Какви Ценни Бизнес Съвети Биха ти Дали Любимите Супергерои

justice-league-8

“Батман срещу Супермен” постави рекорд в края на март за най-голямата международна премиера на филм за супергерои. Тези супергерои са много повече, отколкото си мислиш, че са. Подходящи книги, филми, телевизия могат да те научат на полезни неща. Предполагал ли си някога обаче, че бизнес съвет би могъл да получиш от любимия супергерой от детството?

Ето с какво могат да ти помогнат в бизнеса няколко от тях:

Супермен: Знай кои са слабостите ти

superman_05

Супермен е напълно наясно с проблема с криптонита и това, е че трябва да пази дистанция от него. В бизнеса лошите решения могат да бъдат сравнени с криптонит. Резултатът от тях се разпространява прекалено бързо. Загубваш концентрацията си. Надценяваш ситуацията и какво ли още не. Разбери как решенията, които вземаш, могат да те изложат на опасност и действай адекватно на ситуацията.

Батман: Можеш да направиш много повече с добър партньор

3897451-batman-comic-books

Всеки лидер се нуждае от Роби – един силен партньор. Този могъщ Nо.2 е съществено важен за компанията. Един лидер не може да се справи сам, оставяйки след себе си безупречни резултати.

Светкавицата: Бъди бърз

flash-image-2

Светкавицата трябва да взема решения само с едно мигване или има вероятност да попадне на неприятности. Звучи ли ти познато? В бизнеса бездействието е убиецът на успеха.

Железният човек: Бъди в крак с най-новите технологии на пазара

iron_man_comic

Тони Старк ( Железният човек) е водещият участник в постиженията, свързани с технологиите във въображаемия свят на Марвел Комикс. Несъмнена истина е, че най-новите технологии могат да те поставят с едно ниво над твоите съперници.

Невидимата Жена: Защитавай отбора си

ZlWmv

Сюзах Сторм (Невидимата жена ) от Фантастичната четворка може да става невидима, но също така се е научила да съзадава щит или енергийно поле. Това е отблъсквало много от враговете на Четворката. Подобно, бизнес лидерите трябва да защитават своят отбор от всякакъв вид отвличане на вниманието. Колкото повече успяваш да поддържаш отбора си фокусиран върху работата, толкова повече силна и развита ще бъде организацията ви.

Капитан Америка: Бъди този, който вдъхновява

falconamerica1

Капитан Америка е символ на величието на Америка след Втората световна война. Той винаги прави това, което е правилно. Той е пламенен, силен и забележителен. В бизнеса е важно да се показваш такъв, какъвто си и да вдъхновяваш, както работниците, така и клиентите още от пръв поглед.

Жената чудо: Говори единствено истината

comics_wonder_woman

Жената чудо е способна да побеждава в ожесточени битки, но това, с което се различава, е умението й да различава истината от лъжата. Никога не лъжи работниците или клиентите си дори при допуснати сериозни грешки от твоя страна. Никога не би възвърнал тяхното доверие, ако веднъж те разобличат в лъжа.

Върколакът: Намери начин да се лекуваш сам

costume-wolverine

Има моменти, в които Върколакът бива унищожен от враговете си, но той винаги се възстановява много бързо и се връща обратно в играта като кара противника му да съжалява. В бизнеса нещата са до известна степен същите. Провалът учи на полезни неща и прави компанията по-силна и склонна към по-бързото преодоляване на злополучието.

Джийн Грей: Притежавай умението да преценяваш хората

XmenorignisJeanGrey

Джийн Грей от X-Men може да чете мисли и да премества предмети чрез телепатия. Е, цяло чудо ще е, ако усвоиш второто й умение, но израженията на лицето, маниерите и езика на тялото често може да бъде подсказка за мислите на другия. Когато знаеш как да разчиташ действията на хората означава, че ще знаеш как да реагираш в бъдеще, което е много важен елемент в бизнеса.

Невероятно е как тези въображаеми герои могат да ни вдъхновяват в работата.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *