Бъди Позитивен: Как да Избегнеш 7 Често Срещани Негативни Мисли

photo-1455819760800-d2aa223b237a

Често определяме себе си по разговора, който водим в главите си. Чрез мислите си, ние добиваме представа какви сме всъщност и какъв смисъл има всяко едно нещо за нас.

Единственият начин, чрез който можеш да промениш подсъзнателното си мислене с цел постигане на успех, е като се откъснеш от твърдението, че ти си такъв, каквито са твоите мисли.

Предчувствието за успех, здравата мисъл и щастието са плод на осъзнаването, че мислите идват и си отиват по същия път, по който са дошли – ти не си твоите мисли. Само наблюдавай как те възникват в ума ти и изчезват като сапунено мехурче. Твоите мисли идват и си отиват и ти можеш да направиш избора дали да реагираш на тях или не.

Ако някога си карал кола на автопилот за определено време, вероятно ти е било доста приятно и си се нуждаел от доста напън, за да превключиш. С това можеш да свържеш чувството, когато навън е люта зима, а ти си на топло под завивките и мисълта, че трябва да станеш от уютното легло, е убиваща сама по себе си. За да го направиш, ти трябва много мотивация и желание.

Когато обаче заловиш здраво идеята, че  ти си нещо много по- велико от твоите мисли, ще разбереш, че притежаваш силата да подбираш мислите си.

Опитай:

Мисли за лилав банан…
Мисли за летящ слон…
Мисли за зелено колело…

Току що извика във въображението си образите на тези неща, защото контролираш мисълта си. Твоето подсъзнание ще направи всичко, което му кажеш. Да промениш подсъзнанието си и след това живота си е толкова трудно, колкото да накараш нови мисли да възникнат у теб – нови неща като пълна вяра в теб и твоите способности независимо от това каква е оценката на другите за теб.

За да разбереш по – добре цялата ситуация, сравни твоята мисъл с компютър. Твоето подсъзнание е хард диск, твоето съзнание са програмите, инсталирани на компютъра, а ти си програмистът, който избира самите програми.

Твоите мисли и вярвания не са нищо повече от програми, които биват инсталирани на твоя хард диск и тъй като те определят пътя на твоя живот, би било добре да инсталираш най-благоприятните програми, които можеш да намериш.  Всичко опира до това, че трябва да препрограмираш ума си в силно желание да го направиш и неукротимата упоритост, че ще вярваш в това с всеки изминал ден.

Когато се усетиш, че в съзнанието ти изникват негативни мисли като тези по-долу, замени ги с техните противоположни.

Когато помислиш за тези неща… Кажи си това…

  1. Мисли за бъдещето!… Наслаждавай се на момента сега
  2. Не прави нещо, за което ще съжаляваш!… Накрая съжаляваме единствено за това, което не сме успели да направим
  3. Искаше ми се да не бях правил това!… Не мога да променя миналото – вземи си поука и продължавай напред
  4. Дали някога работите биха се наредили?… Каквото е писано, ще се случи
  5. Защо направиха това?… Не мога да контролирам другите, но мога да контролирам начина, по който реагирам на стореното от тях
  6. Дали някога ще бъда щастлив?… Какво ме прави щастлив в момента?
  7. Какво не е наред в мен?… Аз съм перфектен точно така, както изглеждам в момента

Можеш да преобърнеш всяка една негативна нагласа и да започнеш да упражняваш мисленето си, за да дадеш възмоността на позитивните мисли да завземат подсъзнанието ти. С промяната начина ти на мислене, даваш първостепенно значението на успеха. Негативизмът може да те спре преди дори да си започнал, каквото и да е.

Свързано: Овладей Негативните Мисли Преди Те да са Овладели Теб

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *