Джон Максуел: Вместо да се Оплакваш, Запомни Следните 10 неща

Как с правилно поведение можеш да станеш успешен?

Разликата между обикновените мечтатели и онези, които действително постигат мечтите си не е много голяма, но все пак е ясно доловима. В какво точно се състои тя?

Поведение. Успешните хора се държат като такива, което ги разграничава от мечтателите. Постигналите нещо в живота си са хора, отдадени на успеха, без значение какви препятствия лежат на пътя им. Те са готови да положат всяко старание и усилие и плащат цената на успеха.

Следните 10 точки ще разкрият дали и ти имаш успешно поведение:

1. Забрави, че не можеш.

Успешните хора са неуморни в търсенето на решения и в резултат на това откриват творчески подходи, до които другите дори не биха се опитали да стигнат. Вместо да се оплакват, че не могат, успешните лидери сериозно търсят начини да преодолеят препятствията, застанали на пътя им.

2. Хвани бика за рогата.

Успешните хора са безстрашни. Те се устремяват право към източника на решението. Всяко тяхно старание е подчинено на борбата им с проблема и се ръководи от принципа на целесъобразността. Те не чакат; те действат.

3. Излез от зоната на оплакването

Успешните хора не се оплакват. Те разбират, че няма никакъв смисъл от това и се въздържат от дейности, с които просто биха си загубили времето.

4. Влез в кожата на другите.

Успешните хора могат да съчувстват на другите. Те се стремят да погледнат на всяко затруднение с очите на отсрещния човек, за да намерят най-добрите решения на проблема.

5. Поддържай огъня на целеустремеността

Успешните хора са имунизирани срещу изтощение. Те обичат това, което правят, защото са се научили как да поддържат огъня на увлечението, който ги движи напред. Не най-умният, нито човекът с най-големи предимства получава наградата, а онзи, който е най-целеустремен.

(Ако все още не си намерил своето увлечение, но имаш това изгарящо желание за развитие, не забравяй да се регистрираш за Безплатния Маркетинг Курс в края на статията.)

6. Извърви втората миля.

Успешните хора надминават очакванията. Докато останалите избират някакво приемливо решение, те не се задоволяват, докато не постигнат невъобразимото. Поставят си много по-високи цели от тези, които хората около тях очакват предвид обстоятелствата.

7. Спри да се бавиш и действай.

Успешните хора са хора на действието. Докато притеснението, страха и тревогата завързват ръцете на станалите, те имат сила на духа да продължат напред. Знаят, че ако не действат веднага, може никога да не дочакат перфектния момент, когато всичко да е сигурно и безопасно!

8. Остави се по течението.

Успешните хора могат да се приспособяват към промените. Те не се спират обезсърчени при всеки неочакван завой по пътя. Те гледат на обратите и промените като на нови възможности.

9. Преследвай целта докрай.

Успешните хора не само започват, но и приключват. Те са достатъчно мотивирани и способни да доведат сделката до успешен край.

10. Очаквай възвръщаемост в резултат на всеотдайността си.

Ако си изцяло отдаден на целта си и имаш поведението на успял човек, скоро очаквай възвръщаемост. Всеотдайността е заразителна и скоро ще се отплати с необходимите средства за постигане на целта. Отдадените лидери ще пожънат големи успехи и ще видят много врати пред себе си отворени, тъй като останалите хора ще бъдат привлечени от ентусиазма и енергията, която те излъчват.

Ако ти е харесала тази статия, регистрирай се за Безплатния Мини-Курс, който създадохме на тема “Как да достигаш до нови потенциални клиенти, изцяло по интернет” Със сигурност ще ти бъде много полезно.

Благодарим ти изключително много за отделеното време!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *