Единствените 5 Начина Как Най-Накрая да Станеш Богат

9

Много са дефинициите какво наистина означава да си богат..

Според някои, да си богат е повече състояние на ума, отколкото да притежаваш определена сума пари.

Истината е, че богатият може да бъде беден, а бедният – богат.

Например семейство от третия свят, състоящо се от петима души, които с любов си поделят малкото парче хляб може да се смята за богато. И обратно, друго семейство от петима души, което живее в 12-стайна къща, но в несъгласие и спорове докато се храни с изобилната си първокачествена храна може да не се смята за богато.

Да си богат, означава да имаш всичко.

Идеалният вариант е да съчетаеш предимствата на двете гореспоменати ситуации: щастливо семейство, което се наслаждава на възхитителни блюда в голяма къща – и това е действително възможно. Но за да придобиеш този вид богатство заедно с финансова независимост, лично спокойствие и щастие, е необходимо да се отдадеш изцяло на постигането на тази цел.

Също така трябва да можеш да се наслаждаваш на богатството си. Някои хора инвестират десетки часове на седмица в работата си, но пък изцяло пренебрегват семействата си. Други се фокусират върху семействата си до толкова, че никога не се ангажират достатъчно с работата си. Очевидно постигането на баланс ще ти позволи да притежаваш истинско богатство и да си в състояние да му се насладиш.

Ако желаеш да постигнеш всичко в живота си, ето единствените пет начина, по които можеш да станеш богат:

1. Откажи се от консуматорското мислене

Необходимо е да направиш голяма промяна от консуматор до производител.

Ето и няколко примера: консуматорите ядат пица, производителите правят пица; консуматорите гледат филми, производителите правят филми; консуматорите си търсят работа, производителите осигуряват работа. Всеки милионер е производител. Само производителите стават богати!

Най-високата цел на производителя не е да яде, а да нахрани хората. Очевидно производителите трябва да консумират на даден етап, но това не е основната им цел. Вместо да мислят какво ще е следващото им ядене, те се интересуват повече от това да осигурят на някой друг следващото ядене, като знаят, че между другото ще имат възможност и те да ядат.

Независимо дали тези производители извършват сърдечни операции, пишат бестселъри или строят небостъргачи, те са се научили как да създават продукти и да предлагат услуги, за да помогнат на хората около тях. Ако отблизо изучиш живота на милионерите, ще откриеш, че почти всеки от тях предоставя ценни продукти или услуги на милиони хора. Когато изоставиш консуматорското мислене и възприемеш мисленето на производителя, ще станеш богат.

2. Знай Стойността на Всеки Един Твой Час

Колко струва един час от твоя ден? Изчислявал ли си някога стойността си? 10 лв? 20 лв? 50 лв на час? В годината има приблизително 250 работни дни. Знаеш ли колко време ще ти коства да станеш милионер? Да приемем, че в момента печелиш по 50 лв на ден. В такъв случай простите сметки показват, че цял един живот не би ти стигнал, за да натрупаш първия си милион.

Но можеш да направиш нещо, за да ускориш двойно времето – като се опиташ да удвоиш и дневната си печалба. Как би могло да стане това?

Ако си търсиш нова работа, кандидатствай на двойно повече места. Ако разговаряш с по 10 клиенти на ден, удвои бройката и се обаждай на 20. Ако гледаш почасово дете, открий начин да умножиш резултатите като отвориш собствен детски център за 50 деца. Разбира се в процеса на следване на целите би било отлично не само да се запази, но и да се увеличи качеството на работата.

Успехът е да получиш това, което искаш.

Щастието е да искаш това, което получаваш.” – Дейл Карнеги

3. Пожертвай Всичко

Болшинството хора се страхуват да правят жертви, понеже смятат, че ще загубят нещо. Самотна майка не би си купила книга за 20 лв, която би й помогнала да спечели 2000 лв допълнително. Същата тази жена, която се страхува да даде тези пари за книга, би купила видео игра на сина си, за да го направи щастлив.

Преди да станеш богат, трябва да станеш беден. Ако не си спечелил от лотарията или си получил богато наследство, трябва да желаеш да платиш цената и да жертваш всичко. Ще има много моменти, когато ще трябва да отложиш възнаграждението си, за да се фокусираш върху по-голямата си цел, която в края винаги си заслужава жертвите.

За да подходиш по-разумно към риска, си задай следните два въпроса:

„Кое е най-лошото, което би могло да се случи, ако поема този риск?”

И след това    „Кое е най-хубавото, което би могло да стане?”

В повечето случаи ще откриеш, че единствената причина да не поемаш голям риск е инвестирането на пари. Ти обаче трябва да си готов да пожертваш всичко, за да станеш несметно богат, дори и това да означава да заложиш и последния лев.

4. Прави Само Дейностите на Богатите

Убиец номер едно на богатството е околната среда. Много често хората решават да се събират в бедни райони и с хора, които постоянно се оплакват, че нямат пари. Ако се обкръжаваш с хора, които постоянно говорят за бедност и нещастие, ти автоматично прихващаш техните вярвания.

Спомням си, когато бях в училище.. имах интерес да уча и да изкарвам добри оценки. Това автоматично ме правеше “загубеняк” в очите на съучениците ми. И въпреки, че исках да израствам личностно аз постоянно виждах как те се обиждат, пушат цигари и проявяват неуважително отношение към всеки, дори и учителите. И дори и да не исках да бъда част от тези лудории аз бях продукт на околната среда, което много афектира моето бъдещо развитие и вярванията ми за богатството.

Много хора толелират отношението на околните и много често придобиват техните вредни навици. Вредни навици като клюкарство, интриги, драми, скандали и насилие силно въздействат и лесно се прихващат.

С времето човек се уеднаквява със средата, която го обкръжава и в която расте, дори и да не желае това. Ако не просперираш, значи живееш в бедност. Открий как можеш да вземеш участие в дейностите на богатите хора. Например вместо да прекарваш време на улицата с хора, които ти влияят негативно, отиди в парка или някоя библиотека, където може да срещнеш някой с твоите интереси и възгледи. Прекарвай време в луксозни сгради, срещай се с все повече и повече успешни хора.

5. Използвай Дарбата си.

Всеки един от нас е природно надарен. Някой хора имат много дарби, а някои си имат само една. И въпреки това трябва да осъзнаеш в какво си добър и непрестанно да използваш дарбата си.
Много пъти, хората се подценяват и не осъзнават колко е важен талантът им. И не само това, ами и оставят другите хора около тях да ги подценяват също…
Не допускай това! Ти трябва да се обкръжиш с хора, които те подкрепят и те приканват към това да използваш таланта си и да бъдеш успешен.

Да намериш своя талант, дарба, способност или умение не е толкова лесно, колкото изглежда. Училището и работното място не подтикват хората да използват най-добрите си умения, и точно затова хората пренебрегват това, в което са добри.

Много често  финансовото състояние и социалния натиск също са пречка да развиеш таланта си. Този натиск много често намаля самочувствието и хората решават да пренебрегнат таланта и дарбата си и просто да изберат монотонния начин на живот… В края на живота си, всеки човек носи пълната отговорност за себе си как е избрал да живее.. да избере да развие таланта си..или да предпочете да плаща сметки и да работи монотонна работа.

(Ако все още не си открил таланта си, а имаш това изгарящо желание да се развиваш, моля те не забравяй да се регистрираш за Безплатния Мини-Курс в края на статията, напълно Безплатно е.

Избери начина на живот, който най-много пасва за теб. Не се влияй от околната среда и винаги използвай силните си страни…

Твоят живот е една история.. Разказвай я често..
Бъди благодарен за всичко, което живота ти е дал и се подготви да получиш повече богатство. Каквото и да е значението за Богатство за теб.. ти ще бъдеш готов да го имаш.

Благодарим ти, за отделеното време. За нас това означава много!

 

Ако ти е харесала тази статия, регистрирай се за Безплатния Мини-Курс, където ще разгледаме “Как да достигаш до нови потенциални клиенти, изцяло по интернет!” ?  Напълно безплатно е и може да се регистрираш в кутийката отдолу.

Със сигурност ще ти бъде много полезно.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *