятно имаш семейство, деца и трябва да прекарваш време с тях. Дори и да си необвързан имаш своите си отговорности, като да се срещаш с приятели, да прекарваш време със себе си, гледайки филми, играейки игри и т.н.

Но има неща, които можеш да спреш да правиш, като например да гледаш сериали и като цяло телевизия цели 14 часа през седмицата. Да! Хората средно прекарват около 14 часа седмично, гледайки телевизия.

Прекарвайки време в интернет, във Фейсбук, гледайки видеоклипове, това време може да се спести!

Чудиш се какво да правиш в това време…

2. Чети повече!

Попитах ментора си, тъй като той е единствения човек в семейството си, завършил висше образование. Попитах го: “Кой е най-големият ти успех?…

И той отговори следното: “Най-големият ми успех е, че успях да развия навика да чета. От тогава никога не съм спирал.” Той вярва, че ако искаш да постигнеш това, което искаш… знанието е ключът.

Четенето може да ти даде огромна преднина пред колегите ти. В сравнение с тях, ти ще си запознат с много повече стратегии в индустрията, както и ще бъдеш в по-голяма полза за компанията, в която работиш.

Това, което ще се случи, е че ти ще прехвърлиш знанията си на работа, ще имаш повече възможности, и повярвай ми разговорите, които водиш ще бъдат много по-интересни.

Тони Робинс казва:

“Ако прекарваш по един час на ден да изучаваш нова тема, година по-късно твоето знание ще бъде повече от знанието на 99% от хората по света.”

Дори ако имаш само 30 минутки свободни на вечер, прекарани в четене… е напълно реалистично да прочиташ по една книга на седмица. Може и да не си екперт, но ще знаеш много повече от колегите си.

Друг начин да се учиш и развиваш непрестанно е да присъстваш на събития като уебинари, да четеш полезни статии и т.н.

3. Създай възможност за себе си.

И ако можеше да приложиш всичко, което научаваш с четенето в реалния живот на работа, би било наистина страхотно! Но аз и ти знаем, че в много от случаите фирмата, в която работиш не ти предоставя необходимите условия за развитие и прилагане на наученото… В такъв случай, това което правиш е да създадеш възможност за себе си!

Добър старт е да започнеш с доброволни действия, като например да си направиш уебсайт, в който да учиш хората на знанията, които си събрал. Да споделяш истории, събития и всичко, което би помогнало на останалите…

Ти все още си начинаещ, така че има толкова много възможности пред теб, толкова много пректи, които можеш да започнеш и да развиеш невероятни умения. Тези умения ще са много, много по-стойностни от заплатата, която получаваш месечно! Те остават завинаги!

Ако не си сигурен с какви проекти можеш да започнеш и как да създадеш възможност за себе си, не забравяй да се регистрираш за безплатния уебинар в края на статията. 🙂

4. Активно изграждай връзки с хора

По пътя на кариерата ти, изграждането на мрежа с контакти ще ускори много развитието ти.
Ако все още не си изградил мрежа с контакти, трябва да отделиш известно време и да го направиш.

Ето кави са ползите от една силна мрежа с контакти:
– ще можеш да се свързваш с интелигентни хора и да научаваш техните становища;
– ще можеш да получаваш специфична информация и знания, които е трудно да се намерят;
– ще можеш да помагаш на работното си място при наемането на талантливи хора;
– ще можеш да научаваш за нови възможности за доходи;

Ако си предприемач, именно тази връзка с хора ще осигури твоите първи клиенти. Вместо да излизаш вечер на бар или дискотека, помисли с кой можеш да се срещнеш, да обмениш полезна информация и знания. Със сигурност има сформирани групи от хора, които ще са от съществено значение в твоята кариера. Трябва да се опитваш да се интегрираш в тези кръгове. Всяка сутрин, можеш да пиеш кафе с нови приятели, да излезете на питие или на вечеря.

Можеш също така да си направиш професионален профил в Linkedin, както и други платформи, където да изградиш тази връзка с хора, с подобни интересни на твоите. А знаеш ли, там може да се крие твоят нов работодател и да започнеш ново приключение в живота. Запомни връзките, които изграждаш с хората ще са от огромно значение за твоята кариера.

Ако решиш да изградиш връзки с позитивни и амбициозни хора, можеш да се регистрираш за нашия безплатен Уебинар в края на статията, където ще имаш възможност да се запознаеш с около 500 човека и да участваш в томбола с цели 9 награди!

Ако имаш свободно време да гледаш телевизия, то имаш и свободно време да изградиш този кръг от хора.

5. Промяната в живота ти започва тази вечер

От 6 вечерта до 12 в полунощ, въпреки психическата и физическа умора от работа, ти си свободен да правиш, това което искаш, без да се налага да изпълняваш чужди поръчки…

През това време можеш да изключиш… точно както изключваш компютъра на работното си място.. да изключиш мозъка си… или да направиш нещо различно. Нещо, което ще те направи по-умен, по-силен и заобргаден с положителни хора.

От тази вечер започни да правиш тези неща… и ти гарантирам, че след година твоят живот и кариера ще са напълно променени!

Надяваме се тази статия ти е била полезна!

 

Специално за теб създадохме Безплатен Мини-Курс на тема “Как да достигаш до нови потенциални клиенти, изцяло по интернет!”

Кликни на картината отдолу и ще те отведе на страница, на която да се регистрираш напълно безплатно.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *